Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Κοτζαμπάσηδες πασάδες και σεβάσμιοι δεσποτάδες κυβερνούσανε τη χώρα, καλή ώρα

Συνήθως όταν μιλάμε για την περιουσία της εκκλησίας…. λίγο πολύ χάνουμε τη μπάλα. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών, δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων, οικόπεδα και ακίνητα (κάποιες φορές και λίμνες και ποτάμια) σε όλη τη χώρα. Κι όχι μόνο αυτά, καθώς μαζί με μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις το ύψος της εκκλησιαστικές περιουσίας αποτιμάται (όσο μπορεί να αποτιμηθεί) σε δις ευρώ.

Όμως οι εποχές έχουν αλλάξει και η στήριξη δεν είναι μόνο απο το παγκάρι και τον οβολό των πιστών. Η εκκλησία μετατρέποντας τη γνωστή ρήση της Καινής Διαθήκης «ο έχων δύο χιτώνας να δίδει τον έναν», σε «ο έχω δύο χιτώνας, τους κάνει τρεις»…, προχωρά σε επενδύσεις, με στόχο (τι άλλο;), από την άντληση κερδών, υπηρετώντας και το Μαμμωνά (πλούτο).

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Party Εκτός Σχεδίου, το Σάββατο 08/04, στις 9μμ

Η Εκτός Σχεδίου προσκαλεί όλους τους φίλους της στο πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης που διοργανώνει το Σάββατο 08/04, στις 9μμ, στην πάνω αίθουσα του καφενείου Ιδρύματος Μπούρχα (Ελ. Βενιζέλου 61 & Μ. Καραολή) για να «διασκεδάσουμε όπως αγωνιζόμαστε!!!»

Σας καλούμε να έρθετε και να στηρίξετε την προσπάθεια μας η οποία, μέσα σε όλα τα άλλα, φιλοδοξεί να προάγει ένα άλλο πρότυπο διασκέδασης, μακριά από εμπορευματοποιημένα μοντέλα και την κυρίαρχη κουλτούρα, για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να πάρουμε δύναμη για τις μάχες που έχουμε να δώσουμε μαζί το επόμενο διάστημα!

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ
Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Νέας Ιωνίας

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ιερά σχέδια για ευλογημένες μπίζνες

Πολλές φορές ακούμε ότι η εκκλησία δεν ασχολείται με τη πολιτική, είναι ουδέτερη, υπεράνω… κλπ. Εμείς, βέβαια, δεν το πιστεύαμε ποτέ αυτό. Και επιβεβαιωνόμαστε, καθώς βλέπουμε συνεχώς το νέο μητροπολίτη Ιωνίας Φιλαδέλφειας που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το πόστο του, έδειξε πως μάλλον… τον ενδιαφέρει και μάλιστα, αρκετά.
Έτσι:
  • Θέλει να διδάξει στα σχολεία σωστά θρησκευτικά, καθώς μάλλον… δεν φτάνουν οι θεολόγοι.
  • Πραγματοποιεί μεγάλες εκδηλώσεις για τον μικρασιατικό πολιτισμό… στο Μέγαρο, στο Ηρώδειο, με όλα τα προσφυγικά σωματεία. 

Φωτογραφίες και βίντεο από τον ιστορικό περίπατο για το Μπλόκο της Καλογρέζας, 2/4/17

Τετάρτη 15 Μάρτη 1944, 73 χρόνια πριν. Η Καλογρέζα είναι η περιοχή που έγινε το πρώτο, μεγάλο Μπλόκο της Κατοχής (είχε προηγηθεί λίγες μέρες πριν η μάχη στην Κοκκινιά).

Η Νέα Ιωνία ήταν εργατούπολη και εκκολαπτήριο του ΕΑΜ και του εργατικού ΕΑΜ. Άρα για τα τάγματα ασφαλείας και τη χωροφυλακή, η περιοχή ήταν εχθρική. Η Καλογρέζα, είναι η περιοχή που έγινε η πρώτη εκτέλεση της ΟΠΛΑ, της οργάνωσης που στοχοποιούσε και εκτελούσε, συνήθως σε δημόσιους χώρους, τους συνεργάτες των Γερμανών. Είναι η γειτονιά που οι δυνάμεις της Χωροφυλακής "χτύπησαν" χωρίς γερμανική εντολή. Οι στιγμές αυτές είναι ακόμη ζωντανές. Κάτι που φάνηκε χθες το πρωί Κυριακή 2 Απρίλη, στον ιστορικό περίπατο που πραγματοποιήθηκε από την Εκτός Σχεδίου, με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων της πόλης μας, στα βασικά σημεία που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα.

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Σχετικά με τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας στις 20 Μάρτη και το ψήφισμα για την κατάσταση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στις 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η 6η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία ειπώθηκαν πολλά και στα οποία νιώθουμε την ανάγκη να τοποθετηθούμε ξανά δημόσια. Στην συνεδρίαση αυτή η Δημοτική Αρχή κατέθεσε ένα σχέδιο ψηφίσματος για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον γειτονικό μας Δήμο, της Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, και έχουν σχέση με την αδειοδότηση του γηπέδου της «Δικέφαλος ΑΕ». Γεγονότα όχι μεμονωμένα, όπως προσπαθήσαν να παρουσιαστούν, αλλά που αποτελούν συνέχεια των θλιβερών γεγονότων που διαδραματίζονται στην γειτονική μας πόλη από την άνοιξη του 2014.