Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ: Η θλιβερή παραποίηση της αλήθειας από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας!


Είναι εντυπωσιακό με πόσο μεγάλη ευκολία η Λαϊκή Συσπείρωση παραμορφώνει την πραγματικότητα, κάνοντας άστοχες και μη αληθείς αναφορές σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τα όσα έγιναν στο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να παρουσιάζεται ως η μια και μόνη συνεπής δύναμη υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων.

Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, στο δημοτικό συμβούλιο της 17 Μάρτη τέθηκαν προς συζήτηση δύο θέματα που αφορούσαν εργαζόμενους στο Δήμο. Το θέμα της άσκησης ή μη έφεσης από το δήμο κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου που δικαίωνε τους σχολικούς φύλακες και ένα συνολικότερο υπόμνημα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για τη στάση του Δήμου απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του με σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Λόγω της συνάφειας τους τα δύο θέματα συζητήθηκαν κοινά, ωστόσο, ψηφίστηκαν χωριστά, με τη Λαϊκή Συσπείρωση να μην δέχεται οποιαδήποτε συζήτηση και τροποποίηση στο κείμενό της, προτρέποντας όλους τους δημοτικούς συμβούλους να το καταψηφίσουν «για να δουν όλοι ποιοι είστε». Απ’ ότι φαίνεται, τους κακοφάνηκε που ως Εκτός Σχεδίου υπερψηφίσαμε το κείμενό τους, και αποφάσισαν να… διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.

Ως Εκτός Σχεδίου αγωνιζόμαστε και επιδιώκουμε σταθερή και μόνιμη εργασία για ΟΛΟΥΣ είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και μισθό που να εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση. Και αυτό το έχουμε αποδείξει επανειλημμένως μέσα από διεκδικήσεις (πχ εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς, στην καθαριότητα του δήμου, στο εμπόριο στην περιοχή κα).  Στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης τα ψέματα και οι ανακρίβειες, ακολουθούν το ένα  το άλλο όπως πχ ότι βοηθάμε να εφαρμοστούν τα μνημονιακά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων, απαιτώντας από τους 8 σχολικούς φύλακες να μην διεκδικήσουν τα χρήματα για όσο διάστημα ήταν σε διαθεσιμότητα!

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Πέμπτη 2/4, στις 19:00, συζητάμε με μέλη του Καραβανιού αλληλεγγύης των εκπαιδευτικών από την Ελλάδα που επισκέφτηκε το Κομπάνι


…Από το πρωί της 26ης Ιανουαρίου του 2015, τα νέα και οι εικόνες από το Κομπάνι, έκαναν το γύρο του κόσμου ξαναγεμίζοντας ελπίδα, τους Κούρδους άνδρες και γυναίκες, της Ροζάβα και των υπόλοιπων κομματιών του Κουρδιστάν. Είναι γεγονός: Το Κομπάνι απελευθερώθηκε. Μετά από 134 ημέρες μαχών.

Μετά από χιλιάδες στιγμές αγωνίας, από τότε που για πρώτη φορά οι μαύρες σημαίες των ισλαμοφασιστών του ISIS πλησίασαν στους λόφους γύρω από την πόλη. Αλλά και μετά από χιλιάδες στιγμές υπερηφάνειας, αισιοδοξίας και χαράς, για τους ηρωικούς μαχητές και μαχήτριες του στρατού των YPG-YPJ που όχι μόνο άντεξαν, αλλά άρχισαν σιγά σιγά να απελευθερώνουν κομμάτια της πόλης. Και έφτασε επιτέλους η στιγμή που ο μεγάλος πρωταγωνιστής της μάχης, οι Κούρδισσες αντάρτισσες, ύψωσαν την δική τους σημαία στο λόφο Μιστενούρ, σε ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία της πολύμηνης πολιορκίας της πόλης του Κομπάνι. "Τώρα έχουμε τον έλεγχο ολόκληρης της πόλης και των χωριών από την ανατολή έως το νότο, αλλά στον πόλεμο όταν κατακτάς το πιο στρατηγικό σημείο, σημαίνει το τέλος για τον εχθρό- το ηθικό μας, όλων των μαχητών/ριων ήταν πάντα υψηλό, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές”, δήλωσε η Kendal και συνέχισε: “Υποσχόμαστε ότι θα παραδώσουμε τη νίκη σε όλες τις ηρωίδες μάνες του Κουρδιστάν που έχασαν τα παιδιά τους στον πόλεμο και θα συνεχίσουμε την πάλη στην οποία οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες μας έπεσαν. Το Κομπάνι και η αντίσταση θα νικήσουν”!

