Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ 13:00

Από το Σάββατο 6 Δεκέμβρη όλοι ζούμε παράξενες μέρες. Αφορμή, η εν ψυχρώ δολοφονία από ειδικό φρουρό στα Εξάρχεια του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μια δολοφονία που δεν έγινε τυχαία ή από λάθος, όπως πασχίζουν να μας πείσουν κυβέρνηση και ΕΛΑΣ. Αποτελεί συνέχεια μιας πολιτικής που εδώ και χρόνια δολοφονεί και απαγάγει μετανάστες, συλλαμβάνει διαδηλωτές, καταστέλλει και ποινικοποιεί εργατικούς αγώνες, σκοτώνει εργάτες στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, νεαρές μητέρες στη Λευκίμμη, υποτιμά την ίδια την ανθρώπινη ζωή…
Σε μια κοινωνία που σκοτώνει τη φαντασία μας, μας κάνει να φοβόμαστε το διπλανό μας, παρακολουθούμενοι από χιλιάδες κάμερες, πολιορκημένοι από τα αγαθά που μας σερβίρουν οι τηλεοπτικές διαφημίσεις, ανήμποροι να κάνουμε πραγματικότητα μια δημιουργική μας ιδέα γιατί μόνο οι «κουμπάροι», οι ημέτεροι και οι υποταγμένοι έχουν πρόσβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Σε μια κοινωνία που έχει κάνει νόμο το πλιάτσικο των τραπεζών απέναντι στους ανθρώπους...
Που έχει διαλύσει κάθε έννοια κοινωνικού και συλλογικού δικαιώματος, μετατρέποντας τη γνώση σε απόγνωση κάποιων ευκαιριακών δεξιοτήτων και πιστοποιήσεων, που κάθε φορά ζητάει ο κόσμος της αγοράς... Που θέλει να μετατρέψει την παιδεία, την υγεία και την ασφάλιση σε χώρους ιδιωτικών κερδών, ατομικής ισχύος και εξατομικευμένης ικανότητας, επιλεκτικό μηχανισμό για αυτούς που τα έχουν και μπορούν.

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Όμως η οργή έχει ξεχειλίσει και όλοι οι δρόμοι της Ελλάδας πλημμυρίζουν από τους αγανακτισμένους νέους. Τους ίδιους νέους που ένα μήνα πριν μπορεί να βρίσκαμε «μαντρωμένους» στους θηριώδεις πολυχώρους κατανάλωσης τύπου ΤΗΕ MALL. Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη έβγαλε στο προσκήνιο όλη την αγωνία, την αβεβαιότητα για το μέλλον και την οργή μιας ολόκληρης γενιάς. Οι "άθλιοι" των μητροπόλεων, οι άνεργοι, οι συμβασιούχοι και ανασφάλιστοι νέοι των 400 και 500 ευρώ,οι γονείς χωρίς ελεύθερο χρόνο να δουν τα παιδιά τους αναγκασμένοι να τρέχουν σε δύο και τρεις δουλειές για να καταφέρουν να επιζήσουν, οι μαθητές χωρίς ελεύθερο χρόνο και ανάσα για να ζήσουν, να γελάσουν με τους ανθρώπους τους, να χαρούν έστω και μια μικρή επιθυμία τους, όλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, δείχνοντας την πλάτη τους σε όλους τους επίδοξους ειδικούς, συμβουλάτορες των τηλεοπτικών παράσιτων και Πρετεντέρηδων που τολμούν να κοστολογούν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΣΠΑΣΕ
Την ίδια ώρα που καίγονταν τα υλικά αγαθά αλλά και οι καρδιές, οι μηχανισμοί των κρατούντων ενεργοποίησαν όλες τις μεθόδους καταστολής και ενσωμάτωσης της εξέγερσης της νεολαίας. Ξεκίνησαν εκμεταλλευόμενοι τις καταστροφές που προξενήθηκαν, αγνοώντας τις αιτίες τους, και προσπερνώντας οποιαδήποτε ανάλυσή τους, μόνο και μόνο για να εμφανίσουν την «αλητεία» των δρόμων έναντι της "πρέπουσας" τάξης και της δημοκρατίας (που ... γέννησε η Ελλάδα). Σε αυτά έχουμε να δηλώσουμε ότι είχε απαντήσει ο Πικάσο σε Γερμανό αξιωματούχο όταν είδε τη Γκουέρνικα (Τον πίνακα που αποθανατίζει το βομβαρδισμό της πόλης Γκουέρνικα από τους φασίστες). Ρώτησε τον Πικάσο «Εσείς το κάνατε» και ο Πικάσο του απάντησε «Όχι, εσείς»
Το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αντί να μπει σε διαδικασία αγωνιστικών κινητοποιήσεων με όλο αυτόν τον κόσμο στον δρόμο, φρόντισε να «κρυφτεί» πίσω από μια 24ωρη απεργία στην οποία μάλιστα ματαίωσε την πορεία, δίνοντας μαθήματα καλής συμπεριφοράς απέναντι στην Κυβέρνηση. Αμέσως μετά ακολούθησαν οι προσπάθειες ενσωμάτωσης των κινημάτων και της νεολαίας, από όλους τους επίσημους κύκλους, οι οποίοι αναγνωρίζουν τη «δίκαια οργή τους», αλλά υπόσχονται πως θα αλλάξουν ρότα. Στη συνέχεια προχώρησαν στη συκοφαντία του δολοφονημένου Αλέξη και της οικογένειάς του. Αντίστοιχα είχαν πράξει και με τη δολοφονία του Μ. Καλτεζά. Οι αχρείοι !
Τέλος προχωρησαν στην ανοιχτή τρομοκρατία και τη βία. Εκατοντάδες τόνοι χημικών έχουν πέσει σε ευθεία βολή στα πρόσωπα των διαδηλωτών, έχουν χτυπηθεί νέοι, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, συλλαμβάνονται χωρίς κανένα λόγο 14χρονα παιδιά, αποκόπτονται είσοδοι του μετρό, αποκλείονται περιοχές ολόκληρες.

ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ, ΘΑΥΜΑΣΙΕΣ ΜΕΡΕΣ…
Όμως...Υπάρχει και η άλλη πλευρά.
Σ' αυτή την πλευρά άνθρωποι σκέφτονται αγωνιούν και αγωνίζονται, μακριά από την αλλοτρίωση της διαχείρισης της καθημερινότητας.
Σ΄αυτή την πλευρά οι καρδιές των ανθρώπων νιώθουν την ανάγκη να γίνει κάτι που θα αλλάξει τα πράγματα...Σ’ αυτήν την πλευρά οι νέοι ψάχνουν μια απάντηση για την ίδια τους τη ζωή. Τολμούν να αμφισβητούν το ρόλο και τη δράση της αστυνομίας, την κρατική καταστολή.
Θέτουν ζητήματα για μια απελευθερωμένη γνώση, για το σχολείο των όλων και των ίσων, για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, για να ζούμε όλοι απ' τη δουλειά μας.
Ας σκεφτούμε. Ας δράσουμε. Ας κινητοποιηθούμε.
Να βγούμε όλοι στον δρόμο. Να γεμίσουμε τους δρόμους της Νέας Ιωνίας με την γιορτινή ατμόσφαιρα του κινήματος της νεολαίας. Να διαμορφώσουμε πρωτοβουλίες και πλαίσια που θα δώσουν προοπτική και δύναμη στο νεολαιίστικο αγώνα που έχει ήδη αρχίσει.

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2008

Αυτοί που σκότωσαν το Νίκο Τεμπονέρα
τον Κουμή και την Κανελλοπούλου
τον Μιχάλη Καλτέζα
κυβερνάνε χαμογελαστοί και μας νουθετούν για τη «δημοκρατία»

Η κυβέρνηση και το αστικό κράτος αποκάλυψαν, με το πιο τραγικό τρόπο, το σκοτεινό και αποκρουστικό τους πρόσωπο. Το Σάββατο, στην περιοχή των Εξαρχείων βρήκε το θάνατο ένας μαθητής γυμνασίου από σφαίρα αστυνομικού. Δεν πρόκειται για μεμονωμένη ενέργεια ή άτυχη στιγμή όπως προσπαθούν κυβέρνηση και ΕΛΑΣ να παρουσιάσουν. Πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία. Πρόκειται για την πιο ακραία εκδήλωση της κυβερνητικής πολιτικής, καταστολής και ποινικοποίησης ενάντια σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες.
Η δήθεν παραίτηση - παρωδία των υπεύθυνων υπουργών δεν αναιρεί σε καμιά περίπτωση τις πολύ σοβαρές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης. Είναι η συγκεκριμένη κυβέρνηση που αποθέωσε και νομιμοποίησε πολιτικά την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία. Που τους έδωσε την εντολή να σπέρνουν χημικά και σιδερογροθιές, δυνάμεις καταστολής και πληρωμένη δημοσιογραφία, γκλομπς και δακρυγόνα απέναντι στους κλάδους, σωματεία, στους ανθρώπους που αγωνίζονται και διεκδικούν να πάρουν τη μοίρα στα δικά τους χέρια, δακρυγόνα και ψευτιές απέναντι σε κάθε απεργιακό αγώνα για καλύτερη ζωή, για παιδεία, υγεία, ασφάλιση, κοινωνικά δικαιώματα για όλους. Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει τους πραίτορες του Πολύδωρα, τον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, το όργιο καταστολής στις φοιτητικές κινητοποιήσεις της τελευταίας διετίας, τον ειδικό φρουρό (και πάλι) που πυροβόλησε στη φοιτητική κινητοποίηση πρόπερσι την Άνοιξη (ευτυχώς χωρίς νεκρό εκείνη τη φορά), τις προτροπές του ίδιου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για τη χρήση όπλων, από μεριάς αστυνομικών, το όργιο κρατικής βίας πριν από 5 μήνες απέναντι στους κατοίκους της Λευκίμμης που αγωνίζονταν ενάντια στην δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους και σε άλλη μια δολοφονία, καθώς και τα άπειρα περιστατικά «τυχαίων εκπυρσοκροτήσεων» που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο αθώων μεταναστών.
Είναι η ίδια κυβέρνηση που αποφασίζει και εφαρμόζει πολιτική ασφυκτικής λιτότητας για τους εργαζόμενους και ταυτοχρόνως δωρίζει 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες, η ίδια η κυβέρνηση που οδηγεί μαθητές στην απόγνωση της «γνώσης» που τους σερβίρουν και δημιουργεί τους ανασφάλιστους νέους των 400 ευρώ, που «κάνει τις πλάτες στο κεφάλαιο» για να σκοτώσει εργάτες στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα.
Είναι η ίδια κυβέρνηση που αναβαθμίζει το ρόλο της αστυνομίας ως απάντηση στην κοινωνική αδικία που η ίδια δημιουργεί, είναι η ίδια κυβέρνηση που, ως άξια διάδοχος των προηγουμένων του ΠΑΣΟΚ, συνδιαμορφώνει, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τρομο-νόμους ενάντια σε αγωνιστές και κινήματα, δολοφονεί και απαγάγει μετανάστες σε αστυνομικά τμήματα, συλλαμβάνει διαδηλωτές, καταστέλλει και ποινικοποιεί εργατικούς αγώνες.
Αυτοί και οι κυβερνήσεις τους διαλύουν κάθε έννοια κοινωνικού δικαιώματος, απαξιώνουν και χτυπούν τις λαϊκές διεκδικήσεις και την ίδια στιγμή ενισχύουν το ρόλο των δυνάμεων καταστολής. Χρειάζονται και δημιουργούν δολοφόνους για να επιβάλουν την τάξη. Τη νέα τάξη, την τάξη της σιωπής, της συναίνεσης, της αποχής απ’ τους αγώνες, της εσωτερίκευσης του φόβου και της απελπισίας, της ατομικής λύσης και του αδύνατου ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας.
Σε αυτό το πλαίσιο καλλιεργεί και αναπαράγει το φόβο, εντείνοντας την επίθεση σε όλα τα μέτωπα (ιδιωτικοποιήσεις, ασφαλιστικό, παιδεία, υγεία, περιβάλλον, ελεύθεροι χώροι, δικαιώματα και κατακτήσεις). Αυτή η πολιτική οπλίζει το χέρι των οργάνων καταστολής και είναι αυτή που δολοφόνησε το 16χρονο μαθητή!

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

15 χρονών, μαθητής μας, νεκρός
15 χρονών, μαθητές μας, στην απόγνωση της «γνώσης» που μας σερβίρουν
25 χρονών, αδερφός μας, άνεργος
25 χρονών, φίλος μας, ωρομίσθιος
30 χρονών, ανασφάλιστη των 400 €
35 χρονών, συμβασιούχος
40 χρονών, πληγωμένος άνεργος
45 χρονών, νεκρός εργάτης στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος
50 χρονών απολυμένοι εργάτες
60 χρονών χωρίς σύνταξη
70 χρονών χωρίς υγεία.
ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ
Μας στερούν κάθε δικαίωμα μας
Μας πλασάρουν ιδεώδη και πλαστικές τηλεοράσεις
Μας παραπληροφορούν για να μην ενωθούμε

ΠΟΤΕ ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ; ΠΟΙΟΙ ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ;

Η ανάγκη για ένα λαϊκό ξεσηκωμό που θα ενώσει τον κόσμο της εργασίας - της παιδείας - της υγείας είναι πιο μεγάλη από ποτέ.
Το μαζικό λαϊκό κίνημα να βγει στους δρόμους, με συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις – καταλήψεις, συντονισμό των εργατικών σωματείων, μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων στις γειτονιές για ένα πολιτικό μαζικό κίνημα ανατροπής του οργίου κρατικής – κυβερνητικής βίας και αντεργατικής επίθεσης.

· ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
· ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΤΗ
ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
· ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ-ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.
· ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.
· ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ
· ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ


Καλούμε κάθε εργαζόμενο και νέο να συμμετέχει μαζικά:
ΔΕΥΤΕΡΑ 8/12 ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΤΡΙΤΗ 9/12 ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥ ΜΑΘΗΤΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 10/12 ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ 11.00 πμ
Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία