Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ …ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΤΡΕΛΛΑΣ

Με περσινό έγγραφό του το Υπουργείο Παιδείας επιτρέπει σε κληρικούς να επισκεφτούν τα σχολεία και να παρακολουθήσουν το πώς γίνεται το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία. Αφήνεται επίσης να εννοηθεί ότι είναι δυνατό ο επισκέπτης κληρικός ακόμη και να διδάξει το μάθημα… Είχε προηγηθεί αίτημα της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας προς την κατεύθυνση αυτή. Το ίδιο το υπουργείο μάλιστα, ως Πόντιος Πιλάτος μιλά για εγκυκλίους της προηγούμενης κυβέρνησης που έχουν λήξει και, τελικά, πετάει το μπαλάκι για την υλοποίηση του αιτήματος στους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων.

Το νέο αυτό επεισόδιο έρχεται να προστεθεί σε ένα σερί συνεργασιών της κατά τα άλλα «αριστερής» κυβέρνησης που επιθυμεί να κάνει την Εκκλησία συμμέτοχο και συνεργάτη στην υλοποίηση του μοιράσματος της φτώχειας. Έτσι μετά τη διανομή τροφίμων μέσω των γνωστών εκκλησιαστικών ΜΚΟ έρχεται και η παρουσία των μητροπολιτών στα σχολεία.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Δωρεάν Δημόσιοι Παιδικοί Σταθμοί για όλους.Κατάργηση εδώ και τώρα των τροφείων


Με αφορμή την επιστολή του συναγωνιστή και μέλους μας Χρήστου Κυργιάκη, σχετικά με την επιβολή τροφείων σε πολύτεκνη οικογένεια λόγω εισοδηματικών κριτηρίων θα θέλαμε να πούμε τα εξής:

Διανύουμε τον πέμπτο χρόνο απάνθρωπης λιτότητας εν μέσω της καπιταλιστικής κρίσης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και αυτοί που μας κυβερνούν, συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την επίθεση στις δημόσιες –δημοτικές υπηρεσίες και στο κοινωνικό τους χαρακτήρα.

Για εμάς είναι απαραίτητο όλα τα κλεμμένα δημόσια αγαθά να μπουν στην ημερησία διάταξη διεκδίκησης και άμεσης επιστροφής, ιδιαίτερα σήμερα που η πολιτική Ε.Ε ΔΝΤ κεφαλαίου επιτίθεται άγρια στα λαϊκά στρώματα, στις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στη λογική της ανταποδοτικότητας και της διαχείρισης του εφικτού κοστολογεί κάθε υπηρεσία προς τους δημότες, ακόμα και τις κοινωνικές όπως οι παιδικοί σταθμοί. Είναι πρόκληση οι δημότες να πληρώνουμε όλο και περισσότερα για υπηρεσίες που γίνονται όλο και χειρότερες. Όταν οι συνθήκες στους περισσότερους παιδικούς σταθμούς δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές, όταν τα παιδιά στοιβάζονται σε ακατάλληλα κτίρια, με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό που προσπαθούν να τις καλύψουν με πεντάμηνες και άλλες συμβάσεις, με ελλείψεις σε εποπτικό υλικό και ελλιπή χρηματοδότηση, όταν οι φτωχοί καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν το μάρμαρο, είναι πρόκληση ο Δήμος να εμφανίζεται κοινωνικά ανάλγητος ζητώντας τροφεία από τους γονείς.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Εκτός Σχεδίου: Πολιτική Εκδήλωση μνήμης προς τιμή του συντρόφου μας Βασίλη Κοντομήτρου, Κυριακή 14 Φλεβάρη 13:00,

στο στέκι της Ρήξης και Ανατροπής στο Ηράκλειο (Πολυτεχνείου 29, κοντά σε ΗΣΑΠ Ηρακλείου)

Είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε τον Βασίλη και να βαδίζουμε μαζί από πολύ παλιά. Βρεθήκαμε μαζί σε ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής μας, στην αγωνία και τον αγώνα να φτιάξουμε μια ζωή όπως πιστεύουμε όλοι ότι θα ήταν καλύτερη. Όχι μόνο για την πάρτη μας αλλά για όλους. Και το κάναμε με χαρά γιατί μόνο έτσι άξιζε…

Όταν φεύγει ένας σύντροφος μας, μας δίνεται η ευκαιρία να ξαναψάξουμε το νόημα στην συντροφικότητα, την αλληλεγγύη και την τρυφερότητα, να ξαναδούμε με άλλο βλέμμα τον κόσμο και τους ανθρώπους μας, τα μεγάλα μας όνειρα. Να σκεφτούμε πόσο πολύτιμοι και ανεπανάληπτοι είναι οι συνταξιδιώτες μας κ να συνεχίσουμε, όπως και οι ίδιοι θα ήθελαν, ακόμη πιο αποφασισμένοι την πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, την Κοινωνική Απελευθέρωση, τον αγώνα για μια άλλη ζωή, αυτή που μας αξίζει. Και πάντα ο Βασίλης, προσπαθούσε να κάνει πράξη πλευρές αυτής της ζωής, να τη φέρει πιο κοντά στην καθημερινότητά του, στους συντρόφους τους, στη δουλειά, στην οικογένειά του.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Να μην φτάσει στην Βουλή το αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

 Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τις συμφωνίες και τα μνημόνια που εκ νέου σύναψε με τους εταίρους της (ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου), επιχειρεί να ψηφίσει ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα!

Διαλύουν έτσι τα απομεινάρια της κοινωνικής ασφάλισης, μειώνουν μισθούς και συντάξεις, κατεδαφίζουν την περίθαλψη και τα ταμεία, αυξάνουν τα χρόνια δουλειάς και την ανεργία!