Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Παίρνουμε την πόλη στα χέρια μας/με συλλογική οργάνωση, αγώνα, αλληλεγγύη/ βγάζουμε τη ζωή μας έξω απ τα σχέδιά τους


Είμαστε άνθρωποι της γειτονιάς, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι, που οι ανάγκες και οι αναζητήσεις μας, μας ωθούν να συγκρουστούμε:
Με τη μοιρολατρία ότι ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ και ότι το μόνο που μπορούμε να επιλέξουμε είναι το χρώμα των τοίχων που θα είναι φυλακισμένες οι ανάγκες μας.
Με το σύγχρονο κανιβαλισμό που λέει ότι για να επιβιώσω πρέπει να πεθάνει ο διπλανός μου ή αυτός που είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση από μένα.
Με τη λογική της ανάθεσης σε φωτισμένους «σωτήρες» και της καλής διαπραγμάτευσης με τους σύγχρονους δυνάστες μας.
Η Εκτός Σχεδίου δεν είναι μια δημοτική κίνηση «μιας χρήσης», παρεμβαίνουμε στην πόλη μας συνεχώς από το 2006 που δημιουργηθήκαμε.
«πώς έγινε με τούτο τον αιώνα και γύρισε καπάκι η ζωή …»
Βλέπουμε καθημερινά να αλλάζει βίαια η ζωή μας προς το χειρότερο. Οι θύτες εμφανίζονται ως «σωτήρες» για να μας σώσουν. Οι «πάνω» χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα μέτρα που «αναγκάστηκαν» να πάρουν, οι «κάτω» κλαίνε πραγματικά, από οργή και αγανάκτηση για την κοροϊδία, την απάτη και το λογαριασμό που καλούνται να πληρώσουν.
στην πόλη του Καλλικράτη
Με τον Καλλικράτη μεταφέρθηκε μεγάλος αριθμός αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στους δήμους και τις περιφέρειες, όμως η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε εντυπωσιακά ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες εργαζόμενοι στους ΟΤΑ απολύονται. Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολλές κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες να καταρρέουν ή να εμπορευματοποιούνται, η δημοτική φορολογία να αυξάνεται, οι δημόσιοι χώροι να ξεπουλιούνται και κερδοφόροι δημοτικοί τομείς να ιδιωτικοποιούνται. Ενώ μεγαλώνει η κοινωνική καταστροφή, οι κοινωνικές υπηρεσίες παρέχονται μόνο μέσω προγραμμάτων αλληλεγγύης για μικρό τμήμα της κοινωνίας.
στη Νέα Ιωνία της ανεργίας, της μετανάστευσης, των ελάχιστων ελεύθερων χώρων
Η συνεχής υποβάθμιση των δημοτικών κοινωνικών παροχών και η διεύρυνση του ανταποδοτικού χαρακτήρα τους. Η βιομηχανική κληρονομιά της πόλης μας που αφήνεται να ερημώνει. Οι δημόσιοι χώροι που υποβαθμίζονται για να αξιοποιηθουν εμπορευματικά. Οι απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η διάλυση της δημόσιας εκπαιδευσης και υγείας. Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και η εργοδοτική αυθαιρεσία στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες. Τα κλειστά μαγαζιά σε όλο το εμπορικό κέντρο. Ολα αυτά αποτελούν μερικά μόνο στιγμιότυπα της καθημερινότητας στη Νέα Ιωνία.
