Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. ΕΝΑ …ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΡΟΜΟΣ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ … ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Λίγες ώρες έχουν περάσει μόνο από τη στιγμή που ο Τσίπρας έχει βάλλει την υπογραφή του στο νέο μνημόνιο, το νούμερο 3 τυπικά. Ένα νέο μνημόνιο, βαριά ταφόπλακα που ισοπεδώνει όσα έχουν τύχει να μείνουν όρθια από την πενταετή καταιγίδα που τα προηγούμενα μνημόνια έχουν προκαλέσει.

Όλα αυτά μέσα σε λίγες μέρες αφότου το 61,3% του λαού  είπε ένα μυριόστομο και βροντερό ΟΧΙ στα μνημόνια της λιτότητας, της οικονομικής καταστροφής, της εξαθλίωσης. Ο ελληνικός λαός, η εργατική τάξη, η νεολαία, οι άνεργοι, κάτω από τους απίστευτους εκβιασμούς των  ξένων δανειστών  και των εγχώριων  συνεργατών τους, με κλειστές τράπεζες, αντέκρουσαν και ανταπάντησαν στην πρόκληση τους. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συνήθη δημιουργική ασάφεια του, έκανε τα πάντα για να υπονομεύσει το ΟΧΙ. Την επαύριο της απάντησης του ελληνικού λαού, το ΟΧΙ .. έγινε ΝΑΙ μέσα στο προεδρικό μέγαρο. Παρέα με το πολιτικό προσωπικό της μνημονιοκρατίας και με τις ευλογίες του Παυλόπουλου, νόθευσε το αποτέλεσμα. Στις  Βρυξέλλες γράφτηκε η επόμενη πράξη του έργου. Η συμφωνία ήρθε μοιραία να σφραγίσει αυτή τη στροφή.

Όσο και να θέλει κάποιος  να προβάλει σαν δικαιολογία  τις  αφόρητες πιέσεις του ευρω-ιερατείου, πάλι δε φτάνει να δώσει ελαφρυντικά  σε μία κυβέρνηση που δεν εμπιστεύτηκε την παρακαταθήκη αυτού του μεγαλειώδους ΟΧΙ. Παράδοξο μπορεί να ακουστεί αλλά το φτωχό  και κουτσουρεμένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ύψους 12 δις ευρώ,  μετατράπηκε σε ένα ισοδύναμο μνημόνιο.

Το νέο αυτό μνημόνιο περιλαμβάνει  μειώσεις σε συντάξεις  και  μισθούς μέσω της αύξησης στο ΦΠΑ. Αύξηση στα όρια ηλικίας στις συντάξεις, αύξηση στη συμμετοχή στα φάρμακα και τις εξετάσεις. Σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των αεροδρομίων,  του δικτύου της ΔΕΗ. Υποχρέωση σύμφωνης γνώμης των θεσμών προτού κατατεθεί οποιοδήποτε νομοσχέδιο στη Βουλή (sic!), επανεξέταση όλων των νόμων που ψηφίστηκαν χωρίς την έγκριση της τρόικα (sic2)… Επιβολή της απελευθέρωσης των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, έχουν απελευθέρωση του ωραρίου με τα μαγαζιά ανοικτά τις Κυριακές. Το χειρότερο όλων είναι η μεταφορά της  δημόσιας περιουσίας σε ένα νέο ΤΑΙΠΕΔ  και από μέρος των εσόδων της πώλησης των περιουσιακών στοιχείων θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες. Ζεστό χρήμα στους τραπεζίτες από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Επιπλέον ανοίγει οριστικά η πόρτα στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών στις κατοικίες των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών. Φορομπηξία  άγρια στους μικρομεσαίους με προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά. Ο κατάλογος ατελείωτος…

Δεν θα το επιτρέψουμε!

Χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι ένα δημοψήφισμα αρκεί για να αλλάξουν τα πράγματα, πιστεύουμε πως την Κυριακή του δημοψηφίσματος δόθηκε μια μεγάλη ταξική μάχη. Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στο σάπιο σύστημα των ΜΜΕ, των υπαλλήλων των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Ο λαός βγήκε στο προσκήνιο. Οι εργαζόμενοι έσπασαν το κλίμα τρομοκρατίας που έφτιαξαν οι εργοδότες στους χώρους δουλειάς. Ήταν μία απόδειξη  ότι ο λαϊκός  παράγοντας είναι ο μόνος επικίνδυνος αντίπαλος για  την καθεστηκυία τάξη, τους εκπροσώπους  του  ευρωμονόδρομου. Αυτόν φοβούνται και  αυτόν θέλουν να αφοπλίσουν. Είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθεί αυτός ο μεγάλος κοιμώμενος γίγαντας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό τις επόμενες μέρες στους δρόμους σε αγώνα διαρκείας ενάντια στους εκβιασμούς, για να αποτρέψουμε ένα νέο μνημόνιο.

Ø  Να μην επιτρέψουμε καμία αντιλαϊκή συμφωνία – μνημόνιο. Να ξηλωθεί όλο το μνημονιακό πλαίσιο.

Ø  Να σπάσουμε το στραγγαλισμό της ΕΚΤ, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, που μας οδήγησαν και μας οδηγούν στην εξαθλίωση και επιχειρούν να ξαναφορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας.

Ø  Να απαγκιστρωθούν οι τράπεζες από τον ασφυκτικό κλοιό της ΕΚΤ. Κοινωνικοποίηση τους, χωρίς αποζημίωση στους τραπεζίτες, με λαϊκό έλεγχο.

Ø  Ρήξη με Κεφάλαιο έξοδος από ευρώ και Ε.Ε.

Τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας δεν θα θυσιαστούν για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση.


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ 15/7 ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ Ν/Σ
11:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, 19:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Ψήφισμα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας της 13/7/2015

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέας

Κύριε Πρόεδρε

Την Κυριακή 5 Ιούλη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είπαμε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ σε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή μας.
Χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι ένα δημοψήφισμα αρκεί για να αλλάξουν τα πράγματα, πιστεύουμε πως την Κυριακή δόθηκε μια μεγάλη ταξική μάχη.
Στο ένα στρατόπεδο,  ένα από τα μεγαλύτερα μαύρα μέτωπα που έστησε ποτέ η αντίδραση και ο ιμπεριαλισμός σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο  όλοι μαζί συντονισμένα: τα ελληνικά αστικά κόμματα, οι καναλάρχες και τα αφεντικά όλων των ειδών μαζί με τους υποταγμένους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, εξωκοινοβουλευτική δεξιά και ακροδεξιά, τα συστημικά ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, ΣΕΒ και εργοδοτικές ενώσεις, σε μια πρωτοφανή σε ένταση – πραξικοπηματικού χαρακτήρα – συντονισμένη επίθεση κατά του εχθρού λαού υπό την ηγεσία της σύγχρονης ιμπεριαλιστικής ιερής συμμαχίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΕΚΤ-ΔΝΤ.
Στο άλλο στρατόπεδο οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απολυμένοι, τα φτωχοποιημένα και εξαθλιωμένα από τα συνεχόμενα μνημόνια λαϊκά στρώματα, η ανυπόταχτη νεολαία.