Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεχίζουμε στο δρόμου του Παύλου την πάλη ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, μετά από οργανωμένη επίθεση της φασιστικής συμμορίας.

Τρία χρόνια μετά την στυγερή δολοφονία, η δίκη ακόμα συνεχίζεται και οι κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες κυκλοφορούν όλοι ελεύθεροι.

Η δικαιοσύνη του αστικού κράτους για ακόμη μία φορά δείχνει το ταξικό της πρόσωπο. Άμεσα αντανακλαστικά όταν πρόκειται να κηρύξει παράνομη κάποια απεργία, κωλυσιεργία και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη διεξαγωγή της δίκης των φασιστών δολοφόνων.

Κεφάλαιο και καθεστωτικά ΜΜΕ επιχειρούν και στον τόπο μας σε αναλογία με ότι γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη να ενισχύσουν το φασιστικό μόρφωμα. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κοινωνική κατάσταση, της φτώχειας και της ανεργίας που οι ίδιοι και οι πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ έχουν δημιουργήσει. Άλλωστε οι φασίστες πίσω από τον ψεύτικο «φιλολαϊκό» τους λόγο, κρύβουν τον πραγματικό τους ρόλο σαν το «μακρύ χέρι» του συστήματος. Είναι αυτοί που αναλαμβάνουν όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά αλλά και με τη δράση τους στη χώρα μας τη «βρώμικη «δουλειά» κράτους – κεφαλαίου, απέναντι στο εργατικό –λαϊκό κίνημα. Όπως για παράδειγμα στο κρίσιμο για το ελληνικό κεφάλαιο χώρο ναυτιλίας. Από τη μια στη Βουλή δεκάδες επερωτήσεις ενίσχυσης των εφοπλιστών και από την άλλη τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και προσπάθεια για να στήσουν φιλοεργοδοτικό σωματείο στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα.

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο με τις εξελίξεις στην περιοχή της μέσης Ανατολής, την κατάσταση στην Τουρκία και την αισχρή συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Ε.Ε. και Τουρκία που η χώρα μας μετατρέπεται σε φυλακή ψυχών χιλιάδων προσφύγων, οι φασίστες επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση που διαμορφώνεται και να χύσουν το δηλητήριό τους.

Η απάντηση στην συνεχιζόμενη χειροτέρευση της κοινωνικής μας κατάστασης, στο στοίβαγμα χιλιάδων προσφύγων που έφυγαν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από το θάνατο, τα βασανιστήρια και την εξαθλίωση δεν βρίσκεται στην φασιστική κανιβαλική αντίληψη «να φάω το διπλανό μου, τον πιο αδύναμο, για να επιζήσω εγώ».

Βρίσκεται στη συλλογική πάλη εργαζομένων, ανέργων, νέων, Ελλήνων και μεταναστών για όσα δικαιούμαστε και όσα μας ανήκουν, για να πάρουμε από το κεφάλαιο τον πλούτο που έχουμε παράξει και μας έχει κλέψει, βρίσκεται στη διεθνιστική αλληλεγγύη και πάλη των λαών, ενάντια στον πόλεμο που γεννά την προσφυγιά. Βρίσκεται στον αγώνα για λαϊκές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα. Στην πρόσβαση στη δημόσια παιδεία για κάθε ελληνόπουλο και προσφυγόπουλο.

Η πάλη του εργατικού, λαϊκού, αντιφασιστικού κινήματος είναι η μοναδική εγγύηση ότι θα καταδικαστούν ισόβια οι φονιάδες, όσοι σκότωσαν και όσοι τους έδωσαν τις εντολές, κι ότι θα αποκαλυφθούν όσοι στηρίζουν και χρηματοδοτούν την φασιστική συμμορία.

Στη Νέα Ιωνία, της προσφυγιάς και της μετανάστευσης δεν χωράνε φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες.

Ο Παύλος Φύσσας ΖΕΙ. Τσακίστε τους Ναζί.

Ως Εκτός Σχεδίου συμμετέχουμε και στηρίζουμε

Το Σάββατο 17/9, 18:00, την αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι, Οδός Αντιφασίστα Παύλου Φύσσα (πρώην Π. Τσαλδάρη)

Τη Δευτέρα 19/9, 8:30 πμ, τη συγκέντρωση-Παρουσία στη Δίκη της ΧΑ, Εφετείο Αθηνών, Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως 8.30πμ

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία