Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. ΕΝΑ …ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΡΟΜΟΣ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ … ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Λίγες ώρες έχουν περάσει μόνο από τη στιγμή που ο Τσίπρας έχει βάλλει την υπογραφή του στο νέο μνημόνιο, το νούμερο 3 τυπικά. Ένα νέο μνημόνιο, βαριά ταφόπλακα που ισοπεδώνει όσα έχουν τύχει να μείνουν όρθια από την πενταετή καταιγίδα που τα προηγούμενα μνημόνια έχουν προκαλέσει.

Όλα αυτά μέσα σε λίγες μέρες αφότου το 61,3% του λαού  είπε ένα μυριόστομο και βροντερό ΟΧΙ στα μνημόνια της λιτότητας, της οικονομικής καταστροφής, της εξαθλίωσης. Ο ελληνικός λαός, η εργατική τάξη, η νεολαία, οι άνεργοι, κάτω από τους απίστευτους εκβιασμούς των  ξένων δανειστών  και των εγχώριων  συνεργατών τους, με κλειστές τράπεζες, αντέκρουσαν και ανταπάντησαν στην πρόκληση τους. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συνήθη δημιουργική ασάφεια του, έκανε τα πάντα για να υπονομεύσει το ΟΧΙ. Την επαύριο της απάντησης του ελληνικού λαού, το ΟΧΙ .. έγινε ΝΑΙ μέσα στο προεδρικό μέγαρο. Παρέα με το πολιτικό προσωπικό της μνημονιοκρατίας και με τις ευλογίες του Παυλόπουλου, νόθευσε το αποτέλεσμα. Στις  Βρυξέλλες γράφτηκε η επόμενη πράξη του έργου. Η συμφωνία ήρθε μοιραία να σφραγίσει αυτή τη στροφή.

Όσο και να θέλει κάποιος  να προβάλει σαν δικαιολογία  τις  αφόρητες πιέσεις του ευρω-ιερατείου, πάλι δε φτάνει να δώσει ελαφρυντικά  σε μία κυβέρνηση που δεν εμπιστεύτηκε την παρακαταθήκη αυτού του μεγαλειώδους ΟΧΙ. Παράδοξο μπορεί να ακουστεί αλλά το φτωχό  και κουτσουρεμένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ύψους 12 δις ευρώ,  μετατράπηκε σε ένα ισοδύναμο μνημόνιο.

Το νέο αυτό μνημόνιο περιλαμβάνει  μειώσεις σε συντάξεις  και  μισθούς μέσω της αύξησης στο ΦΠΑ. Αύξηση στα όρια ηλικίας στις συντάξεις, αύξηση στη συμμετοχή στα φάρμακα και τις εξετάσεις. Σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των αεροδρομίων,  του δικτύου της ΔΕΗ. Υποχρέωση σύμφωνης γνώμης των θεσμών προτού κατατεθεί οποιοδήποτε νομοσχέδιο στη Βουλή (sic!), επανεξέταση όλων των νόμων που ψηφίστηκαν χωρίς την έγκριση της τρόικα (sic2)… Επιβολή της απελευθέρωσης των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, έχουν απελευθέρωση του ωραρίου με τα μαγαζιά ανοικτά τις Κυριακές. Το χειρότερο όλων είναι η μεταφορά της  δημόσιας περιουσίας σε ένα νέο ΤΑΙΠΕΔ  και από μέρος των εσόδων της πώλησης των περιουσιακών στοιχείων θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες. Ζεστό χρήμα στους τραπεζίτες από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Επιπλέον ανοίγει οριστικά η πόρτα στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών στις κατοικίες των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών. Φορομπηξία  άγρια στους μικρομεσαίους με προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά. Ο κατάλογος ατελείωτος…

Δεν θα το επιτρέψουμε!

Χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι ένα δημοψήφισμα αρκεί για να αλλάξουν τα πράγματα, πιστεύουμε πως την Κυριακή του δημοψηφίσματος δόθηκε μια μεγάλη ταξική μάχη. Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στο σάπιο σύστημα των ΜΜΕ, των υπαλλήλων των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Ο λαός βγήκε στο προσκήνιο. Οι εργαζόμενοι έσπασαν το κλίμα τρομοκρατίας που έφτιαξαν οι εργοδότες στους χώρους δουλειάς. Ήταν μία απόδειξη  ότι ο λαϊκός  παράγοντας είναι ο μόνος επικίνδυνος αντίπαλος για  την καθεστηκυία τάξη, τους εκπροσώπους  του  ευρωμονόδρομου. Αυτόν φοβούνται και  αυτόν θέλουν να αφοπλίσουν. Είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθεί αυτός ο μεγάλος κοιμώμενος γίγαντας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό τις επόμενες μέρες στους δρόμους σε αγώνα διαρκείας ενάντια στους εκβιασμούς, για να αποτρέψουμε ένα νέο μνημόνιο.

Ø  Να μην επιτρέψουμε καμία αντιλαϊκή συμφωνία – μνημόνιο. Να ξηλωθεί όλο το μνημονιακό πλαίσιο.

Ø  Να σπάσουμε το στραγγαλισμό της ΕΚΤ, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, που μας οδήγησαν και μας οδηγούν στην εξαθλίωση και επιχειρούν να ξαναφορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας.

Ø  Να απαγκιστρωθούν οι τράπεζες από τον ασφυκτικό κλοιό της ΕΚΤ. Κοινωνικοποίηση τους, χωρίς αποζημίωση στους τραπεζίτες, με λαϊκό έλεγχο.

Ø  Ρήξη με Κεφάλαιο έξοδος από ευρώ και Ε.Ε.

Τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας δεν θα θυσιαστούν για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση.


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ 15/7 ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ Ν/Σ
11:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, 19:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Ψήφισμα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας της 13/7/2015

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέας

Κύριε Πρόεδρε

Την Κυριακή 5 Ιούλη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είπαμε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ σε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή μας.
Χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι ένα δημοψήφισμα αρκεί για να αλλάξουν τα πράγματα, πιστεύουμε πως την Κυριακή δόθηκε μια μεγάλη ταξική μάχη.
Στο ένα στρατόπεδο,  ένα από τα μεγαλύτερα μαύρα μέτωπα που έστησε ποτέ η αντίδραση και ο ιμπεριαλισμός σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο  όλοι μαζί συντονισμένα: τα ελληνικά αστικά κόμματα, οι καναλάρχες και τα αφεντικά όλων των ειδών μαζί με τους υποταγμένους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, εξωκοινοβουλευτική δεξιά και ακροδεξιά, τα συστημικά ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, ΣΕΒ και εργοδοτικές ενώσεις, σε μια πρωτοφανή σε ένταση – πραξικοπηματικού χαρακτήρα – συντονισμένη επίθεση κατά του εχθρού λαού υπό την ηγεσία της σύγχρονης ιμπεριαλιστικής ιερής συμμαχίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΕΚΤ-ΔΝΤ.
Στο άλλο στρατόπεδο οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απολυμένοι, τα φτωχοποιημένα και εξαθλιωμένα από τα συνεχόμενα μνημόνια λαϊκά στρώματα, η ανυπόταχτη νεολαία.

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

«Μένουμε στο ΟΧΙ» . Παρασκευή 10/7, 19:00, Προπύλαια | Κυριακή 12/7 ,19.30, Σύνταγμα

Την Κυριακή 5 Ιούλη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είπαμε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ σε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή μας.

Χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι ένα δημοψήφισμα αρκεί για να λύσει όλα μας τα προβλήματα πιστεύουμε πως δόθηκε μια μεγάλη ταξική, μάχη και όλοι εμείς που ψηφίσαμε ΟΧΙ, είπαμε ΟΧΙ στη λιτότητα, τη φτωχοποίηση και την ανεργία, το ξεπούλημα της χώρας που συντελείται εδώ και πέντε χρόνια. Με θάρρος και αποφασιστικότητα, δεν υποκύψαμε στους εκβιασμούς των ολιγαρχών και των φερέφωνών τους, των ξεπουλημένων συνδικαλιστών, των καναλιών, του star system των εργοδοτών. Αν σημαίνει κάτι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αυτό είναι το τέλος του φόβου.

