Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ψήφισμα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας της 13/7/2015


Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέας

Κύριε Πρόεδρε

Την Κυριακή 5 Ιούλη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είπαμε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ σε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή μας.

Χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι ένα δημοψήφισμα αρκεί για να αλλάξουν τα πράγματα, πιστεύουμε πως την Κυριακή δόθηκε μια μεγάλη ταξική μάχη.

Στο ένα στρατόπεδο, ένα από τα μεγαλύτερα μαύρα μέτωπα που έστησε ποτέ η αντίδραση και ο ιμπεριαλισμός σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο όλοι μαζί συντονισμένα: τα ελληνικά αστικά κόμματα, οι καναλάρχες και τα αφεντικά όλων των ειδών μαζί με τους υποταγμένους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, εξωκοινοβουλευτική δεξιά και ακροδεξιά, τα συστημικά ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, ΣΕΒ και εργοδοτικές ενώσεις, σε μια πρωτοφανή σε ένταση – πραξικοπηματικού χαρακτήρα – συντονισμένη επίθεση κατά του εχθρού λαού υπό την ηγεσία της σύγχρονης ιμπεριαλιστικής ιερής συμμαχίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

Στο άλλο στρατόπεδο οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απολυμένοι, τα φτωχοποιημένα και εξαθλιωμένα από τα συνεχόμενα μνημόνια λαϊκά στρώματα, η ανυπόταχτη νεολαία.

Εκβίασαν χυδαία και απροκάλυπτα τον εργαζόμενο λαό με απολύσεις, με υποχρεωτικές αργίες, με ιδεολογική τρομοκρατία για την επερχόμενη «καταστροφή» αν δεν ψήφιζε σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, αν τολμούσε να πει επιτέλους ΟΧΙ στην συνεχιζόμενη εξαθλίωσή του.

Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στο σάπιο σύστημα των ΜΜΕ, των υπαλλήλων των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Ο λαός βγήκε στο προσκήνιο. Οι εργαζόμενοι έσπασαν το κλίμα τρομοκρατίας που έφτιαξαν οι εργοδότες στους χώρους δουλειάς. Η ψήφος ήταν ταξική.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραχαράσσει ΚΑΤΑΦΟΡΑ τη θέληση του ελληνικού λαού ψηφίζοντας μαζί με τα κόμματα των προηγούμενων μνημονίων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ την Παρασκευή στην Βουλή, το σχέδιο συμφωνίας που θα προτείνει στους δανειστές-τοκογλύφους, μια πρόταση βαθιά αντιλαϊκή και αντεργατική, που αποτελεί ένα σκληρότατο μνημόνιο, παρόμοιο με αυτό που καταψήφισε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα.

Μετά και από όσα έχουν μέχρι τώρα γνωστοποιηθεί, ανάμεσα στα οποία η φρικώδης απαίτηση των "εταίρων" για την μεταφορά περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας σε ειδικό ταμείο επιτήρησης (οπουδήποτε κι αν αυτό εδρεύει - κι εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε και την απόφαση του δήμου μας για μεταφορά των ταμειακών της διαθέσιμων), γίνεται φανερό ότι ακόμα και αυτές οι μορφές ανάθεσης σε κάλπη, ακόμα και οι πιο αμεσοδημοκρατικές, σε σχέση με τις εκλογές που γίνονται κάθε 4 χρόνια, όπως ήταν και το τελευταίο δημοψήφισμα (το πρώτο μετά από 40 χρόνια που επέτρεψε το αστικό καθεστώς), μπορεί να ακυρώνονται στην πράξη ανάλογα με τα συμφέροντα της ολιγαρχίας και του πολιτικού της προσωπικού που συνεχίζει να έχει την εξουσία.

Με την υιοθέτηση και ψήφιση αυτών των μέτρων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το νέο «εθνικό της μέτωπο» με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – καναλάρχες -επιχειρηματίες, γίνεται μια μνημονιακή κυβέρνηση εξαπάτησης και εξαθλίωσης του λαού.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός έδειξαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν τα πάντα μέσα στο ευρωσφαγείο. Δεν ψήφισαν ΟΧΙ για να ξαναφέρουν το μαύρο μέτωπο πάνω στη ζωή τους. Ψήφισαν ΟΧΙ για να αλλάξουν σελίδα. Να συντρίψουν τα μνημόνια, να διαγράψουν το ληστρικό χρέος, να σπάσουν τη φυλακή της ΕΕ και του ΔΝΤ, το βασίλειο του επιχειρηματικού και τραπεζικού κέρδους!

Καλούμε το δήμο Νέας Ιωνίας να συζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο της 13/7/2015 προ ημερησίας και να αποφασίσει:
  • να απαιτήσει από την κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του ελληνικού λαού μια εβδομάδα πριν. Καμιά επωφελής συμφωνία για το λαό δεν μπορεί να υπάρξει με τη "λύκοσυμμαχία" ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.
  • να πάρει θέση ενάντια στη συμφωνία που καταλήχθηκε σήμερα και στην υπογραφή νέου μνημονίου από την κυβέρνηση. Ο λαός της Ν Ιωνίας ψήφισε με ποσοστό 66.3% ΟΧΙ.
  • να ακυρώσει αμέσως την απόφαση για παράδοση των ταμειακών του διαθεσίμων στην ΤτΕ. Να καλέσει και άλλους δήμους να κάνουν το ίδιο.

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία