Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Δεν θα ζήσουμε σα σκλάβοι | 17 Μάη όλοι στην απεργία | 18 Μάη συλλαλητήριο

Το βράδυ της εργατικής Πρωτομαγιάς διάλεξε η κυβέρνηση για να ανακοινώσει το νέο 4ο Μνημόνιο! Ένα Μνημόνιο διαρκείας, με υποχρέωση “αιματηρών” πλεονασμάτων 3,5% και αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων σε συνεχή βάση, για το οποίο η κυβέρνηση περηφανεύεται και απαιτεί ο λαός να είναι και ευχαριστημένος!

Η κυβέρνηση συνεχίζει στον δρόμο που υπηρέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας από τη μια τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, και, ενισχύοντας από την άλλη, την κερδοφορία του κεφαλαίου. Γι αυτό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ συμφωνούν με αυτά τα μέτρα, και ζητούσαν ‘’να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση”.

Όμως η συμφωνία που κατέληξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ και το ΔΝΤ, σύμφωνα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και υπό την ουσιαστική συναίνεση της μνημονιακής «αντιπολίτευσης» ξεγυμνώνουν κάθε κυβερνητικό επιχείρημα «περί ταξικού πρόσημου». Οι μυλόπετρες των νέων μέτρων συνθλίβουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα καθώς δύο συντάξεις το χρόνο θα χάσουν 1,1 εκατ. συνταξιούχοι και ένα μισθό οι χαμηλόμισθοι!!

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι με τα νέα μέτρα:
  • Πετσοκόβονται για πολλοστή φορά οι συντάξεις.
  • Μειώνεται το αφορολόγητο κατά περίπου τρεις χιλιάδες ευρώ από 1/1/2020 (ή και νωρίτερα αν δεν πιαστούν οι στόχοι!).
  • Μειώνονται κατά 447 εκατομμύρια ευρώ οι κοινωνικές δαπάνες για το 2018 αποδομώντας πλήρως τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης ενώ κόβονται 58 εκατομμύρια ακόμα και από το εναπομείναν επίδομα θέρμανσης!
  • Επεκτείνεται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, μέτρο που δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα, αφού εάν περάσει εκεί, πολύ γρήγορα θα μας αφορά όλους.
  • Καταβαραθρώνονται τα διάφορα επιδόματα: ανεργίας – φτώχειας – θέρμανσης – αναπηρίας!
  • Αντί για μονιμοποιήσεις (που «υποσχόταν» ο Σκουρλέτης), συμφώνησαν απολύσεις συμβασιούχων και μείωση του αριθμού τους στο σύνολο του δημοσίου!
  • Συνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις με το ξεπούλημα ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, λιμανιών, αεροδρομίων.
Εμείς πρέπει να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας!

Ο εργοδοτικός αστικοποιημένος συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ξεδιάντροπα βάζει πλάτη και διευκολύνει τα μέγιστα την κυβέρνηση και το κεφάλαιο να περάσουν το νέο αντεργατικό πακέτο μέτρων. Γι’ αυτό ο αγώνας των εργαζόμενων και του λαού ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα έρχεται αντικειμενικά και σε σύγκρουση με τον υποταγμένο συνδικαλισμό.


Να απαντήσουμε στην πρόκληση – Να ξαναβγούμε στο δρόμο

Ο πρωθυπουργός μας προκαλεί λέγοντας ότι δεν βλέπει κανένα να αντιδρά στις πλατείες και κάνει λόγο για ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ στην βάρβαρη πολιτική του. Να ξαναβγούμε στο δρόμο! Οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία να μην υπογράψουν το νέο συμβόλαιο θανάτου! Να σημάνει απεργιακός και λαϊκός ξεσηκωμός για τη 17η Μάη! Να γίνει ξέσπασμα της οργής για την ανατροπή της πολιτικής τους και αυτών που την εφαρμόζουν!


Με αγώνες σύγκρουσης κι ανατροπής – όχι διαμαρτυρίας κι υποταγής!
Για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ!

Η Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Νέας Ιωνίας καλεί τον κόσμο της εργασίας να απεργήσει και να συμμετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση στις 17/5 στις 10.30 π.μ. στο Μουσείο στις 18/5 στις 6μμ στην αρχή της Ερμού, Σύνταγμα