Η πόλη που την έφτιαξαν πρόσφυγες και που στις δεκαετίες που ακολούθησαν κάμποσα παιδιά της πήραν το δρόμο της ξενιτιάς, έγινε πόλη υποδοχής μεταναστών από κάθε γωνιά της γης, κυνηγημένων από φτώχεια, χούντες και πολέμους, χωρίς όμως δομές συμβουλευτικής υποστήριξης και κοινωνικής ένταξης τους.
«…και πώς θα ξημερώσει άλλη μέρα όταν το ψέμα σέρνει τον χορό;»
Ο πρώην δήμαρχος και εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γκότσης και η παράταξή του, παρά τις φραστικές διαφοροποιήσεις, έχει υιοθετήσει κάθε τι που προβλέπεται από τα μνημόνια και τον Καλλικράτη για τους δήμους εφαρμόζοντας πολιτικές που είναι  ενάντια στους κατοίκους της Νέας Ιωνίας και στους εργαζόμενους του δήμου.
Ο κ.Μανούρης και η κ.Θωμαϊδου είδαν το καράβι του ΠΑΣΟΚ να βουλιάζει και σπεύδουν να δηλώσουν ανεξάρτητοι, ενώ εξακολουθούν να είναι μέλη του. Δηλώνουν «ανεξάρτητοι», αλλά είναι βαθιά εξαρτημένοι από την πολιτική της ΕΕ, της τρόικας και του κεφαλαίου.
Οι κ.Τσοπανίδης και Χατζησαββίδης προβάλλουν ένα μοντέλο που δεν διαφοροποιείται παρά μόνο σε πλευρές της διαχείρισης και αποφεύγουν να συγκρουσθούν με τους πυλώνες αυτής της πολιτικής.
Η Λαϊκή Συσπείρωση(KKE) και ο κ. Τσουκαλάς, προτάσουν την κομματική-παραταξιακή ενίσχυση τους ως προϋπόθεση για οποιοδήποτε θετικό βήμα, ενώ αρνούνται να υιοθετήσει το κίνημα στόχους πάλης που αποτελούν σήμερα αποφασιστικούς κρίκους για την ανάπτυξη ανατρεπτικών αγώνων, αλλά  και κάθε συμμετοχή τους σε πρωτοβουλίες κοινής δράσης στο κίνημα.
«στην εποχή του αλλόκοτου φόβου…»
Κάνουμε το φόβο, θυμό και απαντάμε ανατρεπτικά, ενάντια στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο, το φασισμό και το ρατσιστικό μίσος.
Με τη δημοκρατία των εργαζομένων, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές κατοίκων, τις λαϊκές συνελεύσεις, τις εργατικές λέσχες. Κόντρα στον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Με τη δύναμη της συλλογικότητας, του αγώνα και της αλληλεγγύης
«δεν είμαι μόνος, δεν είμαι ο μόνος, όλα είναι δρόμος…»
Δεν λέμε ότι είμαστε ο κάτοχος της αλήθειας, είμαστε όμως η πιο μαχόμενη συλλογικότητα στην πόλη της Νέας Ιωνίας. Ήμασταν παρόντες και στηρίξαμε-με όλες μας τις αδυναμίες- κάθε μικρή και μεγάλη μάχη στην περιοχή αλλά και την κοινωνία.
Τον αγώνα των εργαζόμενων στο εμπόριο και των αυτοαπασχολούμενων μικρέμπορων ενάντια στην κυριακάτικη εργασία, τον αγώνα των εργαζόμενων στο δήμο ενάντια στις επιθέσεις της δημοτικής αρχής, την πολύμηνη απεργία στη PhoneMarketing. Συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ και την κατάργηση τμημάτων του ΕΠΑΛ. Στηρίξαμε τους αγώνες των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στο Αγία Ολγα. Παλέψαμε ενάντια στις διακοπές ρεύματος, στα χαράτσια, στα τροφεία και τα δημοτικά τέλη, ενάντια στην τσιμεντοποίηση δημοσίων χώρων, όπως το Οικοδομικό Τετράγωνο 150. Στηρίξαμε τις επιτροπές αγώνα που στήθηκαν, με πρωτοβουλία των κατοίκων τους, στον Περισσό και στην Καλογρέζα. Συμμετέχουμε στην Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας, αποδεικνύοντας εμπράκτως την διαφορά της αλληλεγγύης από τη φιλανθρωπία.
Η Εκτός Σχεδίου δεν είναι ένας υποψήφιος δήμαρχος, είναι ένας απεργός, ένας απλήρωτος εργαζόμενος, ένας απολυμένος εκπαιδευτικός, ένας άνεργος.
να γίνουμε οι φωνές που δεν θα μπορούν να αγνοήσουν
Η λύση και η διέξοδος από την βάρβαρη πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η καπιταλιστική κρίση και η εντεινόμενη επίθεση, δεν μπορεί να είναι μια «τεχνοκρατική» διαχείριση με «φιλολαϊκό» μανδύα
Αγωνιζόμαστε ενάντια στο δήμο-επιχείρηση και την πόλη-εμπόρευμα. Για να πηγαίνουν όλα τα παιδιά στο δήμο μας σε δημόσιους σταθμούς, χωρίς τροφεία, με κατάλληλες υποδομές και επαρκές προσωπικό. Για δημόσιες δωρεάν ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες, εκπαίδευση και υγεία. Για  καθαρή γειτονιά με ελεύθερους δημόσιους χώρους και περισσότερο πράσινο, με αναβαθμισμένες δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες.  Για να μη βγει κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας σε πλειστηριασμό και να μη μείνει χωρίς ρεύμα.
Στη Νέα Ιωνία του Μπλόκου της Καλογρέζας, δεν θα επιτρέψουμε την εμπέδωση ενός κλίματος ρατσιστικού μίσους και μισαλλοδοξίας, δεν θα επιτρέψουμε την αμαύρωση της ιστορικής συμβολής του αντιστασιακού κινήματος της πόλης μας.  
Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε. Παλεύουμε όχι μόνο για την επιβίωση αλλά για μία αξιοβίωτη ζωή, με σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, με δημόσια δωρεάν κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες. Αγωνιζόμαστε για να καταργηθούν τα μνημόνια και οι νόμοι τους, να διαγραφεί το χρέος, για να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις, για να επιβάλλουμε εργατικό-λαϊκό έλεγχο στην παραγωγή, για την έξοδο από το Ευρώ και την ΕΕ.
«πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς…»
Παλεύουμε για τη συγκρότηση ενός μαζικού λαϊκού ανατρεπτικού κινήματος. Για ένα άλλο εργατικό κίνημα, που δεν θα διαπραγματεύεται τους όρους χειροτέρευσης της θέσης των εργαζομένων. Για μια άλλη οργάνωση στις γειτονιές, μέσα από λαϊκές συνελεύσεις, εργατικές λέσχες, κοινωνικοπολιτικά στέκια και επιτροπές κατοίκων, που θα συζητούν τα προβλήματα, θα δίνουν λύσεις με αγώνα και κοινωνική-ταξική αλληλεγγύη, θα συντονίζονται μεταξύ τους αλλά και με τα σωματεία στη γειτονιά. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι νέοι να γίνουμε κύριοι της ζωής μας, να ορίσουμε τα κριτήρια και  να αγωνιστούμε για μια ριζικά διαφορετική ζωή σε μια ριζικά διαφορετική πόλη.
Παλεύουμε για μια άλλη αριστερά, ανατρεπτική – νικηφόρα – αντιδιαχειριστική – αντιιεραρχική - αντικαπιταλιστική. Μια αριστερά κοινωνικά χρήσιμη στην καθημερινότητα του λαού.
Η παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι παρουσία αποκάλυψης και ενημέρωσης του λαού της Νέας Ιωνίας, συμβολής στην οργάνωσης της πάλης του, θα είναι βήμα και φωνή των εργαζομένων, των ανέργων και κάθε αγωνιζόμενης συλλογικότητας.

Ψηφίζουμε – Στηρίζουμε

Εκτός Σχεδίου
Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30 & ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗΘέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα

Βαρεθήκαμε πια να δουλεύουμε άσκοπα,

να σκεφτόμαστε μόνο την επιβίωση
χωρίς λίγη ώρα για να ονειρευτούμε.

Κι ενώνουμε τις δυνάμεις μας και φωνάζουμε[...]

οχτώ ώρες δουλειά

οχτώ ώρες ανάπαυση

οχτώ ώρες για ζωή και όνειρα.

Το τραγούδι των οχτώ ωρών,

που τραγουδούσαν οι εργάτες του Σικάγο το 1886Συνέντευξη της Εκτός Σχεδίου για τις δημοτικές εκλογές στο ΠΡΙΝ της 27ης Απρίλη 2014Ποιο είναι το κύριο στοιχείο της παρέμβασής σας; 
Αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να ανατρέψουμε αυτή την πολιτκή που λεηλατεί τη ζωή μας και οι συνέπειές της είναι ιδιαίτερα φανερές σε εργατικές περιοχές, όπως η Νέα Ιωνία. Γι αυτό με όλες μας τις αδυναμίες, ήμασταν παρόντες και στηρίζαμε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη στην περιοχή αλλά και την κοινωνία. Θεωρούμε, πως είναι άδικο, στην εποχή του τεράστιου πλούτου, εμείς που παράγουμε αυτό τον πλούτο, να ζούμε με την καθημερινή αγωνία της απόλυσης, να σκύβουμε το κεφάλι όταν το παιδί μας, μας ζητάει κάτι γιατί είμαστε απλήρωτοι, να φοβόμαστε ότι θα μας πάρει το σπίτι η τράπεζα που υπάρχει με τα δικά μας τα λεφτά. Θέλουμε σήμερα να πηγαίνουν όλα τα παιδιά στην περιοχή μας σε δημόσιους σταθμούς, χωρίς τροφεία, με κατάλληλες υποδομές και επαρκές προσωπικό. Θέλουμε σήμερα οι κάτοικοι της νέας ιωνίας να έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία. Θέλουμε σχολεία επαρκή και καθαρή γειτονιά με πράσινο, χωρίς αυτά να σημαίνουν φορομπηξία. Αν βάλουμε αυτές τις προτεραιότητες, δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος στο δήμο ή καθηγητής ή γιατρός για απόλυση ή διαθεσιμότητα, αντίθετα μάλιστα.

ΟΤΑ: Όταν...


…οι άνεργοι βαφτίζονται «ωφελούμενοι» …
Εδώ κ καιρό εφαρμόζεται στους ΟΤΑ το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπορευόμενο από την Ε.Ε. και συγχρηματοδοτούμενο από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο, ΕΣΠΑ, που έρχεται συμπιέσει κι άλλο προς τα κάτω μισθούς και μεροκάματα, με πρόσχημα την καταπολέμηση της ανεργίας που με τις πολιτικές που ακολουθούνται από κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο, τα τελευταία χρόνια, έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Οι όροι και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι «ωφελούμενοι» άνεργοι θυμίζουν καθεστώς γαλέρας, καθώς απασχολούνται σε υπηρεσίες του δημοσίου, με 19,6 ευρώ ημερομίσθιο για 5 μήνες εργασίας (490 ευρώ «τον μήνα» αν δεν αρρωστήσουν/λείψουν καμία μέρα και 17,1 ημερομίσθιο και 427ευρώ αντίστοιχα για τους κάτω των 25).
Στη Νέα Ιωνία απασχολούνται μέσω των προγραμμάτων αυτών συνολικά 107 άτομα. Με επιχειρήματα όπως «η τρόικα και τα μνημόνια δεν μας αφήνουν να προσλάβουμε», «θέλουμε να ανακουφίσουμε» τους χιλιάδες ανέργους», κ.α.. η δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας από καιρό προσπαθεί να αιτιολογήσει (δικαιολογήσει) τη συμφωνία της κ συμμετοχή της στα προγράμματα αυτά. Ως ελάχιστο δείγμα αν ήθελε να υπερβεί αυτή την κατάσταση και να συγκρουστεί, θα τολμούσε να πληρώσει με τη ΣΣΕ   αυτούς τους εργαζόμενους.
οι συμβασιούχοι απολύονται…
Την ίδια στιγμή με την υπουργική απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη έχουν τεθεί  εκτός Δημοσίου, γύρω στους 6000  χιλιάδες συμβασιούχους οι οποίοι παρέμεναν επί σειρά ετών στις υπηρεσίες τους με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα Υπενθυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή της ν Ιωνίας είχε τη θλιβερή πρωτιά προσπάθειας εφαρμογής αυτής της ρύθμισης για 12 εργαζόμενους του δήμου μας, πριν καν αυτή ψηφιστεί!

Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

«Αριστερός Δήμος» Εντός Μνημονίου;


Αναδημοσιεύουμε από το site  pandiera.gr, κείμενο του Χάρη Λαμπρόπουλου

Καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές για δήμους και περιφέρειες, η συζήτηση ανοίγει γύρω από τη δυνατότητα και τις προτάσεις μιας φιλολαϊκής και αριστερής διαχείρισης σε ένα δήμο. Η συζήτηση γίνεται κάτω από το πρίσμα της συνολικότερης συζήτησης περί αριστερής κυβέρνησης ή κυβέρνησης σωτηρίας με κέντρο το ΣΥΡΙΖΑ, την αίσθηση διαμόρφωσης δημοτικής εκλογικής πλειοψηφίας κυρίως από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Για να εκτιμήσουμε τη δυνατότητα μιας φιλολαϊκής διαχείρισης και τις πολιτικές προτάσεις γύρω από αυτή πρέπει πρώτα να προσδιορίσουμε το πλαίσιο λειτουργίας των δήμων, δηλαδή το πλαίσιο γι” αυτού του τύπου τη διακυβέρνηση.


Οι δήμοι τα τελευταία χρόνια με μια σειρά σταθμούς, σχέδιο Καποδίστριας, κώδικας δήμων και κοινοτήτων, Καλλικράτης και μνημονιακοί νόμοι, έχουν ολοκληρωθεί σαν τοπικό κράτος.

Εκτός Σχεδίου - Ανακοίνωση ψηφοδελτίου

Ως Εκτός Σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση συμμετέχουμε στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου με στόχο να καταθέσουμε μια εντελώς διαφορετική, από τις κυρίαρχες, αντίληψη για την ίδια τη ζωή μας, τους αγώνες και το πώς θεωρούμε ότι πρέπει να γίνεται η πολιτική. Δίνουμε ξανά τη μάχη με αντικυβερνητικό, αντιΕΕ και αντιδιαχειριστικό πολιτικό περιεχόμενο, θέλοντας να εκφράσουμε την ανάγκη συγκρότησης ενός μαχητικού κινήματος στην πόλη μας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των αναγκών των κατοίκων της Νέας Ιωνίας τόσο από τη κυβέρνηση όσο και τη τοπική διοίκηση. Η αντίληψή μας πάει κόντρα στη λογική της ανάθεσης και των αυτόκλητων σωτήρων .

Σε αυτό το πλαίσιο διαφωνούμε και με το δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης όπως και με την πολιτική πρακτική-λογική που ακολουθούν όλοι οι άλλοι συνδυασμοί, που επιλέγει να ξεκινά από τον υποψήφιο δήμαρχο και γύρω από αυτόν να δημιουργείται η παράταξη. Εμείς προτάσσουμε τη συλλογικότητα και τις δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργίας της κίνησης, όπου όλοι είμαστε ίσοι.

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης


Η Εκτός Σχεδίου προσκαλεί όλους τους φίλους της στο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης που θα γίνει την Κυριακή 27/4, από την 1μμ και μετά, στο στέκι της κίνησης, Νισύρου 77 κ'  Πάτμου στην Ελευθερούπολη.

Η οικονομική ενίσχυση αφορά τα έξοδα συμμετοχής μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στην προσπάθεια μας να επιβάλουμε μια άλλη «ατζέντα» στην προεκλογική συζήτηση. Για να φέρουμε στο κέντρο της συζήτησης, την πάλη για την άμεση βελτίωση της ζωής μας ενάντια στην βάρβαρη λιτότητα, την επιχειρηματικοποίηση και την υποταγή σε EE- ΔΝΤ και κεφάλαιο. Να βρούμε τους δρόμους για να δυναμώσουνε οι μορφές οργάνωσης και πάλης των κατοίκων. Να αναδείξουμε την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα του ανατρεπτικού δρόμου των μικρών μαχών και των μεγάλων ανατροπών, για το πώς μπορούμε οι εργαζόμενοι, αυτοί που παράγουμε τον πλούτο να διαμορφώσουμε μια ζωή «εντός του δικού μας σχεδίου».

