Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Πρόσκληση σε σύσκεψη για τις πρόσφατες επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες στην περιοχή μας

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!

Την Πέμπτη 16/4 συνέβη μια ακόμη ρατσιστική επίθεση σε βάρος μεταναστών εργατών στη Ν. Ιωνία. Στόχος αυτή τη φορά δυο μετανάστες οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το σπίτι τους και ετοιμάζονταν να πάνε στη δουλειά τους. Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά φασιστικών επιθέσεων που έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας. Είχε προηγηθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/4 επίθεση με πέτρες και νεράντζια σε σπίτι μεταναστών ενώ λίγες βδομάδες πριν εργάτης από το Πακιστάν χτυπήθηκε την ώρα που εργαζόταν.

Η Εκτός Σχεδίου καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο τις φασιστικές αυτές επιθέσεις και καταγγέλλει τους υπαιτίους τους. Είναι σαφές ότι σε μια περιοχή όπως η Ν. Ιωνία με προσφυγικό και εργατικό παρελθόν τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν θέση. Σε μια περίοδο όπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης προσπαθούν να επιβάλλουν ένα κλίμα τρομοκρατίας γύρω από το μεταναστευτικό ζήτημα, οι ρατσιστικές επιθέσεις κάνουν και πάλι εμφάνιση. Η φασίζουσα ρητορική στοχεύει στην ανάπτυξη αντίστοιχων αντιλήψεων στην κοινωνία, δαιμονοποιεί το διαφορετικό και μεταθέτει τις ευθύνες για την ανεπάρκεια του κράτους στους πιο αδύναμους. Τη στιγμή που άνθρωποι πνίγονται στη Μεσόγειο , η συζήτηση στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στρέφεται στη ανάδειξη της δήθεν επικινδυνότητας τους. Στο κλίμα που δημιουργείται και ενώ ξεκίνησε η δίκη της, η Χρυσή Αυγή φαίνεται να προσπαθεί να κερδίσει έδαφος και να ανασυγκροτηθεί.

Η στοχοποίηση των μεταναστών επιχειρεί για ακόμη μια φορά να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και να διασπάσει τα πιο φτωχά στρώματα της. Σε αυτή την οργανωμένη προσπάθεια δεν μπορούμε παρά να αντισταθούμε συλλογικά. Οι επιθέσεις κατά μεταναστών και προσφύγων στρέφονται εναντίον όλων των κατοίκων της γειτονιάς μας. Καθήκον μας να δράσουμε ώστε η επίθεση αυτή να είναι και η τελευταία. Να δράσουμε κόντρα τόσο σε κάθε ναζιστική επίθεση όσο και σε κάθε πολιτική επιλογή και πρακτική που καλλιεργεί το φασισμό και το ρατσισμό. Να δράσουμε με άμεσο στόχο την απομόνωση Χρυσαυγιτών, φασιστών και των επίδοξων συνεχιστών τους και τον τερματισμό οποιασδήποτε προσπάθειας για την οργάνωση τους .

Δεν μας τρομάζει η βία τους και θα μας βρει μπροστά της με αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα να την τσακίσουμε. Στη δική τους βία απαντάμε με τη βία του μαζικού λαϊκού κινήματος, το μόνο όπλο που μπορεί να αντιπαρατεθεί μαζί της αποτελεσματικά.

Για το λόγο αυτό, καλούμε όλες τις συλλογικότητες της περιοχής σε σύσκεψη στo στέκι της Εκτός Σχεδίου, Νισύρου 77 και Πάτμου, Ελευθερούπολη, την Τρίτη 28 Απρίλη και ώρα 7μμ.

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία