Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ σε πορεία στη Νέα Ιωνία από τους γονείς του ΠΗΝΕΛΟΠΕΙΟΥ

Είμαστε γονείς 100 παιδιών του Πηνελόπειου παιδικού σταθμού Νέας Ιωνίας.
Οι εργαζόμενοι στον παιδικό σταθμό είναι απλήρωτοι 7 μήνες για τον λόγο αυτό βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Σεβόμαστε απόλυτα το αίτημα τους ως εργαζόμενοι γονείς και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους .
Είχαμε μια συνάντηση με το Διοικητικό συμβούλιο πρόκειται για ένα φιλανθρωπικό σωματείο (σωματείο καρυάτιδων) που κάνει κάποιες εκδηλώσεις τύπου (bazaar, τσάγια σε κάποια ξενοδοχεία κλπ.) και μαζεύει ένα συμβολικό ποσό για να παρουσιάζει φιλανθρωπικό έργο.
Ουσιαστικά τα έξοδα καλύπτονται από κρατική επιχορήγηση (περιφέρεια και ΙΚΑ) και τροφεία που καταβάλουν οι γονείς (110 ευρώ και 210 ευρώ).
Η πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου  ύστερα από δική μας απαίτηση για συνάντηση και ενημέρωση μας εξέθεσε όλη την γνωστή γραφειοκρατική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας στην διαδικασία που ακολουθεί για να πάρει τις επιχορηγήσεις από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και το ΙΚΑ από τις οποίες όπως λέει έχει πάρει πολύ λίγα λεφτά λόγω μνημονίου).
Ουσιαστικά πρότεινε στις εργαζόμενες να μπουν να δουλέψουν χωρίς να έχει διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενες το έκαναν αυτό τον προηγούμενο Οκτώβριο πληρώθηκαν 2 μισθούς και μετά έμειναν πάλι απλήρωτες.
Με πρόσχημα την κρίση και το επιβαλλόμενο μνημόνιο οι κοινωνικές παροχές μειώνονται σημαντικά  (κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια  τα νοσοκομεία οι δουλειές μας). Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την εξαθλίωση της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.

Για το λόγο αυτό καλούμε την Πέμπτη 2/06/2011 στις 6μμ. όλους τους γονείς μαζί με τα παιδιά και τους εργαζόμενους στον παιδικό σταθμό σε συγκέντρωση στην Λ. Ηρακλείου 269 (IONIA CENER) και μετά πορεία διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο για να αναλάβει και ο Δήμος τις ευθύνες του. 

Τα αιτήματα μας είναι:

·         Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων  και διασφάλιση της λειτουργίας του παιδικού σταθμού και των θέσεων εργασίας.
·         Το δικαίωμα στους δωρεάν παιδικούς σταθμούς είναι πάγιο και η ύπαρξη των φιλανθρωπικών οργανώσεων παίζουν το ρόλο της συγκάλυψης των υποχρεώσεων του κράτους τις οποίες μετακυλύουν στην πράξη μέσα από την βιτρίνα της φιλανθρωπίας, στους ίδιους τους γονείς και εργαζόμενους έμμεσα και άμεσα.
·         Να αναλάβει το κράτος μέσω του Δήμου τις ευθύνες του απέναντι στις υποχρεώσεις του πηνελόπειου ιδρύματος.
·         Να μην αφήσουμε να κλείσει ο σταθμός.
·         Άμεση λύση του προβλήματος.



 Νέα Ιωνία 31/05/2011
ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΕΙΟΥ