Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Party Εκτός Σχεδίου, την Παρασκευή 25/11, στις 10μμ

Η Εκτός Σχεδίου προσκαλεί όλους τους φίλους της στο πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης που διοργανώνει την Παρασκευή 25/11, στις 10μμ, στην πάνω αίθουσα του καφενείου Ιδρύματος Μπούρχα (Ελ. Βενιζέλου 61 & Μ. Καραολή) για να «διασκεδάσουμε όπως αγωνιζόμαστε!!!»

Σας καλούμε να έρθετε και να στηρίξετε την προσπάθεια μας η οποία, μέσα σε όλα τα άλλα, φιλοδοξεί να προάγει ένα άλλο πρότυπο διασκέδασης, μακριά από εμπορευματοποιημένα μοντέλα και την κυρίαρχη κουλτούρα, για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να πάρουμε δύναμη για τις μάχες που έχουμε να δώσουμε μαζί το επόμενο διάστημα!

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Νέας Ιωνίας

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της Εκτός Σχεδίου για την εναλλαγή στην θέση του Δημοτικού Συμβούλου

Η «Εκτός Σχεδίου», στα δέκα χρόνια ύπαρξής της, έχει μια συνεχή παρέμβαση τόσο σε ζητήματα της πόλης και του δήμου μας, όσο και σε συνολικά μέτωπα. Ανέδειξε ζητήματα για το ρόλο και η λειτουργία του δήμου, τις ελλείψεις σε προσωπικό και υπηρεσίες και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη δημοτική φορομπηξία την ανταποδοτικότητα, την εμπορευματοποίηση δημόσιων χώρων (ΟΤ 150, Πλ.Πάρσης). Παράλληλα συνέβαλε στην ανάπτυξη της συλλογικής οργάνωσης και αγωνιστικής δράσης των κατοίκων. Συμμετείχε στη λαϊκή συνέλευση την περίοδο των πλατειών, πρωτοστάτησε στη συγκρότηση και τη δημιουργία επιτροπών κατοίκων για τα χαράτσια/πλειστηριασμούς, ενώ πήρε την πρωτοβουλία με ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία της εργατικής λέσχης Ν. Ιωνίας «Υδραγωγείο».

Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα! Όλοι στις διαδηλώσεις την Τρίτη 15 Νοέμβρη

Μέσα στο 3ήμερο της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου επισκέπτεται τη χώρα ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Ομπάμα. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ωμή πρόκληση απέναντι στο λαό μας και εγκυμονεί νέους κινδύνους γιαυτόν και για όλους τους λαούς της περιοχής. Πραγματοποιείται μέσα σ΄ ένα κλίμα όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας) και των πολεμικών αντιπαραθέσεων και επεμβάσεων, απ΄ την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή, με τους πολεμικούς στόλους των ιμπεριαλιστών να πλέουν στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, με τους λαούς να δολοφονούνται καθημερινά, με τον ξεριζωμό και το δράμα των προσφύγων να συνεχίζεται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ωραιοποιεί τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, παρουσιάζοντας τον Ομπαμα– χωρίς κανένα ίχνος ντροπής - ως «φίλο της χώρας μας», «φιλειρηνιστή» κ.ο.κ., αναζητώντας μια σανίδα σωτηρίας μπροστά στα ζόρια που αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της δήθεν διαπραγμάτευσης με τους «εταίρους» της ΕΕ..Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τη «διαφήμιση» των γεωστρατηγικών πλεονεκτημάτων της χώρας, μετά το κάλεσμα της κυβέρνησης να έρθει το ΝΑΤΟ ως τοποτηρητής στο Αιγαίο για τις προσφυγικές ροές.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ 12:00, ΚΕΠ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

Βρισκόμαστε σχεδόν οκτώ χρόνια μετά την έκρηξή της καπιταλιστικής κρίσης και η πολυπόθητη και πολυδιαφημισμένη, από όλες τις κυβερνήσεις, «ανάπτυξη» ακόμα δεν λέει να φανεί. Μία «ανάπτυξή» που δεν είναι τίποτε άλλο από την συνεχή προσπάθεια της λυκο-συμμορίας κυβέρνησης - κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ να μετακυλήσουν το βάρος της κρίσης στις πλάτες του κόσμου της εργασίας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον εργασιακής ζούγκλας, καταπίεσης, πολέμων, προσφυγιάς και φασιστικών «τεράτων».

Σε αυτή την περίοδο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει αταλάντευτα την εφαρμογή της αστικής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα (οικονομικά, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις, παιδεία, υγεία, δημοκρατία κλπ) με εργαλείο τα τρία μνημόνια, πατώντας πάνω στο δόγμα ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος», ενώ προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας-ψάρι με την επικοινωνιακή της τακτική και την προσπάθεια διαμόρφωσης μιας εικόνας «προστασίας των ασθενέστερων», καταπολέμησης της διαφθοράς κλπ. Όλες όμως οι πρωτοβουλίες της, ακόμα και αυτές που επιχειρεί επικοινωνιακά να διαφημίσει ως «φιλολαϊκές», αποτελούν βασικά εργαλεία των σύγχρονων αναδιαρθρώσεων του συστήματος για την υπέρβαση της κρίσης του. Την ίδια ώρα οι αντιδράσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος είναι πολύ πίσω από την απαιτήσεις των καιρών.