Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ, ΤΡΙΤΗ 20/4 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ

Η κυβέρνηση, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο, οι τράπεζες και οι αγορές, προχωρούν σε μια άνευ προηγουμένου λεηλασία των οικονομικών, εργασιακών κι ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Το Πρόγραμμα Σταθερότητας κι Ανάπτυξης, καθώς και η συνεχώς ανακυκλούμενη φιλιοογία από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ για αναγκαστική σχεδόν προσφυγή στους αρχιληστές του ΔΝΤ, οδηγούν σε μέτρα δραματικής μείωσης των εισοδημάτων μας και αφαίρεσης κατακτήσεων αλλάζοντας το τοπίο και ό,τι γνωρίζαμε και θεωρούσαμε ως σταθερά για την εργασία, ασφάλιση, την παιδεία – υγεία.
Τα μέτρα αφορούν μόνο τους εργαζόμενους Κανένα «σκληρό» μέτρο για τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο (μεγάλες επιχειρήσεις, εφοπλιστές κλπ). Αντίθετα συνεχίζουν φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις και παροχές (προσλήψεις ανασφάλιστων, απολύσεις, επιδοτήσεις κλπ). Η επίθεση ΔΕΝ αφορά μόνο το Δημόσιο ή τους λεγόμενους υψηλόμισθους. Τα μέτρα χτυπάνε τα μικρά και μεσαία εισοδήματα χωρίς διακρίσεις, για να επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα και στον τελευταίο χαμηλόμισθο. Ήδη οι εργοδότες πάγωσαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για συλλογικές συμβάσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις. Μειώνουν τα επιδόματα έως και 20%, στο δημόσιο, ενώ ο 13ος και 14ος μισθός … ήδη μας κουνάνε το μαντήλι από μακριά με τη μείωση τους κατά 30%. Ο κατήφορος των αλλαγών δεν έχει τέλος και η αδηφάγα οικονομική ελίτ η ΕΕ και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι όσο δεν βλέπουν σοβαρές αντιδράσεις εντείνουν την επίθεση.Τα μέτρα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣΜέσα σε τρεις μόλις μήνες, περάσαμε από τις αυξήσεις 1,5 % που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά, στο πάγωμα όλων των μισθών και συντάξεων, στην περικοπή των επιδομάτων, στην περικοπή ενός ολόκληρου μισθού(!), για να μη μιλήσουμε για την άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή στα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, την επιδρομή των «πράσινων» τελών κυκλοφορίας, το μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, την ακρίβεια που έχει φτάσει στα ύψη και καταβροχθίζει μισθούς και εισοδήματα. Ο Όλι Ρεν ανακοίνωσε ότι «το Μάιο θα εκτιμήσουμε την πορεία των εσόδων και θα επανέλθουμε»! Και επανήλθε λέγοντας πως θα πρέπει οι περικοπές που έχουν γίνει στο δημόσιο τομέα να περάσουν και στον ιδιωτικό, αφού όπως όλοι γνωρίζουμε, οι επιχειρηματίες περνάνε πραγματικά πολύ δύσκολες ώρες. Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που υπόσχεται δουλειά μέχρι θανάτου και επίδομα κηδείας, αντί για αξιοπρεπείς συντάξεις και φυσικά η βέβαιη προσφυγή της χώρας στον λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης» δηλαδή στα νύχια του ΔΝΤ, επιχειρούν να ολοκληρώσουν το διαρκές αντεργατικό πραξικόπημα του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού.Τα ψέματά τους δεν έχουν όρια!• Από τα 17,7 δισ. βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις εφορίες, τα 15 δισ. ευρώ, δηλαδή πάνω από το 85% της φοροδιαφυγής, προέρχονται από 6.000 μεγαλο–οφειλέτες που απαρτίζουν τον κόσμο της «ευπατρίδου» πλουτοκρατίας.
• Το έλλειμμα των 30 δισ. ευρώ ισούται με μια και μόνο παραγγελία των Ελλήνων εφοπλιστών για τη ναυπήγηση των νέων 777 ποντοπόρων πλοίων τους εντός του 2009!
• Το έλλειμμα ισούται – παρά κάτι – με την απόφαση του Συμβουλίου Άμυνας για εξοπλιστικά προγράμματα ΝΑΤΟικού χαρακτήρα ύψους 27 δισ. ευρώ για την περίοδο 2006 – 2015, χωρίς να υπολογίζονται οι γαλλικές φρεγάτες που θα φορτωθούμε επιπλέον.
• Το έλλειμμα ισούται με τα... μισά (!) και μόνο καθαρά κέρδη που σημείωσαν τη δεκαετία 2000 – 2009 οι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο βιομήχανοι, εργολάβοι, τραπεζίτες και εφοπλιστές και τα οποία ξεπερνούν τα 60 δισ. ευρώ!
Να βγούμε στο προσκήνιο, να γίνουμε η κρίση τους! Να κηρύξουμε αγώνα διαρκείας!Καμιά θυσία για το κεφάλαιο και τα κέρδη του! Οι εργαζόμενοι είμαστε οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου και οι μόνοι που δεν χρωστάμε τίποτε και σε κανένα. Αντίθετα, μας ανήκουν όλα όσα έχουν δημιουργηθεί από την εργασία μας και που Κυβέρνηση -ΝΔ-ΕΕ προσπαθούν για ακόμα μια φορά να μας πείσουν ότι η μόνη λύση είναι να αυτοκτονήσουμε ομαδικά εκχωρώντας δικαιώματα που με αγώνες και θυσίες έχουμε κατακτήσει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειάζεται μαχητικά, μαζικά κι αποφασιστικά να αντιπαλέψουμε τις προωθούμενες αντιδραστικές ανατροπές. Με ένα κίνημα διεκδίκησης και αντίστασης, ανυπακοής ρήξης και ανατροπής, που θα αγκαλιάζει κάθε στιγμή και κάθε πλευρά της ζωής μας: στη δουλειά μας, στο σωματείο, στη γειτονιά μας, στον ελεύθερο χρόνο μας, στη διαδήλωση, στην κατάληψη, στην απεργία,ενάντια στη γραφειοκρατία, το συμβιβασμό, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, να απεργήσουμε, να σταθούμε απέναντι σε κάθε φιλόδοξο διαχειριστή της αγωνίας μας, να κατεβούμε στο δρόμο, διεκδικώντας να μοιράσουμε τα πλούτη τους και όχι τη φτώχεια μας!
• Κάτω το διαρκές αντεργατικό πραξικόπημα κυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ.
• Ουσιαστικές αυξήσεις ενάντια στη λιτότητα και τη φτώχεια. Κατώτατος μισθός 1.500,00 €.
• Λιγότερη δουλειά-Δουλειά για όλους με σταθερές και μόνιμες σχέσεις. Απαγόρευση των απολύσεων.
• Μείωση των στρατιωτικών δαπανών.
Αντίσταση και ανυπακοή στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης
Ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας της αντεργατικής επίθεσης
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ, ΤΡΙΤΗ 20/4 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