Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 7 Νοέμβρη καταγράφηκε πανελλαδικά ένα σημαντικό ρεύμα ρήξης και αμφισβήτησης του επίσημου πολιτικού σκηνικού. Οι 560 συμπολίτες μας που στήριξαν και με την ψήφο τους την Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία αποτελούν κομμάτι του. Τους ευχαριστούμε. Γνωρίζουμε ασφαλώς ότι αυτές οι ψήφοι δεν είναι λευκή επιταγή στα χέρια μας, και πολλοί και πολλές από όσους μας στήριξαν μπορούν να έχουν τις επιφυλάξεις τους σε λιγότερα ή περισσότερα θέματα της παρέμβασής μας. Για εμάς όμως, η συμμετοχή μας στις εκλογές ήταν απλώς μία συνέχεια της μέχρι τώρα δράσης μας. Όπως αναφέραμε και στη διακήρυξή, μας δεν καλούμε τον κόσμο να μας ψηφίσει για να λύσουμε το πρόβλημά του, αλλά για να αγωνιστούμε μαζί για να διεκδικήσουμε τη λύση. Τις λύσεις στα προβλήματα δεν τις φέρνει ο οποιοσδήποτε δήμαρχος, αλλά οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι, νέοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, μέσα από τους δικούς τους θεσμούς αυτοοργάνωσης τις λαϊκές συνελεύσεις και τους αγώνες που θα προωθούν τη συμμετοχή, τον κοινωνικό έλεγχο και τη δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων.
Με την παρέμβασή μας στον α’ γύρο αλλά κυρίως τη δράση μας όλα αυτά τα χρόνια, θέσαμε μια σειρά από κρίσιμα κατά τη γνώμη μας ερωτήματα, για τη ζωή μας τόσο γενικά όσο και στην πόλη μας. Θελήσαμε να συμβάλλουμε στο να εκφραστεί και στη Ν. Ιωνία ,με τον πιο μαζικό και καθαρό τρόπο η σαφής καταδίκη της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, του μνημονίου, της πολιτικής των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και των τοπικών εκφραστών τους.
Στην κρίσιμη περίοδο που έχουμε μπροστά μας καλούσαμε και καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να κρίνουν τις πολιτικές δυνάμεις και τις δημοτικές παρατάξεις με βάση τη στάση τους απέναντι
• στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, ΔΝΤ, ΝΔ και ΛΑΟΣ
• την προώθηση στόχων ανατροπής του μνημονίου και όλων των αντιλαϊκών μέτρων και νομοσχεδίων, συνολικής ρήξης με την ΕΕ
• την αντίθεσή τους με τον Καλλικράτη και κάθε λογική διαχείρισης των δήμων στα ασφυκτικά πλαίσιά του, που δημιουργεί αυταπάτες για καλούς και καλύτερους διαχειριστές, μακριά από τους αγώνες και το κίνημα
Στον επερχόμενο 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών θα σταθούμε με βάση τα παραπάνω πολιτικά κριτήρια και καλούμε και όλους τους Ιωνιώτες και τις Ιωνιώτισσες να κάνουν το ίδιο
Με βάση λοιπόν αυτά θεωρούμε ότι πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά η διοίκηση και παράταξη του Χαραλάμπους, η οποία είναι ο επίσημος εκφραστής της αντιλαϊκής αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής και του ΠΑΣΟΚ στη Ν. Ιωνία και η οποία προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από τον υποτιθέμενο αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών την ίδια στιγμή που μέχρι και ο πρωθυπουργός έθετε θέμα μνημονίου.
Διαφωνούμε, ωστόσο, και με το χαρακτήρα και την προγραμματική βάση της «Ενότητας» των κ. Γκότση, Μπουρδούκου, Κολμανιώτη. Παρόλο που κατανοούμε και τη συγκεκριμένη κατάσταση που βιώνουμε στο δήμο και το «αι σιχτιρ» ενός κόσμου που θέλει να απεμπλακεί από τη «διακυβέρνηση Χαραλάμπους», η λογική της χαλαρής ενότητας και της συγκόλλησης διαφορετικών πολιτικών χώρων με μοναδικό στόχο απλώς την αλλαγή διαχείρισης σε ένα δήμο, η άρνηση αντιπαράθεσης με τη λογική συγκρότησης του τοπικού κράτους και των πυλώνων της (πχ.ΕΕ), δεν απαντάει σε κανένα από τα επίδικα που εμείς θεωρούμε κρίσιμα στην πολιτική περίοδο που διανύουμε, με βασικότερa αυτό της εμφάνισης ενός μαχητικού εργατικού ρεύματος διεκδίκησης που θα βάλει φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας και τη ζωή μας συνολικά, και μιας αντικαπιταλιστικής, συνολικά αντιπαραθετικής με το σύστημα Αριστεράς.
Σε αυτό το γύρο δεν ψηφίζουμε κανέναν, δεν διαλέγουμε διαχειριστή, ακυρώνουμε ψευτοδιλλήματα και εκβιασμούς. Ο πραγματικός δεύτερος γύρος είναι αυτός των αγώνων, αρχίζει τη Δευτέρα 15/11 και εμείς εκεί δηλώνουμε παρόντες. Απαντάμε μαζικά μαχητικά στην έλευση της τρόικας δύο μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Δηλώνουμε παρόντες στις μεγάλες κοινωνικές μάχες που έρχονται.
Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες που έρχονται, για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κινήματος. Ενός κινήματος που θα που θα διεκδικεί δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες και ποιότητα ζωής για τους κατοίκους, αλλά και συνολικά τον πλούτο που παράγουμε. Με λαϊκές συνελεύσεις, διαδηλώσεις, απεργίες, ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική, που θα υπερασπίζεται την φύση, και θα παλεύει για μια ανθρώπινη πόλη, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Θα συμβάλει με τις δυνάμεις της στη συγκρότηση ενός ευρύτερου αριστερού αντικαπιταλιστικού ρεύματος στην πόλη μας και την ελληνική κοινωνία.

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