Σημαίνει ότι τέλειωσαν οι μέρες που μπορούσαν τα δελτία ειδήσεων να τρομοκρατούν, οι ξεπουλημένοι συνδικαλιστές να εκτονώνουν, οι «δημοσιογράφοι» να λένε τη μια ασυναρτησία μετά την άλλη και με γουρλωμένα μάτια να απειλούν, να βρίζουν, να «κλαίνε», να συμπεριφέρονται στον κόσμο σαν να είναι μια αμόρφωτη άβουλη μάζα που θα της λένε τι να πιστέψει, τι να κάνει, τι να ψηφίσει.

Σημαίνει την απαξίωση αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος, του μαύρου μπλοκ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ.

Σημαίνει ότι βάλαμε σε προτεραιότητα τις ανάγκες μας και όχι την εξυπηρέτηση του χρέους και το ζουρλομανδύα του ευρώ.  Ότι, έστω και δειλά, απορρίψαμε την παντοκρατορία του μονόδρομου της ΕΕ, του ΔΝΤ του κεφαλαίου.

Σημαίνει ότι αψηφήσαμε τις χιλιάδες εργοδοτικές απειλές και εκβιασμούς, τα επαπειλούμενα και πραγματικά λοκ-άουτ, την τρομοκρατία του ΣΕΒ, των τραπεζιτών και όλου του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου, που στήριζε μανιασμένα το ΝΑΙ, αλλά και τους ξεπουλημένους ΝΑΙΝΑΙκους της ΓΣΕΕ  της ΟΤΟΕ του ΤΕΕ

Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στο σάπιο σύστημα των ΜΜΕ, των υπαλλήλων των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Ο λαός βγήκε στο προσκήνιο. Οι εργαζόμενοι έσπασαν το κλίμα τρομοκρατίας που έφτιαξαν οι εργοδότες στους χώρους δουλειάς. Η ψήφος ήταν ταξική. Μετά από 5 χρόνια ανελέητης επίθεσης από την πλευρά του κεφαλαίου εναντίον στον κόσμο της εργασίας, η εργατική τάξη άρχισε να συνειδητοποιεί ότι τα συμφέροντά της δεν είναι κοινά με τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, των μεγαλοεκδοτών και των υπουργών που τους υπηρετούν. Ότι, εν τέλει, η μόνη λύση είναι να δράσει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παραχαράσσει τη θέληση του ελληνικού λαού και καταθέτει προς την τρόικα μια πρόταση αντιλαϊκή αντεργατική, που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο μνημόνιο, παρόμοιο με αυτό που καταψήφισε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα.  Η κίνηση αυτή είναι συνέχεια της σύγκλισης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, της «εθνικής συνεννόησης» με τους μνημονιακούς βρικόλακες, την ίδια ώρα που οι  «εταίροι» κλιμακώνουν τους εκβιασμούς. Βρισκόμαστε μπροστά στον μεγαλύτερο εκβιασμό που έχουμε δεχτεί τις τελευταίες δεκαετίες. Οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού και εγχώριου κεφαλαίου απαιτούν ένα νέο μνημόνιο θανάτου, με μέτρα σκληρότερα από ποτέ! Όλοι μαζί πάνε να μας αλυσοδέσουν σε ένα τρίτο μνημόνιο.

Η εμμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην «ευρωπαϊκή προοπτική» πάση θυσία, σέρνει τις ανάγκες των εργαζόμενων και την ψήφο τους στο δημοψήφισμα, από σύνοδο σε σύνοδο και από eurogroup σε eurogroup.

Το όχι του αγώνα, της ανυπακοής, της ρήξης

Το ΟΧΙ της Κυριακής για εμάς είναι η αρχή δεν είναι το τέλος. Μην επιτρέψουμε σε κανέναν να ξεδοντιάσει το ανυπότακτο εργατικό ΟΧΙ και να το υποτάξει στη βούληση της ΕΕ και του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Μην επιτρέψουμε σε κανέναν να παζαρέψει τους όρους εκμετάλλευσης μας. Μην επιτρέψουμε να μιλάνε άλλο για εμάς χωρίς εμάς. Ήρθε η ώρα ο εργαζόμενος λαός, οι άνεργοι και η νεολαία να κάνουν τους βαστάζους του συστήματος να χάσουν τον ύπνο τους. Όλοι στον αγώνα για όλα εκείνα που μας έκλεψαν, για όλα εκείνα που οφείλουμε να κατακτήσουμε.

