Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. ΕΝΑ …ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΡΟΜΟΣ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ … ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Λίγες ώρες έχουν περάσει μόνο από τη στιγμή που ο Τσίπρας έχει βάλλει την υπογραφή του στο νέο μνημόνιο, το νούμερο 3 τυπικά. Ένα νέο μνημόνιο, βαριά ταφόπλακα που ισοπεδώνει όσα έχουν τύχει να μείνουν όρθια από την πενταετή καταιγίδα που τα προηγούμενα μνημόνια έχουν προκαλέσει.

Όλα αυτά μέσα σε λίγες μέρες αφότου το 61,3% του λαού είπε ένα μυριόστομο και βροντερό ΟΧΙ στα μνημόνια της λιτότητας, της οικονομικής καταστροφής, της εξαθλίωσης. Ο ελληνικός λαός, η εργατική τάξη, η νεολαία, οι άνεργοι, κάτω από τους απίστευτους εκβιασμούς των ξένων δανειστών και των εγχώριων συνεργατών τους, με κλειστές τράπεζες, αντέκρουσαν και ανταπάντησαν στην πρόκληση τους. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συνήθη δημιουργική ασάφεια του, έκανε τα πάντα για να υπονομεύσει το ΟΧΙ. Την επαύριο της απάντησης του ελληνικού λαού, το ΟΧΙ .. έγινε ΝΑΙ μέσα στο προεδρικό μέγαρο. Παρέα με το πολιτικό προσωπικό της μνημονιοκρατίας και με τις ευλογίες του Παυλόπουλου, νόθευσε το αποτέλεσμα. Στις Βρυξέλλες γράφτηκε η επόμενη πράξη του έργου. Η συμφωνία ήρθε μοιραία να σφραγίσει αυτή τη στροφή.

Ψήφισμα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας της 13/7/2015


Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέας

Κύριε Πρόεδρε

Την Κυριακή 5 Ιούλη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είπαμε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ σε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή μας.

Χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι ένα δημοψήφισμα αρκεί για να αλλάξουν τα πράγματα, πιστεύουμε πως την Κυριακή δόθηκε μια μεγάλη ταξική μάχη.

Στο ένα στρατόπεδο, ένα από τα μεγαλύτερα μαύρα μέτωπα που έστησε ποτέ η αντίδραση και ο ιμπεριαλισμός σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο όλοι μαζί συντονισμένα: τα ελληνικά αστικά κόμματα, οι καναλάρχες και τα αφεντικά όλων των ειδών μαζί με τους υποταγμένους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, εξωκοινοβουλευτική δεξιά και ακροδεξιά, τα συστημικά ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, ΣΕΒ και εργοδοτικές ενώσεις, σε μια πρωτοφανή σε ένταση – πραξικοπηματικού χαρακτήρα – συντονισμένη επίθεση κατά του εχθρού λαού υπό την ηγεσία της σύγχρονης ιμπεριαλιστικής ιερής συμμαχίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

«Μένουμε στο ΟΧΙ» . Παρασκευή 10/7, 19:00, Προπύλαια | Κυριακή 12/7 ,19.30, Σύνταγμα

Την Κυριακή 5 Ιούλη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είπαμε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ σε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή μας.

Χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι ένα δημοψήφισμα αρκεί για να λύσει όλα μας τα προβλήματα πιστεύουμε πως δόθηκε μια μεγάλη ταξική, μάχη και όλοι εμείς που ψηφίσαμε ΟΧΙ, είπαμε ΟΧΙ στη λιτότητα, τη φτωχοποίηση και την ανεργία, το ξεπούλημα της χώρας που συντελείται εδώ και πέντε χρόνια. Με θάρρος και αποφασιστικότητα, δεν υποκύψαμε στους εκβιασμούς των ολιγαρχών και των φερέφωνών τους, των ξεπουλημένων συνδικαλιστών, των καναλιών, του star system των εργοδοτών. Αν σημαίνει κάτι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αυτό είναι το τέλος του φόβου.

Παρέμβαση Αντικαπιταλιστικών Κινήσεων Πόλης στη Συνέλευση της ΚΕΔΕ

Αναδημοσιεύουμε από το ιστολόγιο Παντιέρα.

Μετά την απροκάλυπτη εκστρατεία που έκανε η ΚΕΔΕ υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015, δημοτικοί σύμβουλοι αριστερών αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης, μαζί με άνεργους-άνεργες και άλλους αγωνιστές, έκαναν παρέμβαση την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, όπου συνεδρίαζε η συνέλευση δημάρχων της ΚΕΔΕ.

Δείτε στα δύο βίντεο που ακολουθούν στιγμιότυπα από αυτή την παρέμβαση.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ψηφίζουμε ΟΧΙ! ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΩΝ

28/6/2015

ΟΧΙ

- ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ

- ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΑΠΟ Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

- ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΜΕ

- ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥΣ

Όλους τους μήνες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πληρώνει τις δόσεις των δανείων σε ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ, κερδοσκοπικά επενδυτικά κεφάλαια και διαπραγματεύεται για νέα συμφωνία με την τρόικα. Αποτέλεσμα είναι οι πληρωμές σε αυτούς να φτάνουν τα 8 δισ. € (όσο το άθροισμα του ετήσιου προϋπολογισμού 2015 των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας) και να ζητούν όλο και σκληρότερα νέα αντιλαϊκά μέτρα (αύξηση ΦΠΑ, μείωση μισθών, συντάξεων, να δουλεύουμε -όσοι έχουμε δουλειά- μέχρι τα 67, μονιμοποίηση ΕΝΦΙΑ, ιδιωτικοποιήσεις κ.α.). Η κυβέρνηση να υποχωρεί συνεχώς και από τις δικές της εξαγγελίες και να αντιπροτείνει, επίσης, σκληρά αντιλαϊκά και παρόμοια μέτρα. Η πολιτική των διαπραγματεύσεων, της αποδοχής των συμφωνιών που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, της παραμονής στο € και στην ΕΕ, με κάθε θυσία, έφτασε στα όρια της και η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει δημοψήφισμα για το Ναι ή το Όχι στις προτάσεις των δανειστών. Το αδιέξοδο και ανεφάρμοστο της εξαγγελίας «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή» είναι φανερό, αποτελεί αποφυγή της ρήξης και κατευθείαν προσαρμογή στην υποταγή.