Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Λαός που δεν έχει μνήμη δεν έχει μέλλον


Πριν από λίγες μέρες, βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε επερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας  σχετικά με το πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιηθεί σε τμήματα του 1ου δημοτικού σχολείου  Ν. Φιλαδέλφειας με θέμα «Ως πρόσφυγας μπροστά στη μετανάστευση», ζητώντας να ελεγχθεί το πρόγραμμα λόγω του τίτλου του και να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες!  Οι βουλευτές της ΧΑ αποδεικνύουν ακόμα μια φορά ότι δεν έχουν ίχνος ιστορικής μνήμης την οποία διαρκώς επικαλούνται και αντιστρατεύονται με κάθε μέσο το λαό που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Προσπαθούν μέσω της κρατικής εξουσίας που τάχα μου απεχθάνονται να απαγορέψουν στα παιδιά της Νέας Φιλαδέλφειας, μιας περιοχής που, όπως και η Νέα Ιωνία,  δημιουργήθηκε από την προσφυγιά των παππούδων μας που ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει μετανάστευση από τη δεκαετία του ‘60, να μιλήσουν και να μάθουν για την ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ και τη ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ!

Μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο, οι επιθέσεις σε μετανάστες αλλά και σε άτομα που ανήκουν στο αγωνιζόμενο κίνημα έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας. Οι φραστικές και όχι μόνο επιθέσεις από παρέες της ΧΑ που προσπαθούν να χτίσουν το προφίλ του φασίστα, έχουν πυκνώσει τον τελευταίο καιρό και στην περιοχή μας, καθώς προσπαθεί να «εδραιώσει» την παρουσία της στις γειτονιές μας με διάφορους τρόπους, ενώ η στοχοποίηση δασκάλων, καθηγητών, μαθητών και μαθητριών σε διάφορα σχολεία είναι πια, καθημερινό γεγονός.

Το προηγούμενο Σάββατο, εμφανίστηκε για δεύτερη φορά τάγμα εφόδου της ΧΑ στην περιοχή μας, αυτή τη φορά στους δρόμους της Καλογρέζας. Τέτοιες εκδηλώσεις μίσους και μισαλοδοξίας δεν χωρούν στη Νέα Ιωνία, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ! Αποτελεί προσβολή η εμφάνιση αυτή στη Νέα Ιωνία του Μπλόκου της Καλογρέζας, των δολοφονημένων υφαντουργών της Απεργίας του 1943, των προσφύγων Μικρασιατών, των χιλιάδων πολιτικών εξόριστων και κρατούμενων.




Είναι ακόμη μεγαλύτερη προσβολή καθώς μόλις πριν από μερικές μέρες η Χρυσή Αυγή φιλοξένησε και φωτογραφήθηκε μαζί τους, στελέχη νεοναζιστικής οργάνωσης από τη Γερμανία. Δηλαδή υμνητές της σφαγής που έκαναν οι Ναζί στο μπλόκο της Καλογρέζας.

Κι αν αυτοί κάνουν πως δεν ξέρουν την ιστορία του τόπου μας, εμείς, δεν ξεχνάμε τους παππούδες μας που ήρθαν πρόσφυγες κυνηγημένοι από τα παράλια της Μ. Ασίας ούτε εκείνους που ως μετανάστες υποχρεώθηκαν σε φυγή για τις πέντε Ηπείρους και χιλιάδες απ’ αυτούς πέθαναν στα αμπάρια των πλοίων


Η Χρυσή αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και των καπιταλιστών.

Η Χρυσή Αυγή είναι το κόμμα που καθορίζει την ατζέντα «τάξης και ασφάλειας» του τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού. Προσπαθεί να παραπλανήσει τους εξαθλιωμένους, τους άνεργους, τους κατεστραμμένους μικροεπαγγελματίες, τους μαθητές και τη νεολαία, με το δήθεν αντιμνημονιακό και αντισυστημικό κουστούμι που έχει φορέσει. Όμως, από τη μια είναι με το χεράκι ψηλά σε κάθε σε διάταξη που ψηφίζεται στη Βουλή για να ευνοηθεί το κεφάλαιο και από την άλλη είναι ενάντια τις διαδικασίες του μαζικού κινήματος, συκοφαντεί τις απεργίες και διαδηλώσεις, λοιδορεί τον αγώνα των χαλυβουργών ή των εργατών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και του Μετρό και αύριο θα βρεθεί μαζί με τα ΜΑΤ να κυνηγάει διαδηλωτές.

Πραγματικός τους στόχος είναι η εξαφάνιση κάθε διαφορετικής φωνής, κάθε ενός που αγωνίζεται πραγματικά ενάντια στην πολιτική της Τρόικας και των μνημονίων. Χτυπάνε τους αδύναμους όπως τους μετανάστες και σκύβουν το κεφάλι μπροστά στο κεφάλαιο.


Το λέμε ξεκάθαρα. Δεν μας φοβίζουν και θα μας βρουν μπροστά τους.

Κανένα φασίστας και κανένας μηχανισμός του συστήματος δε θα χύσει το ρατσιστικό δηλητήριο στις γραμμές των φτωχών και των εργαζόμενων, των προσφύγων της Νέας Ιωνίας και της Νέας Φιλαδέλφειας. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε αυτούς που εμφανίστηκαν αλλά και σε τυχόν επίδοξους εκφραστές τους ότι δεν χωράνε στη γειτονιά μας. Οι προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να επιβάλλει ιδεολογική τρομοκρατία και λογοκρισία και να δηλητηριάσει κάθε πνεύμα δημοκρατίας και παιδαγωγικής ελευθερίας, θα βρει απέναντί της  όλο το λαό της Νέας Ιωνίας και της Νέας Φιλαδέλφειας.


Λαός που δεν έχει μνήμη δεν έχει μέλλον.

Δεν θα αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να παραχαράξει την ιστορική μνήμη κατά πως τη βολεύει για να διαιωνισθεί το σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης. Ως Εκτός Σχεδίου αντιπαλεύουμε το φασισμό και το νεοναζισμό γιατί αντιπαλεύουμε τις πολιτικές διάλυσης και εξαθλίωσης της κοινωνίας και τους εμπνευστές τους: την ΕΕ, το ΔΝΤ, τις τράπεζες, το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις τους. Γιατί αντιστεκόμαστε στην καταστολή του κράτους και την καταπάτηση στοιχειωδών ελευθεριών και δημοκρατικών κατακτήσεων. Γιατί είμαστε αλληλέγγυοι με κάθε εργαζόμενο απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την οικονομική βία της απόλυσης και των μισθών πείνας. Γιατί υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να ζούμε  και να αναπνέουμε ελεύθερα στις γειτονιές μας. Γιατί είμαστε αντίθετοι με τις αξίες και το σύστημα που γεννάει το «αυγό του φιδιού» : το κέρδος, την αγορά, την ιδιοκτησία, την καπιταλιστική κοινωνία.

Καλούμε νεολαία, ανέργους, εργαζόμενους και συλλογικότητες, με το δυνάμωμα των μαζικών αγώνων να αντιπαρατεθούμε με τις πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ, της εργοδοσίας και των φασιστών που καταστρέφουν τη ζωή μας.

Εκτός ΣχεδίουΑριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία