Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Αντιφασιστική κινητοποίηση και συμμετοχή στο ακροατήριο στη δίκη Πέμπτη 27 Ιούνη, 9πμ, Εφετείο Λουκάρεως και Αλεξανδρας, πλησίον μετρό Αμπελόκηποι

Έχουν ήδη περάσει 4 χρόνια από τότε που ξεκίνησε η δίκη της ΧΑ, και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν οι απολογίες των 68 κατηγορούμενων νεοναζί, με πρώτους τα 18 μέλη του τάγματος εφόδου της Νίκαιας που δολοφόνησαν τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι πολιτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (καθώς και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις) και η ΕΕ, εγκλωβισμού των προσφύγων, ανταγωνισμού με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο για τις ΑΟΖ αλλά και η εθνικιστική έξαρση για το Μακεδονικό, έδωσαν το περιθώριο και τη δυνατότητα σε φασιστικές/ναζιστικές ομάδες να εμφανίζονται στους δρόμους και να οργανώνουν δολοφονικές επιθέσεις κατά συνδικαλιστών, αγωνιστών, μεταναστών.

Το αντιφασιστικό και εργατικό κίνημα με την επίμονη παρέμβασή τους κατάφεραν να ανακόψουν τη δράση των φασιστικών ομάδων και του βασικού τους εκφραστή τους, της ΧΑ. Σήμερα, η ναζιστική οργάνωση είναι αντιμέτωπη με την προοπτική να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της, ενώ είναι θετικό βήμα και η σημαντική υποχώρηση της ΧΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές.

Το αντιφασιστικό κίνημα έδωσε όλες τις κρίσιμες μάχες ώστε να διεξαχθεί η διαδικασία φανερά, και όχι στο σκοτάδι, όπως θα θέλανε οι νοσταλγοί των ναζί. Διαδηλώνοντας έξω από τα δικαστήρια όλα αυτά τα χρόνια, με παρουσία στο ακροατήριο, παρ’ όλες τις απίστευτες καθυστερήσεις, σπάζοντας την τρομοκρατία των ταγμάτων εφόδου και των συνηγόρων υπεράσπισης σε βάρος των μαρτύρων κατηγορίας, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις σε όλες τις γειτονιές της χώρας. Όμως, η πίεση του κινήματος για την τελική έκβαση της δίκης παραμένει σημαντική.

Φυσικά, οι ναζί δεν θα πέσουν αμαχητί. Η κίνηση του Μιχαλολιάκου να στείλει τον Λαγό στην Ευρωβουλή δείχνει ότι θα κάνουν τα πάντα για να μην μπουν φυλακή. Η δράση του αντιφασιστικού και εργατικού κινήματος στις γειτονιές μας, στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την απομόνωση της Χρυσής Αυγής, για να καταδικαστούν οι μισάνθρωπες αντιλήψεις τους πρώτα και κύρια στη συνείδηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας, για να μην τολμήσουν να εμφανιστούν πουθενά! Δε χωράνε στις γειτονιές μας, στα εργατικά σωματεία, εκείνοι που επιτίθενται σε ντόπιους και μετανάστες, στα προσφυγόπουλα που πάνε στα σχολεία, στα συνδικάτα και σε αγωνιστές που παλεύουν για μια καλύτερη ζωή.

Η Εκτός Σχεδίου, ενεργό κομμάτι αυτού του κινήματος δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις παλεύοντας ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό και πλάι στην πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της ΧΑ για να καταδικαστούν οι δολοφόνοι νεοναζί, και καλούμε σε μαζική παρουσία την Πέμπτη 27 Ιούνη, 9πμ, στο Εφετείο, Λουκάρεως και Αλεξάνδρας, πλησίον μετρό Αμπελόκηποι.


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία