Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

Πρόταση της Εκτός Σχεδίου για φιλοξενία Σύριων Προσφύγων πολέμου στο δήμο Νέας Ιωνίας


Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέας

 
Κύριε Πρόεδρε

Οι Σύριοι πρόσφυγες, θύματα ενός άγριου πολέμου, κατέφυγαν στην Ελλάδα και παρέμειναν για αρκετές μέρες στην πλατεία Συντάγματος, διεκδικώντας άσυλο, αξιοπρεπή κι ανθρώπινη μεταχείριση, ενώ αρκετοί από αυτούς, ζήτησαν να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να μεταβούν στις ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν, κάτι που απαγορεύεται από τη ρατσιστική πολιτική της Ευρώπης-φρούριο, των κλειστών συνόρων με την FRONTEX, του Δουβλίνο 2.

Στις 3 τα χαράματα της Δευτέρας 15/12, τα ΜΑΤ της κυβέρνησης, έδειξαν για μια ακόμα φορά το απάνθρωπο πρόσωπό της, διώχνοντάς τους από το Σύνταγμα,  για να αποκαταστήσουν την «αισθητική» της πλατείας εν όψει της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας του κου Καμίνη!

Παρά τις διαβεβαιώσεις για τη στέγαση και τη σίτιση των προσφύγων, μόνο οι μισοί από όσους ήταν στο Σύνταγμα, μετά την πίεση του κινήματος, στεγάζονται αυτή τη στιγμή (ο αριθμός όσων χρειάζονται στέγη είναι κατά πολύ μεγαλύτερος…).

 
Ζητάμε να αναλάβει ο δήμος Νέας Ιωνίας, τη φιλοξενία ενός αριθμού Σύριων προσφύγων (έως 15) σε χώρους της περιοχής μας που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής. Θα μπορούσαν για παράδειγμα να φιλοξενηθούν στον παλιό 1ο παιδικό δημοτικό σταθμό στην Αγ. Κωνσταντίνου, που απ’ όσο γνωρίζουμε είναι κενός εδώ και ένα περίπου χρόνο (ή και άλλοι χώροι του δήμου).  Ο δήμος Νέας Ιωνίας, μάλιστα, μπορεί να διαθέσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη φιλοξενία τους, καθώς αυτός υπάρχει από τις κατασκηνώσεις.

Ταυτόχρονα ζητάμε από τον Δήμαρχο Ν. Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής να πάρει πρωτοβουλίες για το άνοιγμα χώρων φιλοξενίας των προσφύγων σε δήμους της Αττικής και να διεκδικήσει χρηματική επιχορήγηση στους δήμους για το σκοπό αυτό.

Ζητάμε το θέμα αυτό να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.


Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

"Λευκά Απογεύματα" σε συνεργασία Δήμου και Εμπορικού Συλλόγους Νέας Ιωνίας:


Πολύ μπλα μπλα για να κρυφτεί η πολιτική ουσία του θέματος…

Aς μιλήσουμε λοιπόν για την ταμπακιέρα
Όλα τα είχαμε στον κόσμο των εμπορικών καταστημάτων, στον κόσμο των λουσάτων βιτρινών, που πίσω τους κρύβεται -πλέον όχι και τόσο επιμελώς- ένα από τα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα όπου η εκμετάλλευση και η καταπίεση των εργαζομένων ολοένα και οξύνεται: απολύσεις, μισθοί πείνας, απλήρωτη εργασία, ελαστικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά και τις Κυριακές, εργοδοτική τρομοκρατία, ατομικές συμβάσεις, μαύρες μέρες, λευκές νύχτες και πλέον…  και λευκά απογεύματα.

Και εξηγούμαστε: Τα καταστήματα στη Νέα Ιωνία κάθε Σάββατο κλείνουν στις 6μμ και αρκετά κλείνουν και νωρίτερα, όπως μας είπε ο ίδιος ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Νέας Ιωνίας (ΕΣΝΙ). Ο εμπορικός σύλλογος της περιοχής μας, σε συνεργασία με το δήμο, (όπως και πάλι μας είπε και ο πρόεδρός του αλλά γράφτηκε και στο facebook από γνωστό καταστηματάρχη στη Μικράς Ασίας) και με πρόσχημα τις εκδηλώσεις για το άναμμα του δένδρου στην πλ. Σημηριώτη, αποφάσισε να μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα μέχρι τις 8μμ το Σάββατο 13/12. Και μάλιστα ποιο Σάββατο; Αυτό πριν από την 1η από τις 3 (πιθανότατα) σερί Κυριακές που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά. Στην περίοδο του απάνθρωπου για τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρέμπορους "εορταστικού" ωραρίου.

Το είδαμε κι αυτό! Ένοπλοι αστυνομικοί σε Παιδικούς Σταθμούς στη Νέα Ιωνία

Μετά από καταγγελία που έκανε ο ΠΑΣΙΠΣ (ΠΑνελλήνιος Σύλλογος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών) ότι υπάρχουν Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί που λειτουργούν χωρίς άδεια (πρόκειται για τους πρώην κρατικούς παιδικούς σταθμούς που πέρασαν στη συνέχεια στους Δήμους), η αστυνομία ξεκίνησε γενικευμένους ελέγχους χωρίς, απ’ ότι φαίνεται, να γνωρίζει ούτε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των παιδικών σταθμών ούτε ποιους παιδικούς σταθμούς αφορά η καταγγελία.
Στα πλαίσια των παραπάνω ελέγχων είχαμε την «εισβολή» ένστολων αστυνομικών με πλήρη εξοπλισμό (όπλο, χειροπέδες, γκλοπ) σε δύο παιδικούς σταθμούς της Νέας Ιωνίας (1ος και 3ος).
Με απλή επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, οι δύο αστυνομικοί προχώρησαν στο σχετικό έλεγχο ο οποίος περιελάμβανε και τον έλεγχο βιβλιαρίων υγείας των μόνιμων παιδαγωγών.

Μάλιστα, στον 1ο Παιδικό Σταθμό, λόγω ενός ορθογραφικού λάθους του ιατρού εργασίας που είναι υπεύθυνος για το σφράγισμα των βιβλιαρίων, λίγο έλλειψε τέσσερις παιδαγωγοί να συρθούν στο αυτόφωρο. Χρειάστηκε η προσωπική τηλεφωνική παρέμβαση του ιατρού εργασίας για να πειστούν οι αστυνομικοί ότι επρόκειτο για δικό του ανθρώπινο ορθογραφικό λάθος.
Αναρωτιέται κανείς, γιατί η αστυνομία δεν απευθύνεται στον πρόεδρο και τη διοίκηση του ΚΕΒΡΕΦΟ για να αναζητήσει τα πιστοποιητικά που θέλει ώστε να μην χρειάζεται ούτε οι παιδαγωγοί να λείπουν για αρκετή ώρα από τις τάξεις ούτε τα νήπια να ταράζονται και να τρομάζουν βλέποντας, ενδεχομένως, τα πιστόλια και τις χειροπέδες;
Όλοι καταλαβαίνουμε από πού προέρχεται η «αγωνία» του ΠΑΣΙΠΣ, την οποία έσπευσε να κατανοήσει άμεσα η αστυνομία.
«Είναι πολλά τα λεφτά του ΕΣΠΑ», θα έλεγε στη συγκεκριμένη περίπτωση ο αείμνηστος Σπύρος Καλογήρου, στα οποία αποβλέπουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών παιδικών σταθμών σε περίπτωση που οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί δεν προλάβουν να πάρουν άδεια μέχρι στις 31/12/2014 που λήγει η σχετική προθεσμία.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει


Η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Εκτός Σχεδίου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τακτική τρομοκράτησης ενάντια στους 17 συμπολίτες μας που επέλεξαν να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους και να προσφύγουν στο ΣΤΕ για να υπερασπιστούν το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και τον δασικό του χαρακτήρα.

Η δημοσιοποίηση των ονομάτων και των διευθύνσεων από την ΠΑΕ ΑΕΚ δεν ήταν μία τυχαία αλλά μία συνειδητή ενέργεια του λαθρέμπορου Μελισσανίδη στην προσπάθειά του να επιβάλλει τον νόμο της σιωπής σε όποιον διαφωνεί με τα δικά του, επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τα όσα ακολούθησαν με την επίθεση στο σπίτι ενός από τους υπογράφοντες είναι λογικό επακόλουθο αυτής της ενέργειας.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε αντίθεση τόσο με την προσφυγική καταγωγή της ομάδας όσο και με την ιστορία της. Καλούμε τον λαό της περιοχής να σταθεί εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και να υπερασπιστεί την ελευθερία και τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων, όπως άλλωστε αρμόζει και στην ιστορία του συλλόγου.

