Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007

Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΖΗΤΩ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ!

Τα ακίνητα που έταξαν να αποσύρουν, προς όφελος του περιβάλλοντος ή να παραδώσουν στο λαό για δημόσια χρήση!

Τα ακίνητα που έχτισαν χιλιάδες έλληνες και ξένοι εργάτες, πολλοί από τους οποίους εργάζονταν χωρίς ένσημα, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς μέτρα ασφαλείας, με τραυματισμούς και θανάτους.

Τα Ολυμπιακά Ακίνητα ξεπήδησαν παντού, τότε που «εθνικός στόχος» ήταν η ολυμπιάδα. Σήμερα που ο «εθνικός στόχος» είναι η εμπορευματοποίηση των πάντων μας λένε ότι τα σχέδια άλλαξαν. Η διαχρονική αξία του κέρδους επιβάλλει το στυγνό «όλα για πούλημα».

Σε όλο το λεκανοπέδιο τα ακίνητα αφέθηκαν να ρημάξουν με πρόσχημα την αδυναμία συντήρησής τους από το κράτος, ώστε σαν «ώριμο φρούτο» να παραχωρηθούν στο ιδιωτικό κεφάλαιο και σε πολλές περιπτώσεις σε εξευτελιστικές τιμές. (Γουδί-«λυόμενο γήπεδο» Μπάντμιντον, παραλία Ελληνικού & Καλλιθέας, Φάληρο). Παράλληλα με πρόσχημα την ανάπλαση, τεράστιες εκτάσεις ελεύθερων χώρων (Ελαιώνας , Λιπάσματα-Δραπετσώνα, πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού κ.α.) καταπατούνται, παραδίδονται στην καταστροφή, στην αγοραία χρήση, την τσιμεντοποίηση και στην τελική εξαφάνιση.

Βλέπετε, στην μεγαλούπολη της Αθήνας, ότι πράσινο υπάρχει καίγεται και ότι δεν καίγεται πουλιέται…

Στη γειτονιά μας, ήρθε η σειρά του Άλσους Βεϊκου να περάσει σε χέρια ιδιωτών. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την έκδοση οικοδομικής άδειας ενός μεγαθηρίου – εμπορικού κέντρου.

Το ξεπούλημά του έγινε με τις ευλογίες των ολυμπιακών Ακινήτων Α.Ε. για 40 χρόνια στον όμιλο Χαραγκιώνη - Sonae Sierra με σκοπό τη μετατροπή του σε ένα ακόμα Mall συνολικής έκτασης 45000 τ.μ.

Αγανακτούμε γιατί μας κλέβουν τις ελεύθερες παραλίες που μπορούσαμε να κάνουμε μπάνιο, τους ελεύθερους χώρους που μπορούσαμε να αθληθούμε, την πρόσβαση στο βουνό που μπορεί ακόμα να προσφέρει μια καθαρή ανάσα.

Αγανακτούμε γιατί στον ελάχιστο χρόνο που μας απομένει απ’ την πολύωρη εργασία μας πρέπει να πληρώσουμε για να αισθανθούμε ότι ζούμε.

Αγανακτούμε για το θράσος της κάθε Αγγελοπούλου και του κάθε Χαραγκιώνη - Sonae Sierra που θεωρούν ότι τους χρωστάμε 40χρόνια από τη ζωή μας και το πάρκο μας.

Αγανακτούμε γιατί κάποιοι θεωρούν ότι η σωτηρία του πάρκου είναι επίδικο διαπραγματεύσεων-διαβουλεύσεων παραγόντων και νομικών.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

Πιστεύουμε ότι ένα ανεξάρτητο μαζικό κίνημα των κατοίκων των περιοχών μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια τους. Με ένα πολύμορφο κοινωνικό δίκτυο για ενημέρωση όλων των κατοίκων της Αττικής, για το σπάσιμο της σιωπής, της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ και τη δημιουργία και άλλων εστιών αντίστασης.

Δεν αναθέτουμε τον αγώνα μας σε κανέναν παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας μέσα από μια ανοιχτή επιτροπή αγώνα, με συνελεύσεις στις γειτονιές, με διαδικασίες των ίδιων των κατοίκων των περιοχών, που θα συζητούν, θα διεκδικούν και θα αποφασίζουν.

Απαιτούμε:
  • Να πάρουν πίσω τη συμφωνία παραχώρησης του Άλσους στα επιχειρηματικά συμφέροντα
  • Καμία ιδιωτική ή δημοτική επιχειρηματική δραστηριότητα στο Άλσος. Το Άλσος ανήκει στους κατοίκους.
  • Απομάκρυνση κάθε κτιριακής εγκατάστασης από το χώρο του Άλσους και αποκατάσταση του πρασίνου.
  • Ελεύθερους δημόσιους χώρους, ανοιχτούς σε όλους, χωρίς εμπορευματική χρήση.

Καλούμε όλους και όλες που αγανακτούν με όσα αποφασίζουν γι΄ αυτούς χωρίς αυτούς οι κυβερνήσεις, οι καπιταλιστές και οι δημοτικές αρχές με σε μια

Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:
«Εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων:
ελεύθεροι χώροι για όλους ή χώροι κερδοσκοπίας;»
Τρίτη 26 Ιουνίου 7.30 μ.μ. - πλατεία Σημηριώτη

Την εμπειρία τους από τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις (Μαρούσι-The Mall, παραλία Ελληνικού) θα μας μεταφέρουν μέλη των δημοτικών κινήσεων:

ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα Νότια
Εκτός των Τειχών, Μαρούσι
Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν και μέλη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στην Νέα Ιωνία