Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΠΟΛΕΜΟ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/11, ΣΤΙΣ 7:30ΜΜ


Νέα Ιωνία πόλη προσφυγιάς
 Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες
Εχθρός μας ο πόλεμος

 
Εδώ και αρκετό καιρό εκτυλίσσεται μια πρωτοφανής τραγωδία: Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από περιοχές που μαίνονται πολεμικές συγκρούσεις στοιβάζονται σε σαπιοκάραβα δουλεμπόρων σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διασωθούν. Οι άνθρωποι αυτοί, όπως και οι μετανάστες πρόγονοί μας, δεν φεύγουν από επιλογή αλλά από ανάγκη, εξαιτίας είτε της φτώχειας, είτε πολεμικών συγκρούσεων.

Στην Νέα Ιωνία ξέρουμε καλά τι πάει να πει προσφυγιά. Η μετανάστευση και η προσφυγιά δεν είναι φυσικά φαινόμενα, αλλά αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων που αφήνουν πίσω τους χάος και θάνατο. Και είναι γεμάτη υποκρισία η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, γιατί ενώ από τη μια συμμετέχει στους πολέμους και στην καταστροφή των χωρών τους, από την άλλη βάζει εμπόδια στο να διαφύγουν τα θύματα από το θάνατο.

Η Εκτός Σχεδίου σας καλεί να κουβεντιάσουμε, να θυμηθούμε, αλλά κυρίως να συμβάλλουμε στον προβληματισμό και την οργάνωση ενός κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Ενός κινήματος ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τις επεμβάσεις και τους πόλεμους.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην εκδήλωση – συζήτηση την Δευτέρα 23/11, στις 19:30, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας, (δίπλα σε ΗΣΑΠ, Πατριάρχου Ιωακείμ 4), με θέμα «Νέα Ιωνία πόλη προσφυγιάς - Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες - Εχθρός μας ο πόλεμος»

Την συζήτηση θα ανοίξουν οι:

·         Τασούλα Βερβενιώτη,  ιστορικός και συγγραφέας, η οποία θα αναφερθεί στις μετακινήσεις πληθυσμών υπό το κράτος της βίας και των πολέμων, στο πέρασμα των χρόνων.

·         Πέτρος Μανιάτης, μέλος Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης, ο οποίος θα μας μιλήσει για τον ρόλο του στρατού, τον σύγχρονο πόλεμο και την εμπλοκή των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ.

·         Μαρία Ντάσιου, ιατρός στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο Ν.φιλ/φειας.-Ν.Χαλ/δόνας.-Ν. Ιωνίας,  η οποία θα αναφερθεί στις δομές αλληλεγγύης και συλλογικής οργάνωσης για και από τους πρόσφυγες/μετανάστες.

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στην Νέα Ιωνία
www.ektossxediou.blogspot.gr, ektossxediou@gmail.com

Γιατί να ευαισθητοποιείται κανείς περισσότερο με τον "αναπάντεχο" άδικο θάνατο, από ότι με τον άδικο θάνατο εν γένει

Η πρωτοφανής, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, τυφλή εγκληματική επίθεση στο Παρίσι, αλλά και το εξίσου τυφλό δολοφονικό χτύπημα στην Βηρυτό είναι κομμάτια του ίδιου έργου. Ενός έργου που της συνέπειες του τις πληρώνουν οι λαοί.

Οι ευθύνες για το μακελειό βαραίνει πρώτα και κύρια της ηγεσίες των ιμπεριαλιστικών κρατών της Ευρώπης και των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, ανάμεσά τους και η αιματοβαμμένη, πολεμοκάπηλη κυβέρνηση του Ολάντ. Αυτοί είναι οι υπαίτιοι για την καταστροφή του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης και τώρα της Συρίας με εκατοντάδες χιλιάδες άμαχους νεκρούς και πρόσφυγες. Με μόνο στόχο το κέρδος, σπέρνουν μίσους και οι λαοί κηδεύουν τους νεκρούς τους.