Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟ-ΙΩΝΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε μία πρωτοφανή κίνηση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 20/4/2015 (η οποία μάλιστα έχει και αναδρομική ισχύ από τις 17/3/2015), επιβάλλει  τη δέσμευση των διαθέσιμων χρημάτων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των δήμων και περιφερειών.

Η αντιλαϊκή πράξη αυτή σημαίνει ότι θα έχουν τεράστια προβλήματα στοιχειώδους λειτουργίας οι δήμοι, οι περιφέρειες, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία και γενικά όλοι οι φορείς του ευρύτερου δημοσίου. Πιο συγκεκριμένα για τους δήμους όλα τα χρήματα (πλην όσων είναι άμεσα αναγκαία για τις επόμενες 15 μέρες) που προέρχονται από τα οποιαδήποτε έσοδα των δήμων (τροφεία, δημοτικοί φόροι κ.α.) και προορίζονται τη λειτουργία των υπηρεσιών τους(γεύματα των παιδικών σταθμών, μισθοί εργαζόμενων, καύσιμα απορριμματοφόρων και δημοτικής συγκοινωνίας, λειτουργικά έξοδα ΚΑΠΗ, σχολείων κλπ) πάνε στην Τράπεζα Ελλάδος προς «επένδυση».

Θα χρησιμοποιηθούν για έκδοση τίτλων μικρής διάρκειας, ώστε να πληρώνονται οι δανειστές, το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και η ΕΚΤ. Ότι ζήσαμε το 2012 με το PSI σε μια νέα έκδοση.

Η κίνηση αυτή μάλιστα γίνεται μετά από απαίτηση των «θεσμών» ώστε να είναι σίγουροι  οι δανειστές ότι θα πάρουν τις δόσεις και δεν θα «μπουν σε περιπέτειες…»

Η κυβέρνηση ανάμεσα στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών και την εξυπηρέτηση των δανειστών επιλέγει το δεύτερο.

Αίτημα για ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη δέσμευση των αποθεματικών του δήμου


Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέας
 
Κύριε Πρόεδρε

Χτες πρωί μάθαμε από τα ΜΜΕ ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ημ. 20/4/2015, επιβάλλει τη δέσμευση των διαθέσιμων χρημάτων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των δήμων και περιφερειών.

Τα χρήματα αυτά των δήμων (πλην όσων είναι άμεσα αναγκαία για τις επόμενες 15 μέρες) που προέρχονται από τα τροφεία, τους δημοτικούς φόρους και τα πάσης φύσεως έσοδα, προορίζονται για την αποπληρωμή του χρέους και των λοιπών υποχρεώσεων προς τους δανειστές της ΕΕ του ΔΝΤ της ΕΚΤ, ενώ παρουσιάζονται ως «επένδυση».

Η αρπαγή των αποθεματικών θα επιδεινώσει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων οικογενειών του Δήμου μας, αποτελώντας νάρκη ακόμη και στη στοιχειώδη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών και δομών του Δήμου, που εξυπηρετούν τα λαϊκά στρώματα.

Δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι η ενέργεια αυτή επικαλείται «την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» και επιβάλλεται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ακολουθώντας την πολιτική τακτική των μνημονιακών συγκυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως προς την αντιμετώπιση ακόμη και του αστικού κοινοβουλίου.

Ζητάμε την σύγκλιση έκτατου Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 με θέμα τη δέσμευση των αποθεματικών του δήμου.

Ζητάμε ο δήμος να αποφασίσει να μη μεταφερθούν τα αποθεματικά των ΟΤΑ, των ασφαλιστικών ταμείων, των Οργανισμών του δημοσίου σε λογαριασμούς εξυπηρέτησης του χρέους.

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com