Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Σχετικά με τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας στις 20 Μάρτη και το ψήφισμα για την κατάσταση στη Νέα Φιλαδέλφεια


Στις 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η 6η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία ειπώθηκαν πολλά και στα οποία νιώθουμε την ανάγκη να τοποθετηθούμε ξανά δημόσια. Στην συνεδρίαση αυτή η Δημοτική Αρχή κατέθεσε ένα σχέδιο ψηφίσματος για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον γειτονικό μας Δήμο, της Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, και έχουν σχέση με την αδειοδότηση του γηπέδου της «Δικέφαλος ΑΕ». Γεγονότα όχι μεμονωμένα, όπως προσπαθήσαν να παρουσιαστούν, αλλά που αποτελούν συνέχεια των θλιβερών γεγονότων που διαδραματίζονται στην γειτονική μας πόλη από την άνοιξη του 2014.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να φέρει προς ψήφιση ένα ψήφισμα καταγγελίας σχετικά με την κατάσταση η οποία υπάρχει στη Φιλαδέλφεια το τελευταίο διάστημα, που καταδίκαζε τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, τις απειλές και τους εκβιασμούς ενάντια σε πολίτες και την Δημοτική Αρχή του Δήμου  Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. 

Η δική μας άποψη, όπως έχει εκφραστεί δημόσια με κείμενο, αλλά κατατέθηκε και  στο δημοτικό συμβούλιο με συγκεκριμένη πρόταση η οποία  διαβάστηκε, έθετε πολύ συγκεκριμένα ζητήματα, που νομίζουμε δεν μπορούν να απουσιάζουν από ένα τέτοιο  ψήφισμα. Αυτά είναι:1.    Η σαφής καταγγελία απέναντι στις  επιθέσεις μερίδας των φερόμενων οπαδών της ΑΕΚ ενάντια σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, συλλογικότητες κατοίκων (ΣΤΡΟΥΓΚΑ και Λαϊκή Συνέλευση Φιλαδέλφειας), αλλά και αιρετούς και υπαλλήλους του Δήμου.


2.    Τα συγκεκριμένα  ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα που επιβουλεύονται το άλσος Φιλαδέλφειας και την πόλη με αφορμή το γήπεδο της ΑΕΚ και προσπαθούν να φιμώσουν όσους αντιστέκονται στους ιδιοτελείς σκοπούς τους, επιβάλλοντας το νόμο της σιωπής και την τρομοκρατία στην περιοχή. Τα συμφέροντα αυτά έχουν ονοματεπώνυμο και λέγεται Μελισσανίδης. Αντίστοιχα σχέδια προωθούνται, με παρόμοιους τρόπους, στο Ελληνικό, στον Πειραιά, στο Φάληρο και σε άλλες περιοχές της Αττικής.