Συνεχίζουμε  αταλάντευτα και ανυποχώρητα, κόντρα στους εκβιασμούς και την υποταγή για:

Να μην επιτρέψουμε καμία αντιλαϊκή συμφωνία – μνημόνιο. Να ξηλωθεί όλο το μνημονιακό πλαίσιο.

Να σπάσουμε το στραγγαλισμό της ΕΚΤ, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, που μας οδήγησαν και μας οδηγούν στην εξαθλίωση και επιχειρούν να ξαναφορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας.

Να απαγκιστρωθούν οι τράπεζες από τον ασφυκτικό κλοιό της ΕΚΤ. Κοινωνικοποίηση τους, χωρίς αποζημίωση στους τραπεζίτες, με λαϊκό έλεγχο.

Ρήξη με Κεφάλαιο έξοδος από ευρώ και Ε.Ε.

Τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας δεν θα θυσιαστούν για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό τις επόμενες μέρες στους δρόμους ενάντια στους εκβιασμούς, για να αποτρέψουμε ένα νέο μνημόνιο.Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com
 

Παρέμβαση Αντικαπιταλιστικών Κινήσεων Πόλης στη Συνέλευση της ΚΕΔΕ


 
Μετά την απροκάλυπτη εκστρατεία που έκανε η ΚΕΔΕ υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015, δημοτικοί σύμβουλοι αριστερών αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης, μαζί με άνεργους-άνεργες και άλλους αγωνιστές, έκαναν παρέμβαση την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, όπου συνεδρίαζε η συνέλευση δημάρχων της ΚΕΔΕ.

Δείτε στα δύο βίντεο που ακολουθούν στιγμιότυπα από αυτή την παρέμβαση.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο ιστολόγιο της Αριστερής Παρέμβασης (ΑΡ.ΠΑ.) Βύρωνα (aristeriparemvasivyrona.blogspot.gr), από όπου και πήραμε το δεύτερο βίντεο.

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Ψηφίζουμε ΟΧΙ! ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΩΝ


28/6/2015
ΟΧΙ
- ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ
- ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΑΠΟ Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
- ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΜΕ
-          ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥΣ
 Όλους τους μήνες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πληρώνει τις δόσεις των δανείων σε ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ, κερδοσκοπικά επενδυτικά κεφάλαια και διαπραγματεύεται για νέα συμφωνία με την τρόικα. Αποτέλεσμα είναι οι πληρωμές σε αυτούς να φτάνουν τα 8 δισ. € (όσο το άθροισμα του ετήσιου προϋπολογισμού 2015 των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας) και να ζητούν όλο και σκληρότερα νέα αντιλαϊκά μέτρα (αύξηση ΦΠΑ, μείωση μισθών, συντάξεων, να δουλεύουμε -όσοι έχουμε δουλειά- μέχρι τα 67, μονιμοποίηση ΕΝΦΙΑ, ιδιωτικοποιήσεις κ.α.). Η κυβέρνηση να υποχωρεί συνεχώς και από τις δικές της εξαγγελίες και να αντιπροτείνει, επίσης, σκληρά αντιλαϊκά και παρόμοια μέτρα. Η πολιτική των διαπραγματεύσεων, της αποδοχής των συμφωνιών που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, της παραμονής στο € και στην ΕΕ, με κάθε θυσία, έφτασε στα όρια της και η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει δημοψήφισμα για το Ναι ή το Όχι στις προτάσεις των δανειστών. Το αδιέξοδο και ανεφάρμοστο της εξαγγελίας «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή» είναι φανερό, αποτελεί αποφυγή της ρήξης και κατευθείαν προσαρμογή στην υποταγή.
Εμείς προφανώς και απορρίπτουμε τις προτάσεις των δανειστών και θα πούμε ένα μεγάλο, περήφανο, ΟΧΙ στην εθελοδουλεία και το να βάλουμε μόνοι μας τη θηλιά στο λαιμό μας. Απορρίπτουμε την εκστρατεία τρομοκράτησης και υποταγής των μνημονιακών, φιλοΕΕ Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού και συστημικών ΜΜΕ, που θέλουν τη συνέχιση της κοινωνικής καταστροφής και το ξεπούλημα όλης της χώρας. Καταδικάζουμε τη στάση της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ και των Καμίνη και Μπουτάρη που πρωτοστατούν στην εκστρατεία φόβου υπέρ του ΝΑΙ.
Ο λαός χρειάζεται να δείξει την περηφάνια και την αξιοπρέπεια του και στους αγώνες και στις κάλπες, παίρνοντας μέρος σε όλες τις μάχες.
Μαζί με τις προτάσεις ΔΝΤ και ΕΕ, απορρίπτουμε και όσα αντιλαϊκά, φορομπηχτικά μέτρα αντιπρότεινε η κυβέρνηση στους δανειστές και μια νέα συμφωνία μαζί τους. Δεν θέλουμε να ξεκινήσουν ξανά διαπραγματεύσεις για νέα συμφωνία με το σφαγείο των λαών, το ΔΝΤ και την ΕΕ. Βλέπουμε και ξέρουμε ότι αυτές λυκοσυμμαχίες εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των πολυεθνικών, των τραπεζιτών, της οικονομικής και πολιτικής τους εξουσίας.
Είναι πλέον φανερό ότι μόνο με την απαλλαγή από τα δεσμά του χρέους, του ευρώ και της Ε.Ε. μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, χωρίς φτώχια, ανεργία και ανταγωνισμούς. Να ξεκινήσει μια νέα πορεία για τον τόπο με το λαό κυρίαρχο, που να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει. 
Για αυτό να μη φοβηθούμε τη ρήξη με το σύστημα που μας σέρνει στην κοινωνική καταστροφή.
Τη φτώχεια, την ανεργία, τη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, τα συσσίτια, τη φοροληστεία και τη δήμευση της περιουσίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, τη μετανάστευση της νεολαίας μας τα ζούμε τώρα με την Ε.Ε., το ευρώ, την κυριαρχία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Μπορούμε με το λαό οργανωμένο και αγωνιζόμενο να αγωνιστούμε και να νικήσουμε.
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ  ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ «ΝΑΙ» ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ
ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ  ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ,
ΧΩΡΙΣ Ε.Ε., ΔΝΤ, €, ΧΡΕΟΣ,  ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ,
ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ
ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
1.      Ανταρσία στο Αιγαίο
2.      Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την Ανατροπή
3.      Αντικαπιταλιστική Ανατροπή-Ανταρσία σε κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ στην Περιφέρεια Αττικής
4.      Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια
5.      Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία
6.      Ανυπόταχτη Κρήτη- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη
7.      Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση - Ανταρσία στην ΑΜΘ
8.      Αριστερή Παρέμβαση -Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα
9.      Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή
10.  Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα
11.  Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο
12.  Αριστερή Συσπείρωση για την Ανατροπή-Ανταρσία στη Δυτ. Μακεδονία
ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΕΩΝ1.      Ανατροπή στην πόλη και το χωριό Ηγουμενίτσας

2.      Ανατροπή στην Αιγιαλεία

3.      Ανταρσία στα Χανιά

4.      Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

5.      Ανταρσία στο δήμο Πύργου

6.      Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ανυπότακτο Χαϊδάρι

7.      Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων-Μενεμένης

8.      Ανυπότακτη Πετρούπολη

9.      Ανυπότακτη πόλη αντικαπιταλιστική παρέμβαση στις γειτονιές  Αγίων Αναργύρων – Καματερού

10.  Ανυπότακτο Αγρίνιο

11.  Ανυπόταχτη Καισαριανή Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση

12.  Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση  Πειραιά "Ανταρσία στο Λιμάνι"

13.  Αριστερή Κίνηση Αγ. Βαρβάρας «Αντι-θέσεις»

14.  Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

15.  Αριστερή Παρέμβαση Ιωαννίνων

16.  Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

17.  Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας

18.  Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση στο Μαρούσι -Εκτός των Τειχών

19.  Εκτός Πλάνου – Αντικαπιταλιστική κίνηση Ελληνικού-Αργυρούπολης

20.                       Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

21.  Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου

22.  Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης - Υμηττού

23.  Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής Βασιλικών-Θέρμης—Μίκρας

24.  Μια πόλη Ανάποδα - Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης

25. Ρήγμα στα Δυτικά Αιγάλεω