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

21 Μάρτη, παγκόσμιος ξεσηκωμός κατά του φασισμού και του ρατσισμού


Η 21η  Μαρτίου είναι η παγκόσμια μέρα κατά  του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων. Αυτό δεν μπορεί παρα να αποτελέσει εφαλτήριο για συσπείρωση όλου του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού  κινήματος και τη πρόκληση μιας ισχυρής δυναμικής ενάντια στις κυρίαρχες πολιτικές των τελευταίων ετών .

Η ημέρα αυτή  έχει φέτος διπλή  σημασία  σε ένα πλαίσιο όπου περιστατικά κακοποίησης μεταναστών έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθημερινά, όπου τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τους όχι μόνο  εξακολουθούν να λειτουργούν και να προκαλούν θανάτους αλλά συμπληρώνονται στη δράση τους απο τη χρήση των κρατητηρίων των αστυνομικών τμημάτων ως φυλακών. Σε μια περίσταση όπου οι Σύριοι πρόσφυγες ,που εκδιώχθηκαν απάνθρωπα από το Σύνταγμα,  ζουν κάτω απο συνθήκες εξαθλίωσης και αβεβαιότητας με το μηχανισμό ασύλου να είναι τουλάχιστον ανεπαρκής ενώ στα  παιδιά που μεγαλώνουν στην Ελλάδα δεν δίνεται ελληνική ιθαγένεια με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με απέλαση μόλις συμπληρώσουν  τα 18 χρόνια .

Η δράση του κινήματος σε ένα τέτοιο χρονικό σημείο δεν μπορεί παρά να είναι αγωνιστική.  Οι νεοφιλελεύθερες επιλογές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ΝΔ διέλυσαν  τα  εργατικά δικαιώματα και εξαφάνισαν οποιαδήποτε προστατευτική δικλείδα υπερ των εργαζομένων, ώθησαν ένα μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης στην φτώχεια ενώ παράλληλα κατέστρεψαν τη δημόσια υγεία και παιδεία. Η δικαιολόγηση της πολιτική  αυτής θεμελιώθηκε σε  μια φασιστική ρητορική και πρακτική που στήριξε την άνοδο της χρυσής αυγής και παγίωσε τη δύναμη της όπως φάνηκε και στις τελευταίες εκλογές. Επιπλέον με αυτό το τρόπο εξυπηρετήθηκε το δόγμα της ασφάλειας που νομιμοποιήσε την άκρα καταστολή  και  η οποία προαπαιτούσε τη κατασκευή  ενός "εχθρού " . Είναι σαφές ότι η απάντηση κατά του ρατσισμού μπορεί δοθεί μόνο σε συνδυασμό με τη νίκη κατα του φασισμού  και το νεοναζισμού. Η φυλάκιση των μελών της χρυσής αυγής είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα στο μακρύ δρόμο που πρέπει να διανυθεί.

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

Το μπλόκο της Καλογρέζας. Του Μενέλαου Χαραλαμπίδη


Αναδημοσιεύουμε από το TVXS. 
Το παρακάτω κείμενο μπορείτε να δείτε και εδώ

 
Το μπλόκο της Καλογρέζας. Του Μενέλαου Χαραλαμπίδη
Μνήμες
 
Την Τρίτη 14 Μαρτίου 1944 ο Υπουργός Εσωτερικών Ταβουλάρης κάλεσε σε σύσκεψη την ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας, στην οποία αποφασίστηκε η διενέργεια ερευνών και συλλήψεων «εν τω Συνοικισμώ Καλογραίζης και των πέριξ αυτού μικροσυνοικισμών την επομένην ημέραν».[1]

 

Στις 9:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας συγκεντρώθηκαν όλες οι δυνάμεις της Χωροφυλακής και των Ταγμάτων Ασφαλείας στο Υπουργείο, επιχείρηση που ολοκληρώθηκε στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα. Η δύναμη αυτή μεταφέρθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες με λεωφορεία στην Καλογρέζα. Οι άνδρες αποβιβάστηκαν και περικύκλωσαν την Καλογρέζα και τις γύρω συνοικίες. Το μπλόκο άρχισε «Ευθύς άμα τη ανατολή του ηλίου ήρξαντο ομοβροντιών δι όπλων και χειροβομβίδων προς τρομοκράτησιν των κατοίκων εν ω ταυτοχρόνως εξ όλων των σημείων εισήρχοντο εις τα πρώτα οικήματα προς ενέργειαν ερευνών και συλλήψεων ολοκλήρου του άρρενος πληθυσμού άνω των 14 ετών ους και μετέφερον εις τι εκεί πλησίον περιμανδρωμένον οικόπεδον».[2]