«Τώρα, που βγήκε ξανά βόλτα στις γειτονιές ο θίασος των υποψηφίων δημάρχων –πιο θλιβερός από ποτέ– απευθυνόμαστε στους ανθρώπους που πλήττονται για να τους πούμε: Δεν είμαστε αφελείς να περιμένουμε από ψηλά τη δικαιοσύνη που μόνο από χαμηλά ορθώνεται. Δεν είμαστε μόδα περαστική που θα καταγραφεί στο αρχείο των ηττών… είμαστε ένας άλλος δρόμος»
Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Νέας Ιωνίας


Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Για την αποκαθήλωση της ιστορικής επιγραφής της ΕΡΤΔέκα μήνες μετά το πραξικοπηματικό λουκέτο στην ΕΡΤ η κυβέρνηση μαζί με τον υφυπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Π. Καψή κατέβασε την ιστορική επιγραφή στο ραδιομέγαρο και στη συνέχεια ο δεύτερος ανακοίνωσε την παραίτησή του αφού ολοκλήρωσε το ¨έργο¨ του για να προλάβει μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια στιγμή, δέκα μήνες μετά, ένα σημαντικό κομμάτι των απολυμένων, οικονομικά εξαντλημένοι αλλά με πίστη στον δίκαιο αγώνα τους, συνεχίζουν να παράγουν πρόγραμμα (τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό και ιντερνετικό) στην αυτοδιαχειριζόμενη ErtOpen από τη Λ. Μεσογείων, την ΕΤ3 και τις περιφερειακές ΕΡΑ.

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Η Εκτός Σχεδίου για τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Όλγα

Η κατεδάφιση του Δημόσιου Συστήματος υγείας συνεχίζεται σταθερά και μεθοδικά από το υπουργείο. Τελευταία πράξη του έργου είναι με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στις 30/3 όπου αιφνιδιαστικά ο Υπουργός Υγείας κατέθεσε διάταξη με την οποία καταργεί τον κλάδο των Οδηγών, Φυλάκων - Νυχτοφυλάκων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ όπου μαζί με πάνω από 200 γιατρούς (παθολόγοι, χειρούργοι, νεφρολόγοι, μικροβιολόγοι) πρώην ΙΚΑ τίθενται σε διαθεσιμότητα. Αυθαίρετα και προφανώς χωρίς να προσανατολίζεται στην λειτουργία των νοσοκομείων ανακοινώνει ότι μετά από έναν μήνα θα τοποθετηθούν οι μεν οδηγοί (τροφοδοσίας, διακομιδών, αίματος, ιματισμού κα) στο ΕΚΑΒ, οι δε νυχτοφύλακες σε θέσεις τραυματιοφορέων. Το ιατρικό προσωπικό απ την άλλη εάν δεν δεχτεί την περαιτέρω περικοπή των μισθών θα βρεθεί εκτός ΕΣΥ.
Στα Νοσοκομεία θα προκληθεί λειτουργικό χάος καθώς αδυνατούν να λειτουργήσουν χωρίς αυτό το προσωπικό!
Ανάμεσα στα νοσοκομεία συγκαταλέγεται και το Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας – Αγία Όλγα.  

Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014. Απεργούμε, διαδηλώνουμε, διεκδικούμε
Εδώ και τέσσερα χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων σε απόλυτη σύμπραξη με την ΕΕ-ΔΝΤ ξεζουμίζουν τον λαό και τους εργαζόμενους, καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων, υποθηκεύουν το μέλλον μας και μας ωθούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Απολύουν υπαλλήλους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σαρώνουν ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, υγεία, παιδεία, συντάξεις, ιδιωτικοποιούν τα δημόσια αγαθά μας, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού και προκαλούν ολoένα αυξανόμενη ανεργία .
Έτσι η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αφού κατάργησε την πρωτοβάθμια υγεία, θέτοντας  8500 γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ στην διαθεσιμότητα, αφού απέλυσε σχολικούς φύλακες, εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες , αφού ψήφισε το νομοθετικό έκτρωμα για την αξιολόγηση και την μεθόδευση απόλυσης 35000 εργαζομένων αόριστου χρόνου με πρόσχημα τον επανέλεγχο των στοιχείων, επανέρχεται και εφαρμόζει νέα τεράστια μείωση μισθών και πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Αφού «πάγωσαν» τις ωριμάνσεις τώρα προχωρούν στην κατάργησή τους αρχικά για τους «μακροχρόνια άνεργους», για να γενικευτεί μετά, παντού. Μας θέλουν όλους με βασικό μισθό πείνας των 580 ευρώ μικτά, που και αυτός θεωρείται υψηλός και βάζουν θέμα μείωσής του.

Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου και βίντεο από την εκδήλωση της Εκτός Σχεδίου για τις εκλογές, την Κυριακή 6/4/2014Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/4 στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου η εκδήλωση της κίνησης Εκτός Σχεδίου ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Η συμμετοχή πάρα πολλών μελών και φίλων της κίνησης, καθώς και η πλούσια συζήτηση δείχνουν την συσπείρωση μπροστά στις μεγάλες μάχες που θα δοθούν το επόμενο διάστημα. Οι τοποθετήσεις των συμμετεχόντων δεν στάθηκαν μόνο στην εκλογική μάχη, αλλά σε όλη τη δράση της κίνησης το προηγούμενο διάστημα, στην κατάσταση που υπάρχει στη Νέα Ιωνία και συνολικά, αλλά και στην πολιτική πρόταση που χρειάζεται σήμερα για να μπορέσει ο λαός να σταθεί στα πόδια του και να ανατρέψει την επίθεση που δέχεται.Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση των 40 πρώτων υποψηφίων της Εκτός ΣχεδίουΩς Εκτός Σχεδίου συμμετέχουμε στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου με στόχο να καταθέσουμε μια εντελώς διαφορετική, από τις κυρίαρχες, αντίληψη για την ίδια τη ζωή μας, τους αγώνες και το πώς θεωρούμε ότι πρέπει να γίνεται η πολιτική. Δίνουμε ξανά τη μάχη με αντικυβερνητικό, αντιΕΕ και αντιδιαχειριστικό πολιτικό περιεχόμενο, θέλοντας να εκφράσουμε την ανάγκη συγκρότησης ενός μαχητικού κινήματος στην πόλη μας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των αναγκών των κατοίκων της Νέας Ιωνίας τόσο από τη κυβέρνηση όσο και τη τοπική διοίκηση. Η αντίληψή μας πάει κόντρα στη λογική της ανάθεσης και των αυτόκλητων σωτήρων .
Σε αυτό το πλαίσιο διαφωνούμε και με το δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης όπως και με την πολιτική πρακτική-λογική που ακολουθούν όλοι οι άλλοι συνδυασμοί, που επιλέγει να ξεκινά από τον υποψήφιο δήμαρχο και γύρω από αυτόν να δημιουργείται η παράταξη. Εμείς προτάσσουμε τη συλλογικότητα και τις δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργίας της κίνησης, όπου όλοι είμαστε ίσοι.
Δυστυχώς με βάση το νόμο είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε έναν από εμάς ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο μας. Σε συνέλευση της κίνησης μας αποφασίστηκε επικεφαλής να είναι η Αγγελική Βάσιλα, Πολιτικός Μηχανικός, εργαζόμενη στο ΤΕΕ, η οποία θα μας εκπροσωπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα εκφράζει τις θέσεις της Εκτός Σχεδίου.

Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Απαντήσεις της Εκτός Σχεδίου στις ερωτήσεις του ionianet


Καλησπέρα σας
Σας στέλνουμε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σας. Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι επειδή η κίνησή μας έχει μια διαφορετική αντίληψη για την έννοια του επικεφαλής και της συλλογικότητας, όπως θα δείτε παρακάτω, οι απαντήσεις αντιπροσωπεύουν τη συλλογική άποψη της κίνησής μας.
1.Ποιο είναι το ευρύτερο πολιτικό σας όραμα για το δήμο Ν. Ιωνίας; Πως φαντάζεστε την πόλη μας στο μέλλον αν υιοθετηθούν από τους δημότες οι προτάσεις σας;
Η αντίληψη που έχουμε ως αριστερή ριζοσπαστική κίνηση για την πόλη, εντάσσεται σε μία γενικότερη πολιτική πρόταση, που στοχεύει να διαμορφώσει μια διαφορετική καθημερινότητα στο κοινωνικό σύνολο. Για αυτό δεν θα ακούσετε ποτέ από εμάς, ούτε θα διαβάσετε στις ανακοινώσεις μας λόγια παχιά και μεγάλα, για μια Νέα Ιωνία παράδεισο, υπόδειγμα ανάπτυξης και ευημερίας. Κι αυτό γιατί θεωρούμε πως η ζωή των συμπολιτών μας στη Νέα Ιωνία είναι αδιάσπαστα δεμένη με τη συνολικότερη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα.
Άρα, το πρώτο που λέμε είναι πως χωρίς οργάνωση και πάλη του λαού για τη συνολική ρήξη και ανατροπή της πολιτικής που ακολουθείται σήμερα από την κυβέρνηση, την ΕΕ και την τρόικα - που ευθύνονται για τη μαζική φτωχοποίηση του λαού μας, την επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του - χωρίς ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε, δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση στην καθημερινότητά μας. Γι αυτό λοιπόν οι οποιεσδήποτε «προτάσεις» και «προγράμματα» τον διαφόρων «σωτήρων» που υπόσχονται δημιουργία και προοπτική, που προβάλλουν μια διαχείριση στα υπάρχοντα πλαίσια, είναι για μας κενά λόγια για ψηφοθηρική κατανάλωση.