Ας κατανοήσουμε όλοι μας ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα κάθε επιχειρηματία δεν ταυτίζονται ούτε με την αγάπη μας για την κάθε ομάδα, ούτε περισσότερο με τα συμφέροντά μας ως εργαζόμενοι ή άνεργοι.

Από την μεριά μας δηλώνουμε ότι οτιδήποτε συμβεί στους 17 συμπολίτες μας που προσέφυγαν στο ΣΤΕ αποκλειστικά υπεύθυνη θεωρούμαι την ΠΑΕ ΑΕΚ.
Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Παλεύοντας για τη ζωή με όπλο τη ζωή


Εναντία στην καταστολή, τις δολοφονικές κυβερνήσεις και τα επιτελεία τους

Αλληλεγγύη στο Νίκο Ρωμανό -Νίκη στον αγώνα του

Στις 10 Νοεμβρίου ο Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα να του χορηγηθεί η νόμιμη, σύμφωνα με την αστική δικαιοσύνη, εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσει το Πανεπιστήμιο (ΤΕΙ Αθήνας, διοίκηση επιχειρήσεων) στο οποίο πέρασε βρισκόμενος μέσα στη Φυλακή. Γιατροί, δικηγόροι, και η οικογένειά του αναφέρουν συνεχώς την πολύ κακή κατάσταση της υγείας του. Τελευταίες εξελίξεις, η απεργία δίψας που ξεκινά σήμερα ο Ρωμανός μετά το θρίλερ στη Βουλή με το βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης, μετά και την απόρριψη του αιτήματος για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας τόσο από τον Εισαγγελέα όσο και από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά και η απειλή από την κυβέρνηση πως θα προχωρήσει στην υποχρεωτική του σίτιση, που αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο βασανιστήριο.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως σύσσωμο το μπλοκ της αστικής εξουσίας, είναι έτοιμο να «δολοφονήσει» το φίλο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το Νίκο Ρωμανό, στα χέρια του οποίου είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. Αποκαλύπτει ότι κράτος και κυβέρνηση επιβιώνουν μέσα από την τιμωρία και την εκδίκηση ενάντια σε όποιον δεν υποκύπτει πολιτικά και ιδεολογικά στις επιλογές και τους μηχανισμούς του.

Την ώρα που η κυβέρνηση για άλλη μία φορά σκύβει με προθυμία μπροστά στις απαιτήσεις της τρόικας και του κεφαλαίου και ετοιμάζεται να υπογράψει άλλη μία συμφωνία εξόντωσης του λαού και της νεολαίας, την ίδια στιγμή στο εσωτερικό, ενδύεται το «χακί κουστούμι του τιμωρού προς συμμόρφωση και παραδειγματισμό».Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό - Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας


Στις 10 Νοεμβρίου ο Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα να του χορηγηθεί η νόμιμη, σύμφωνα με την αστική δικαιοσύνη, εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσει το Πανεπιστήμιο (ΤΕΙ Αθήνας, διοίκηση επιχειρήσεων) στο οποίο πέρασε βρισκόμενος μέσα στη Φυλακή. Γιατροί, δικηγόροι, και η οικογένειά του αναφέρουν συνεχώς την πολύ κακή κατάσταση της υγείας του. Τελευταία εξέλιξη, η απόρριψη εκ νέου του αιτήματος για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας τόσο από τον Εισαγγελέα όσο και από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά και η απειλή από την κυβέρνηση πως θα προχωρήσει στην υποχρεωτική του σίτιση, που αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο βασανιστήριο.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως σύσσωμο το μπλοκ της αστικής εξουσίας, λίγες ημέρες πριν από την 6η Δεκέμβρη, επανέρχεται, έτοιμο να «δολοφονήσει» το φίλο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το Νίκο Ρωμανό, στα χέρια του οποίου είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. Αποκαλύπτει ότι κράτος και κυβέρνηση επιβιώνουν μέσα από την τιμωρία και την εκδίκηση ενάντια σε όποιον δεν υποκύπτει πολιτικά και ιδεολογικά στις επιλογές και τους μηχανισμούς του.
Την ώρα που η κυβέρνηση για άλλη μία φορά σκύβει με προθυμία μπροστά στις απαιτήσεις της τρόικας και του κεφαλαίου και ετοιμάζεται να υπογράψει άλλη μία συμφωνία εξόντωσης του λαού και της νεολαίας, την ίδια στιγμή στο εσωτερικό, ενδύεται το «χακί κουστούμι του τιμωρού προς συμμόρφωση και παραδειγματισμό».