Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – Ε.Ε.  Δ.Ν.Τ
Το τηλεοπτικό και δικαστικό σόου που ακολούθησε τις συλλήψεις βασικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, δεν μας πείθει για ούτε για τις προθέσεις της κυβέρνησης αλλά ούτε και για την ουσιαστική αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου συνολικότερα.
Ξαφνικά όλοι πέσανε από τα σύννεφα για την εγκληματική δράση της Χ.Α. Κυβέρνηση και ΜΜΕ παριστάνουν τους έκπληκτους από «το βάθος των αποκαλύψεων». Ωστόσο το κίνημα, και όσοι βρέθηκαν στις μικρότερες ή μεγαλύτερες μάχες του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος γνωρίζουν την αλήθεια. Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις είναι αυτοί που εδώ και δύο δεκαετίες παρείχαν ασυλία και συγκάλυψη των εγκλημάτων της ναζιστικής συμμορίας. Από τις επιθέσεις σε εκατοντάδες μετανάστες και τις δολοφονίες ορισμένων από αυτών μέχρι την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον Δ. Κουσουρή το 1998. Γιατί άραγε ο τότε ο υπαρχηγός του «φύρερ» της Χ.Α «Περίανδρος» ήταν φυγόδικος για χρόνια, γιατί δεν διώχθηκε συνολικά η Χ.Α., γιατί δεν συνελήφθη κανένα άλλο μέλος εκείνου του δολοφονικού τάγματος;
Ξέρουμε ότι η Χ.Α αναπτύχθηκε με τη στήριξη οικονομικών μεγιστάνων, την ανοχή της κυβέρνησης, την προβολή της από μεγαλοδημοσιογράφους και τη συνεργασία της με τους μηχανισμούς της αστυνομίας, παρότι παρουσιάστηκε σαν δύναμη ενάντια στο πολιτικό σύστημα. Την προώθησαν και τη στήριξαν για να ελέγξουν τη λαϊκή οργή. Πάτησε πάνω στις συνθήκες της φτώχειας, της ανεργίας, των οικονομικών αδιέξοδων και τη χειροτέρευση της ζωής του λαού. Δεν μας ξεγελούν. Παρά το ότι, οι Χρυσαυγίτες δηλώνουν ενάντια στα μνημόνια, την τρόικα και το σύστημα, μέσα στη βουλή στηρίζουν τα συμφέροντα του Μπόμπολα στις Σκουριές Χαλκιδικής, προτείνουν περισσότερες φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, καλύπτουν τη «δωρεά» της Αγροτικής Τράπεζας στο Σάλλα κτλ. Όταν κυβέρνηση και τρόικα επιτίθενται στους λαϊκούς αγώνες, στις απεργίες των εργαζόμενων, φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους μετανάστες μετά από  πογκρόμ,  υψώνουν τον αντεργατικό λόγο, κτυπούν με χημικά και ξύλο διαδηλωτές, η Χ.Α είναι μαζί τους. Η Χ.Α. χρησιμοποιείται για να καλύπτονται οι πραγματικοί υπεύθυνοι της κρίσης, να αποφευχθεί η συσπείρωση σε ένα δυνατό λαϊκό κίνημα, για να επικρατήσει ένας εμφύλιος μεταξύ των φτωχών. Η Χ.Α. δρα και λειτουργεί  με  στόχο το εργατικό και λαϊκό κίνημα, την Αριστερά, την αντιφασιστική πάλη, και όλους όσους παλεύουν για να ανατρέψουν την βάρβαρη επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Ήταν και παραμένει το μαντρόσκυλο του συστήματος, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες τους να πλασαριστούν ως «αντισυστημικοί», μια εφεδρεία τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και των αγωνιστών του, και κάθε εργαζόμενου και νέου ανθρώπου που θέλει να σηκώσει το ανάστημά του απέναντι στη σημερινή βαρβαρότητα.
Να ξεσκεπάσουμε και να ενημερώσουμε στις γειτονιές μας, στις δουλειές μας, στα σχολειά για τον πραγματικό  ρόλο του φασισμού και της Χρυσής Αυγής. Να αντιταχτούμε στον κυρίαρχο «πολιτισμό» της βαρβαρότητας, στο ολοκληρωτικό σύστημα που γεννάει και θρέφει το φασισμό. Με αλληλεγγύη και λαϊκούς αγώνες υπερασπίζουμε τις ζωές μας από τις επιθέσεις νεοναζιστών, κυβέρνησης και τρόικας.
Στις γειτονιές της προσφυγικής Ν. Ιωνίας, της αντίστασης στον φασισμό και τον ναζισμό, των εκτελεσθέντων του Μπλόκου της Καλογρέζας από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους και ταγματασφαλίτες, δεν θα επιτρέψουμε να ξαναεμφανιστεί η μπότα φασισμού. Θα υπερασπιστούμε την ιστορία μας αλλά και το αγωνιστικό παρόν μιας γειτονιάς, που χτυπιέται από τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίοωσης που θέλουν να μας επιβάλλουν.
Το μαζικό λαϊκό κίνημα είναι το μόνο που μπορεί να θέσει «εκτός του δικού του νόμου» τους φασίστες και τη δράση τους, να τους πετάξει έξω από σωματεία, σχολεία και γειτονιές.
  • Παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων και των συνενόχων τους, των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, των δολοφονημένων μεταναστών, των δολοφονικών επιθέσεων σε αγωνιστές
  • Κλείσιμο των γραφείων της Χ.Α., άρση κάθε χρηματοδότησης, αποκάλυψη όλων των δικτύων που χρηματοδοτούσαν τη Χ.Α  και έκαναν χρήση των «υπηρεσιών» της
  • Αποκάλυψη, σύλληψη, εκδίωξη όλων όσων συνεργάστηκαν σε εγκληματικές πράξεις μέσα από την αστυνομία, τον στρατό, το δικαστικό σώμα και τη δημόσια διοίκηση.
  
ΔΥΝΑΜΏΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ.-Δ.Ν.Τ. 

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στην Νέα Ιωνία