Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ - ΕΕ – ΔΝΤ


Οι δολοφόνοι της “Χρυσής Αυγής” κτύπησαν ξανά, σκοτώνοντας αυτή τη φορά εν ψυχρώ με μαχαίρι τον Παύλο Φύσσα, 34 χρονών, αγωνιστή του αντιφασιστικού κινήματος και καλλιτέχνη με έντονη αντιφασιστική δράση.

Μετά τη δολοφονική μαφιόζικη επίθεση κατά αφισοκολλητών του ΚΚΕ στο Πέραμα την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα εννιά τραυματίες και τη χουντικού τύπου φιέστα στον Μελιγαλά, έρχεται τώρα η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Γίνεται φανερό στον καθένα το πραγματικό αποκρουστικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι πια μόνο οι φόνοι και οι κακοποιήσεις μεταναστών. Ο στόχος είναι το εργατικό και λαϊκό κίνημα, η Αριστερά, η αντιφασιστική πάλη, όλοι όσοι παλεύουν για να ανατρέψουν την βάρβαρη επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.

Είναι εντελώς προκλητική η στήριξη της κυβέρνησης, του κράτους, της αστυνομίας και των ΜΜΕ στη δήθεν «αντισυστημική – αντιμνημονιακή» Χρυσή Αυγή. Μια εβδομάδα μετά τις επώνυμες καταγγελίες του ΚΚΕ κανένα από τα 30 μέλη της δολοφονική συμμορίας δεν έχει συληφθεί, 24 ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας που του επιτέθηκε κυκλοφορούν ελεύθερα. Με το αίμα του ακόμη νωπό, ΜΑΤ και Χρυσαυγίτες χέρι-χέρι επιτίθονταν στους αντιφασίστες διαδηλωτές χθες στο Κερατσίνι, την ίδια στιγμή που η αστυνομία ματοκυλούσε του αντιφασιστικό συλλαλητήριο και συλλάμβανε      10δες αγωνιστές.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η φασιστική επίθεση εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες,  τώρα που το λαϊκό κι εργατικό κίνημα σηκώνει κεφάλι, τώρα που με αιχμή την απεργία διαρκείας των καθηγητών κι άλλων κλάδων η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στριμώχνεται για τα καλά.

Δεν ξεχνάμε ότι το εκπαιδευτικό κίνημα σε κορυφαίες στιγμές του έχει νιώσει τα φασιστικά δολοφονικά χτυπήματα, με τη δολοφονία του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα το 1990 και την απόπειρα δολοφονίας από τη Χρυσή Αυγή του αγωνιστή φοιτητή Δ. Κουσουρή το 1998.

Αυτό το μαζικό κίνημα τρέμει η κυβέρνηση, το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα, ο συρφετός των ΜΜΕ, η ΕΕ και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής.


Γι’ αυτό το κράτος κάνει τις πλάτες στους φασίστες, τους προετοιμάζουν, τους εξοπλίζουν, τους αναδεικνύουν. Η δήθεν αντισυστημική Χρυσή Αυγή προωθείται κανονικά από το σύστημα, χρηματοδοτείται από το κεφάλαιο, τους μιντιάρχες και τους εφοπλιστές για να γίνει η σιδηρογροθιά που μαζί με την κρατική και αστυνομική καταστολή θα κτυπήσει το εργατικό κίνημα, όπως οι ταγματασφαλίτες πρόγονοί τους έκαιγαν πόλεις και χωριά μαζί με τους ναζί κατακτητές. Χρησιμοποιεί τα λεφτά του ελληνικού λαού μέσα από την κρατική χρηματοδότηση, για να οργανώνει και να εξοπλίζει τις συμμορίες της, να κάνει τάχατες κοινωνικό έργο «μόνο για Έλληνες». Μόνο που πια στο χέρι που μοιράζει το κουτί με τα τρόφιμα δεν στάζει μόνο το αίμα του μετανάστη, αλλά και του έλληνα εργαζόμενοι αγωνιστή που παλεύει για μια άλλη δίκαιη κοινωνία.

Να θυμίσουμε πόσο χρήσιμοι για το σύστημα ήταν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής όταν ψήφισαν τις φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές και τον Σταυρίδη για πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ (αυτόν που εξυπηρέτησε με το αεροπλάνο του ο Μελισσανίδης), όταν έλεγαν στη βουλή ότι το μνημόνιο έχει και καλές πλευρές και ότι δεν μπορούμε να βγούμε από την ΕΕ, ότι θα έδιναν κι αυτοί τις βάσεις στους Αμερικανούς για να βομβαρδίσουν τη Συρία, αλλά όχι τσάμπα, όταν ψήφιζαν το ξεπούλημα της Αγροτικής στο Σάλλα, και κυρίως όταν  στρέφονται φανατικά κατά όλων των κινητοποιήσεων που απειλούν την κυβέρνηση, από την ΕΡΤ μέχρι την απεργία διαρκείας των καθηγητών.

Το έγκλημα αυτό δεν θα μείνει ατιμώρητο. Να τελειώνουμε με τον φασισμό, την πολιτική και το σύστημα που σκοτώνει τους νέους και τις ζωές μας.

-       Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και οι ηθικοί αυτουργοί, όλοι όσοι οργανώνουν και εξοπλίζουν τους φονιάδες.

-       Να τσακίσουμε τη Χρυσή Αυγή! Το μαζικό λαϊκό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα να πετάξει έξω από τα σωματεία, τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές τους φασίστες, με τον μαζικό αγώνα και την αποφασιστική κινητοποίηση

-       Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, κέντρα προετοιμασίας και οργάνωσης των μαφιόζικων δολοφονικών επιθέσεων της, Να σταματήσει η κρατική χρηματοδότη της.

-       Κλιμακώνουμε τους αγώνες για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, για να νικήσει η απεργία διαρκείας των καθηγητών και των μαχόμενων κλάδων.


Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία