Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Η 1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!


…Μέρα του εργατικού κινήματος, σύμβολο του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, βαμμένη με το αίμα των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Από το Σικάγο του 1886, σχεδόν 130 χρόνια μετά, στις ΗΠΑ πριν 15 μέρες εκατομμύρια εργάτες στον επισιτισμό και στις μεγάλες αλυσίδες εμπορίου οργάνωσαν μέρα πανεθνικής δράσης για να απαιτήσουν την αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 8 στα 15 δολάρια.

Από τη ματωμένη Θεσσαλονίκη του 1936, σχεδόν 80 χρόνια μετά, στις 3 Μάη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο καλούνται να εργαστούν μια ακόμα Κυριακή.

Από Καισαριανή του 44, με την εκτέλεση των 200 αγωνιστών από τους φασίστες-ναζιστές Γερμανούς κατακτητές, στις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα, του Σαχτζάτ Λουκμάν, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών-εργατών στο Πέραμα και των εκατοντάδων μεταναστών από τους φασίστες της Χ.Α.

Αλλά και  στη  Μεσόγειο-νεκροταφείο «ανθρώπινων ψυχών» αποκαλύπτοντας με τον πιο ωμό τρόπο τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Από τους αιματοβαμμένους δρόμους του Σικάγου, της Θεσσαλονίκης, της Καισαριανής, η 1η Μάη, συνδέει το χτες με το σήμερα στην ιστορία των ταξικών αγώνων, ενάντια στην εξαθλίωση, την εκμετάλλευση, την τρομοκρατία του κεφαλαίου. Το κεφάλαιο, η ΕΕ, το ΔΝΤ μας δείχνουν ποιος θέλουν να πληρώσει για το ξεπέρασμα της κρίσης. Το μέλλον που μας εγγυώνται είναι η δέσμευση κάθε πόρου για την αποπληρωμή του χρέους, μισθοί πείνας, τεράστια ανεργία, απολύσεις, διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφαρμόζει μια άλλη διαχείριση αντιλαϊκής πολιτικής,  επιλέγει να θυσιάσει τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες στον δρόμο της παραμονής εντός ΕΕ και ευρώ, της υποταγής στους «θεσμούς», της μη σύγκρουσης με το κεφάλαιο, της αναγνώρισης και εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους». Η πιο πρόσφατη απόδειξη αυτής της λογικής ήταν η με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που στέλνει τα διαθέσιμα των οργανισμών του δημοσίου στη μαύρη τρύπα του χρέους, αποτέλεσμα του «έντιμου συμβιβασμού» για την αποδοχή ενός ακόμη αντιλαϊκού μνημονίου.

Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

Πρόσκληση σε σύσκεψη για τις πρόσφατες επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες στην περιοχή μας


ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!

Την Πέμπτη 16/4 συνέβη μια ακόμη ρατσιστική επίθεση σε βάρος μεταναστών εργατών στη Ν. Ιωνία. Στόχος αυτή τη φορά δυο μετανάστες οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το σπίτι τους και ετοιμάζονταν να πάνε στη δουλειά τους. Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά φασιστικών επιθέσεων που έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας.  Είχε προηγηθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/4 επίθεση με πέτρες και νεράντζια σε σπίτι μεταναστών ενώ λίγες βδομάδες πριν εργάτης από το Πακιστάν χτυπήθηκε την ώρα που εργαζόταν.

 
Η Εκτός Σχεδίου καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο τις φασιστικές αυτές επιθέσεις και καταγγέλλει τους υπαιτίους τους. Είναι σαφές ότι σε μια περιοχή όπως η Ν. Ιωνία με  προσφυγικό και εργατικό παρελθόν τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν θέση. Σε μια περίοδο όπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης προσπαθούν να επιβάλλουν ένα κλίμα τρομοκρατίας γύρω από το μεταναστευτικό ζήτημα,  οι ρατσιστικές επιθέσεις κάνουν και πάλι εμφάνιση. Η φασίζουσα ρητορική στοχεύει στην ανάπτυξη αντίστοιχων αντιλήψεων στην κοινωνία, δαιμονοποιεί το διαφορετικό και μεταθέτει τις ευθύνες για την ανεπάρκεια του κράτους στους πιο αδύναμους. Τη στιγμή που άνθρωποι πνίγονται στη Μεσόγειο , η συζήτηση στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στρέφεται στη ανάδειξη της δήθεν επικινδυνότητας τους. Στο κλίμα που δημιουργείται και ενώ ξεκίνησε η δίκη της, η Χρυσή Αυγή φαίνεται να προσπαθεί να κερδίσει έδαφος και  να ανασυγκροτηθεί.
 

Η στοχοποίηση των  μεταναστών επιχειρεί για ακόμη μια φορά να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και να διασπάσει τα πιο φτωχά στρώματα της. Σε αυτή την οργανωμένη προσπάθεια δεν μπορούμε παρά να αντισταθούμε συλλογικά. Οι επιθέσεις κατά μεταναστών και προσφύγων στρέφονται εναντίον όλων των κατοίκων της γειτονιάς μας. Καθήκον μας να δράσουμε ώστε η επίθεση αυτή να είναι και η τελευταία. Να δράσουμε κόντρα τόσο σε κάθε ναζιστική επίθεση όσο και σε κάθε πολιτική επιλογή και πρακτική που καλλιεργεί το φασισμό και το ρατσισμό. Να δράσουμε με άμεσο στόχο την απομόνωση Χρυσαυγιτών, φασιστών και των επίδοξων συνεχιστών τους και τον τερματισμό οποιασδήποτε προσπάθειας για την οργάνωση τους .

Δεν μας τρομάζει η βία τους και θα μας βρει μπροστά της με αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα να την τσακίσουμε. Στη δική τους βία απαντάμε με τη βία του μαζικού λαϊκού κινήματος, το μόνο όπλο που μπορεί να αντιπαρατεθεί μαζί της αποτελεσματικά.


Για το λόγο αυτό, καλούμε όλες τις συλλογικότητες της περιοχής  σε σύσκεψη  στo στέκι της Εκτός Σχεδίου, Νισύρου 77 και Πάτμου, Ελευθερούπολη
την Τρίτη 28 Απρίλη και ώρα 7μμ.

 
Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΗΣ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΜΕ ΠΝΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
και ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 20/4/2015 (η οποία μάλιστα έχει και αναδρομική ισχύ από τις 17/3/2015), επιβάλλει  τη δέσμευση των διαθέσιμων χρημάτων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των δήμων και περιφερειών. Τα χρήματα πάνε στην Τράπεζα Ελλάδος προς «επένδυση» πλην όσων είναι άμεσα αναγκαία για τις επόμενες 15 μέρες. Θα χρησιμοποιηθούν για έκδοση τίτλων μικρής διάρκειας για να καλυφτούν κρατικές ανάγκες όπως αναφέρει η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα  πληρώνονται κανονικά οι δόσεις στους δανειστές, το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και την ΕΚΤ. Ότι ζήσαμε το 2012 με το PSI σε μια νέα έκδοση.

Η αντιλαϊκή αυτή  πράξη σημαίνει ότι άμεσα θα έχουν τεράστια προβλήματα στοιχειώδους λειτουργίας οι δήμοι, οι περιφέρειες, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία και γενικά όλοι οι φορείς του ευρύτερου δημοσίου. Μάλιστα, αυτές τις μέρες συνεδριάζουν και τα ΔΣ των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία παίρνουν αποφάσεις για μεταφορά και δικών τους ρευστών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Αυτό συγκεκριμένα για τους δήμους και τις περιφέρειες σημαίνει ότι όλα τα χρήματα που προέρχονται από τα οποιαδήποτε έσοδα (τροφεία, δημοτικοί φόροι κ.α.) και προορίζονται για τη λειτουργία των υπηρεσιών τους (γεύματα των παιδικών σταθμών, μισθοί εργαζόμενων, καύσιμα απορριμματοφόρων και δημοτικής συγκοινωνίας, λειτουργικά έξοδα ΚΑΠΗ, σχολείων κλπ) δεσμεύονται στην Τράπεζα Ελλάδος Αντίστοιχα θα συμβεί για τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια και όλους τους οργανισμούς. Σημειώνουμε ότι η Τράπεζα Ελλάδος αποτελεί ανεξάρτητη τράπεζα με πλαίσιο λειτουργίας και ελέγχου από την ΕΚΤ και η όλη διαδικασία δημιουργεί κινδύνους για κούρεμα και για εξαφάνιση των ταμειακών διαθέσιμων των οργανισμών του δημοσίου.

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟ-ΙΩΝΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε μία πρωτοφανή κίνηση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 20/4/2015 (η οποία μάλιστα έχει και αναδρομική ισχύ από τις 17/3/2015), επιβάλλει  τη δέσμευση των διαθέσιμων χρημάτων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των δήμων και περιφερειών.

Η αντιλαϊκή πράξη αυτή σημαίνει ότι θα έχουν τεράστια προβλήματα στοιχειώδους λειτουργίας οι δήμοι, οι περιφέρειες, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία και γενικά όλοι οι φορείς του ευρύτερου δημοσίου. Πιο συγκεκριμένα για τους δήμους όλα τα χρήματα (πλην όσων είναι άμεσα αναγκαία για τις επόμενες 15 μέρες) που προέρχονται από τα οποιαδήποτε έσοδα των δήμων (τροφεία, δημοτικοί φόροι κ.α.) και προορίζονται τη λειτουργία των υπηρεσιών τους(γεύματα των παιδικών σταθμών, μισθοί εργαζόμενων, καύσιμα απορριμματοφόρων και δημοτικής συγκοινωνίας, λειτουργικά έξοδα ΚΑΠΗ, σχολείων κλπ) πάνε στην Τράπεζα Ελλάδος προς «επένδυση».

Θα χρησιμοποιηθούν για έκδοση τίτλων μικρής διάρκειας, ώστε να πληρώνονται οι δανειστές, το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και η ΕΚΤ. Ότι ζήσαμε το 2012 με το PSI σε μια νέα έκδοση.

Η κίνηση αυτή μάλιστα γίνεται μετά από απαίτηση των «θεσμών» ώστε να είναι σίγουροι  οι δανειστές ότι θα πάρουν τις δόσεις και δεν θα «μπουν σε περιπέτειες…»

Η κυβέρνηση ανάμεσα στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών και την εξυπηρέτηση των δανειστών επιλέγει το δεύτερο.

Αίτημα για ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη δέσμευση των αποθεματικών του δήμου


Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέας
 
Κύριε Πρόεδρε

Χτες πρωί μάθαμε από τα ΜΜΕ ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ημ. 20/4/2015, επιβάλλει τη δέσμευση των διαθέσιμων χρημάτων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των δήμων και περιφερειών.

Τα χρήματα αυτά των δήμων (πλην όσων είναι άμεσα αναγκαία για τις επόμενες 15 μέρες) που προέρχονται από τα τροφεία, τους δημοτικούς φόρους και τα πάσης φύσεως έσοδα, προορίζονται για την αποπληρωμή του χρέους και των λοιπών υποχρεώσεων προς τους δανειστές της ΕΕ του ΔΝΤ της ΕΚΤ, ενώ παρουσιάζονται ως «επένδυση».

Η αρπαγή των αποθεματικών θα επιδεινώσει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων οικογενειών του Δήμου μας, αποτελώντας νάρκη ακόμη και στη στοιχειώδη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών και δομών του Δήμου, που εξυπηρετούν τα λαϊκά στρώματα.

Δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι η ενέργεια αυτή επικαλείται «την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» και επιβάλλεται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ακολουθώντας την πολιτική τακτική των μνημονιακών συγκυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως προς την αντιμετώπιση ακόμη και του αστικού κοινοβουλίου.

Ζητάμε την σύγκλιση έκτατου Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 με θέμα τη δέσμευση των αποθεματικών του δήμου.

Ζητάμε ο δήμος να αποφασίσει να μη μεταφερθούν τα αποθεματικά των ΟΤΑ, των ασφαλιστικών ταμείων, των Οργανισμών του δημοσίου σε λογαριασμούς εξυπηρέτησης του χρέους.

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com