Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Νέες συναντήσεις των επιτροπών κατοίκων ενάντια στα χαράτσια σε Πευκάκια-Περισσό και Καλογρέζα

Με το νέο έτος, ξεκινούν και πάλι οι συναντήσεις των επιτροπών κατοίκων των γειτονιών μας  (Πευκάκια-Περισσός και Καλοζγρέζα) ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ. Και οι δύο επιτροπές θα βρεθούν την Κυριακή 15 Γενάρη. Η επιτροπή Πευκακίων-Περισσού στο 6ο Λύκειο-Σαλαμίνος στις 11:30, και η επιτροπή Καλογρέζας στο πέτρινο στις 18:00. Δημοσιεύουμε τις ανακοινώσεις τους:


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ-ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ 

Γείτονες,γειτόνισσες
Από τις αρχές του Δεκέμβρη τις Κυριακές, κάτοικοι της περιοχής μας, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, συναντιόμαστε στο 6ο λύκειο Ν. Ιωνίας για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ.

Το χαράτσι της ΔΕΗ είναι ένα ακόμη αντιλαϊκό μέτρο, συνέχεια των όσων μας έχουν επιβάλλει (περικοπές μισθών, κλείσιμο νοσοκομείων, συγχωνεύσεις σχολείων κ.α.). Είναι άδικο, τρομοκρατικό, αλλά και αντισυνταγματικό. Θέλουν να χρεοκοπήσει ο λαός, για να μην χρεοκοπήσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι της κρίσης. Αρνούμαστε να πληρώσουμε για ένα χρέος, το οποίο δεν είναι δικό μας. Αρνούμαστε να πληρώσουμε με τη χειροτέρευση της ζωής μας, τους τόκους και τα κέρδη των δανειστών της χώρας.

 Δεν χρωστάμε Δεν Πληρώνουμε Δεν Εκβιαζόμαστε

Δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, «ότι αν δεν πληρώσουμε, θα μείνουμε χωρίς ρεύμα». Αν το πληρώσουμε θα γίνουμε όλοι «ευπαθείς ομάδες». Όσο πληρώνουμε θα μας ζητούν κι άλλα. Όσο πληρώνουμε τόσο αυτά θα γίνονται μόνιμα.

Οι επιτροπές κατοίκων σαν τη δική μας στη γειτονιά μας και στην Καλογρέζα, οι λαϊκές συνελεύσεις που έχουν δημιουργηθεί ενάντια στα κάθε λογής χαράτσια, η άρνησή μας να δεχτούμε να πληρώσουμε για μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε εμείς, έχει αρχίσει να τους φοβίζει. Οι απειλές τους για διακοπή του ρεύματος δεν πέρασαν. Γι αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε πιο δυναμικά, πιο μαζικά, μέχρι την οριστική κατάργηση του χαρατσιού και κάθε χαρατσιού που θα ‘ρθει στο μέλλον.

Η  ζωή και η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτη
Η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική.

Κανένας να μην πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με συναντήσεις στη γειτονιά μας, και σε κάθε πολυκατοικία στην περιοχή μας, για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Η αλληλεγγύη μεταξύ μας για να μην μείνει κανείς μόνος στην κρίση πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα και την ανυπακοή για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της συγκυβέρνησης που μας επέβαλαν πραξικοπηματικά. Γιατί μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από τα χαράτσια τους οριστικά!

Καλούμε και όσους έχουν πληρώσει να έρθουν μαζί μας, να συζητήσουμε, να αρνηθούν την πληρωμή του επόμενου χαρατσιού. Συντονιζόμαστε με κάθε συλλογικότητα, σωματείο, επιτροπή γειτονιάς που αντιστέκεται στα χαράτσια.


Σας καλούμε σε νέα συγκέντρωση όπου θα μοιραστούν οδηγίες και τα τηλέφωνα επικοινωνίας του δικτύου αλληλεγγύης:


ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΓΕΝΑΡΗ, 11.30 πμ

στο 6ο Λύκειο Ν. Ιωνίας, Σαλαμίνος και Καλλιπόλεως-ΠερισσόςWeb: epitropipefkakiaperissos.blogspot.com, e-mail: epitropipefkakiaperissos@gmail.com

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977694653, 6972691952, 6947205913

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ
Όσοι συγκροτήσαμε την ανοιχτή επιτροπή ενάντια στα χαράτσια είμαστε κάτοικοι στη Καλογρέζα. Είμαστε εργαζόμενοι,άνεργοι,συνταξιούχοι,μικροκαταστηματάρχες,νέοι,φοιτητές.
Αρνούμαστε να πληρώσουμε το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, που μας επιβλήθηκε μέσω των λογαριασμών ηλεκτροδότησης των κατοικιών μας. Αρνούμαστε να πληρώσουμε για ένα χρέος, το οποίο δεν είναι δικό μας. Αρνούμαστε να πληρώσουμε με τη χειροτέρευση της ζωής μας, τους τόκους και τα κέρδη των δανειστών της χώρας. Δεν αντέχουμε άλλο από τους απανωτούς φόρους, την ακρίβεια, τη λιτότητα.
Δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, «ότι αν δεν πληρώσουμε, θα μείνουμε χωρίς ρεύμα.» Δεν αναγνωρίζουμε το διαχωρισμό μεταξύ «ευπαθώς κοινωνικών ομάδων» και μη. Αν το πληρώσουμε θα γίνουμε όλοι «ευπαθείς», αφού αργά ή γρήγορα, δεν θα έχουμε για τρόφιμα, για φάρμακα, για τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης. 
 
Συλλογικά – οργανωμένα αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του Ειδικού Τέλους  (χαράτσι της ΔΕΗ) και για  όσα χαράτσια ακόμα έρθουν.
 
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΖΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-1-2012 ΣΤΙΣ 18.ΟΟ μ.μ. ΣΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
  
Τηλ.επικοινωνίας:6977242005, 6944698099