Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

3Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΗ ΩΡΑ 19:00

Θα είμαστε όλοι εκεί!

Δελτίο Τύπου Λαϊκής Συνέλευσης Νέας Ιωνίας

Την Τρίτη 14/06 πραγματοποιήθηκε πορεία στην Λεωφόρο Ηρακλείου όπως είχε αποφασιστεί από την 1η Λαϊκή Συνέλευση της Νέας Ιωνίας, η οποία κατέληξε στην πλατεία Σημηριώτη όπου και πραγματοποιήθηκε η 2η Λαϊκή Συνέλευση στην περιοχή μας. Αρκετός κόσμος συμμετείχε με την συζήτηση να εξελίσσεται  προωθητικά. Πιο συγκεκριμένα, η συζήτηση αφορούσε κυρίως την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, τι δράσεις μπορούν να γίνουν και   φυσικά την γενική απεργία της Τετάρτης 15 Ιούνιου. Η συνέλευση αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία με ραντεβού στο σταθμό ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας, ώστε να κατεβούμε μαζικά στο Σύνταγμα, όπως και έγινε.
Το ραντεβού μας, ανανεώθηκε για την επόμενη-3η κατα σειρά συνέλευση την Δευτέρα 20 Ιούνη στην πλατεία Σημηριώτη στις 7.00 μ.μ.
Στις ιστορικές στιγμές που ζούμε με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες καλούμε κάθε νέο-άνεργο-φοιτητή-εργαζόμενο-συνταξιούχο-μαθητή να συμμετάσχει στις συνελεύσεις που γίνονται κάθε εβδομάδα  λαμβάνει χώρα και είναι ανοιχτές σε κάθε  Νεο-ιωνιώτη/ισσα.
Βλέπουμε πως όταν ο λαός είναι ενωμένος καταφέρνει θαύματα και παρ’ όλη την πρωτοφανή-σε όγκο και βιαιότητα-καταστολή της Τετάρτης θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε την χούντα της κυβέρνησης αλλά και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής. Δεν κατάφεραν να μας διώξουν από την πλατεία με τους τόνους δακρυγόνων που έριχναν, πάραυτα μας ατσάλωσαν. Μετράνε ώρες..

Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα!!
3Η Λαϊκή Συνέλευση Νέας Ιωνίας, Δευτέρα 20 Ιούνη,
ώρα 19:00, πλατεία Σημηριώτη


ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης πλατείας Συντάγματος


Πέμ, 16/06/2011 - 01:21syntagma

Ημ/νία Συνέλευσης:

Wed, 15/06/2011Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, μετανάστες περικυκλώσαμε σήμερα την Βουλή και βουλιάξαμε το Σύνταγμα. Χιλιάδες απεργοί ένωσαν την φωνή τους διατρανώνοντας ότι δεν θα αποφασίζουν πια για εμάς χωρίς εμάς, ότι το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει.

Παράλληλα, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις Δημαρχείων και κτιρίων περιφερειών. Είναι ένα παράδειγμα δράσης, μία πρωτοβουλία που πρέπει να εξαπλωθεί παντού.

Η σιδερόφρακτη Βουλή, η αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και οι βουλευτές που κατάφεραν να μπουν στην Βουλή μόνο με τη συνοδεία των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας απέδειξαν ότι έχει χαθεί κα το τελευταίο ίχνος κοινωνικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης.

Οι δολοφονικές αστυνομικές επιθέσεις και η ωμή κρατική βία δεν λύγισαν χιλιάδες διαδηλωτές που παρέμειναν στο Σύνταγμα εν μέσω χημικών δακρυγόνων.

Σήμερα οι πολίτες της Αθήνας κι όλης της Ελλάδας με την αποφασιστικότητά τους έγραψαν ιστορία. Είναι η πρώτη φορά μετά τα Ιουλιανά, που ο λαός οδηγεί στην κατάρρευση μια κυβέρνηση.

Είναι αυτονόητο ότι θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με οποιοδήποτε προσωπείο, όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, Τρόικα, ΕΕ, Κυβερνήσεις, τράπεζες και όλους όσους μας εκμεταλλεύονται.

Το μεσοπρόθεσμο δεν θα ψηφιστεί όποιον κι αν έχουμε απέναντί μας. Οι ελιγμοί του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης δεν μας ξεγελούν.

Δεν διαπραγματευόμαστε και δεν επαναδιαπραγματευόμαστε. Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο.

Την παραμονή της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, να ζητήσει η λαϊκή συνέλευση του Συντάγματος από όλα τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα, την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν την ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης, Γενική απεργία, και μαζί με όλους τους εργαζομένους να περικυκλώσουμε την Βουλή με αίτημα την πτώση της κυβέρνησης. Όλοι στους δρόμους τη μέρα εκείνη για να τους ανατρέψουμε.

Καλούμε όλα τα σωματεία να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Κάθε μέρα στην πλατεία Συντάγματος, κάθε βράδυ στη συνέλευση και την Κυριακή 19.6 όλοι στους δρόμους.

Αλληλεγγύη στους τραυματίες και συλληφθέντες για τους οποίους ζητάμε την άμεση απελευθέρωση.