Οι πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών στην Νέα Ιωνία τους Μπλόκου της Καλογρέζας

Με αφορμή τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου υπήρχε στην Νέα Ιωνία μία συζήτηση σε σχέση με τις προθέσεις του κ. Νίκου Κουκουλάρη να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος. Τα μηνύματα που λαμβάναμε αλλά και η σχετική του αρθρογραφία έδειχναν την ξεκάθαρη στροφή του προς την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, που όμως δεν μπορούσε να βρει πολιτική έκφραση στην περιοχή, αφού η αντιφασιστική δράση φορέων – συλλογικοτήτων και παρατάξεων της Νέας Ιωνίας έχει από καιρό δείξει ότι το μακρύ χέρι του συστήματος δεν έχει καμία θέση ανάμεσά μας.

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε για τη συμμετοχή του κ. Κουκουλάρη στο ψηφοδέλτιο της Εθνικής Αυγής στον δήμο της Αθήνας αλλά και την ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο. Προφανώς, από τα βόρεια προάστια που μένει ο εν λόγω υποψήφιος και με την εμπειρία δεκαετιών στην μη προσφορά στην πόλη της Νέας Ιωνίας, αποφάσισε να «συνεισφέρει» και στον Δήμο της Αθήνας. 

Η Χ.Α. δρα και λειτουργεί με στόχο το εργατικό και λαϊκό κίνημα, την Αριστερά και όλους όσους παλεύουν για να ανατρέψουν την βάρβαρη επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Ήταν και παραμένει το μαντρόσκυλο του συστήματος, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της να πλασαριστεί ως «αντισυστημική».

Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Πρόσκληση σε εκδήλωση της Εκτός Σχεδίου για τις εκλογές, Κυριακή 6 Απρίλη, 11:30, ΚΕΠ Ν ΙωνίαςOι δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου θα διεξαχθούν σε συνθήκες κατάρρευσης των κοινωνικών μας δικαιωμάτων. Τα σημάδια από την επίθεση που κήρυξε στην κοινωνική πλειοψηφία η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. είναι εμφανή σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας μας. Ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση είναι οι εικόνες που αντικρίζουμε και βιώνουμε. Η διάλυση του κοινωνικού ιστού και η νέα “πραγματικότητα” που θέλουν να μας επιβάλλουν είναι ο στόχος τους.

Η κλιμάκωση των συνεπειών της κρίσης στους εργαζόμενους και τη νεολαία και το επερχόμενο νέο μνημόνιο, μετατρέπει τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μάη σε μάχη για τον κλονισμό και την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Την αποκάλυψη του τοπικού κράτους και την ήττα της διοίκησης Γκότση, και όλων όσων κινούνται στη διαχειριστική κατεύθυνση (Μανούρης, Θωμαϊδου, Τσομπανίδης, Χατζησαβίδης), και αποτελούν την τοπική παραλλαγή εφαρμογής των πολιτικών κυβέρνησης - ΕΕ -ΔΝΤ . Την αναζήτηση ενός άλλου δρόμου, μιας άλλης πορείας για τη ζωή μας συνολικά.
Μια τέτοια κατεύθυνση δεν είναι δυνατόν να φέρει αποτέλεσμα μόνο μέσα από τις εκλογές, πρώτα και κύρια κρίνεται στην ικανότητά της να θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του λαϊκού κι εργατικού κινήματος και στον πανεργατικό παλλαϊκό ξεσηκωμό.