Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Δυο χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου ΦύσσaΆκουμε τις τελευταίες μέρες ρατσιστικές κραυγές για τους πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα. Από τους πρωτοστάτες σε αυτή την καμπάνια είναι οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής η οποία κραυγάζει ότι ενδιαφέρεται για το μέλλον των ελλήνων. Ένα ενδιαφέρον το οποίο για τα «παιδιά με τις μαυρες μπλούζες » ισοδυναμεί με χαμηλά μεροκάματα, σκυμμένο κεφάλι, και εργασία χωρίς δικαιώματα για το συμφέρον των εργοδοτών μας. Φυσικά δεν θα μπορούσαν παρά να είναι πολέμιοι και του αντιφασιστικού κινήματος που αναπτύσσεται ανά την επικράτεια.

Μια χαρακτηριστική φυσιογνωμία του αντιφασιστικού κινήματος ήταν και ο καλλιτέχνης Πάυλος Φύσσας τον οποίο το μέλος της Χ.Α Ρουπακιάς δολοφόνησε με μαχαίρι πριν δυο χρόνια στο Κερατσίνι, νύχτα. Έτσι όπως ξέρουν οι υπόδουλοι των εργοδοτών να λειτουργούν. Μια επίθεση που έγινε λίγες μέρες μετά την οργανωμένη επίθεση σε μέλη του Π.Α.ΜΕ στην περιοχή όπου χτυπήθηκαν συνδικαλιστές.


Η δολοφονία του Φύσσα ξεσήκωσε κύμα διαδηλώσεων και αποκαλύψεων για την ΧΑ. Οι εργαζόμενοι και οι αντιφασίστες δεν πισωπάτησαν εμπρός στην τρομοκρατία και ύψωσαν φωνή απέναντι τόσο στο γεγονός αυτό καθεαυτό όσο και στην παραπληροφόρηση των ΜΜΕ τα οποία άρχισαν να κάνουν λόγο για δολοφονία η οποία είχε ως αφορμή το ποδόσφαιρο (δημαγωγία η οποία κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα). Τα στελέχη της ΧΑ έσπευσαν να πάρουν απόσταση από το γεγονός αποκηρύσσοντας τον Ρουπακιά και μη αναγνωρίζοντας τον ως μέλος τους. Φυσικά και η αστυνομία έχει την δική της ευθύνη αφού αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για παρουσία δικυκλιστών της ομάδας ΔΙΑΣ. Παρά όμως την κυβερνητική και αστυνομική ασυλεία που απολάμβαναν, ο αντιφασιστικός ξεσηκωμός οδήγησε τους χρυσαυγίτες φονιάδες στη φυλακή.