Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Η ιστορία του λαού μας δεν βρωμίζεται από φασιστικά συνθήματα

Ένα μήνα περίπου πριν, φασίστες-νεοναζί, βεβήλωσαν με σβάστικα την πλάκα με το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, στο μνημείο των εκτελεσθέντων αντιφασιστών και κομμουνιστών του μπλόκου της Καλογρέζας. Οι πρόγονοι των σύγχρονων φασιστών έκαναν στην κατοχή τη "δουλειά" τους με κουκούλες, τούτοι δω κρυφά τη νύχτα και μετά το πρωί πάλι πίσω στα λαγούμια τους σαν τυφλοπόντικες.
 

Συνεχίζουν να προκαλούν!


ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ βεβήλωσαν ξανά, με σβάστικα στο ίδιο σημείο το μνημείο των εκτελεσθέντων αντιφασιστών και κομμουνιστών του μπλόκου της Καλογρέζας λίγες ημέρες πριν την επέτειο του μπλόκου στις 15 Μάρτη.

ΠΑΝΤΑ κρυμμένοι στο σκοτάδι της νύχτας, μακριά από τα βλέμματα του λαού γιατί δεν μπορούν να τον αντικρίσουν στα μάτια. Τα καλύτερα τσιράκια των αφεντικών στους χώρους δουλειάς, αν νομίζουν ότι με τα εμετικά τους σύμβολα πάνω στο μνημείο του μπλόκου της Καλογρέζας, αυτά που είχαν και οι πολιτικοί τους πρόγονοι στις στολές όταν εκτελούσαν τους αγωνιστές του μπλόκου, μπορούν να βρωμίσουν το μεγαλείο της ιστορία της ΕΑΜικής αντίστασης και του αγώνα του λαού μας στην περιοχή ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό είναι βαθιά γελασμένοι.

Και τότε και τώρα πραγματικός τους στόχος είναι η εξαφάνιση κάθε φωνής που αγωνίζεται και διεκδικεί. Οι δολοφονικές τους επιθέσεις στοχεύουν στους αδύναμους, τους φτωχούς, τους μετανάστες αλλά και σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στο κεφάλαιο και στην πολιτική κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ.

Για αυτό ο αγώνας ενάντια στην απειλή του φασισμού πρέπει να είναι διαρκής και καθημερινός στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας.

Σ’ αυτόν τον αγώνα η συνεισφορά του λαού της Νέας Ιωνίας σε μαχητικότητα, αλλά και σε αίμα ήταν πολύ μεγάλη. Και οι αγώνες αυτοί θα στοιχειώνουν για πάντα τα φασιστιοειδή της Χρυσής Αυγής και όλα τα παρακλάδια της.

Ως Εκτός Σχεδίου θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους μέχρι να τσακιστεί κάθε είδους φασισμός και κάθε πολιτική που γεννά το φασισμό θα συνεχίσουμε έμπρακτα την προσπάθεια μας για τη συλλογική αγωνιστική οργάνωση των εργαζομένων και του λαού, για ψωμί-δουλειά–ειρήνη, για να μη ριζώσει ο φασισμός και ο εθνικισμός στην περιοχή μας.

Καλούμε τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που πλησιάζει η επέτειος του μπλόκου, να μιλήσουμε, για τη ζωντανή ιστορία του τόπου μας! Με τη μαζική μας συμμετοχή σε όλες τις δράσεις, τις κινητοποιήσεις, τις συζητήσεις που χρειάζεται να γίνουν σε κάθε σχολειό, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά και πλατεία!

Καλούμε όλα τα σωματεία και τις συλλογικότητες της περιοχής και κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια να πάρουν θέση στον αναγκαίο αγώνα ενάντια στους φασίστες.

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία