Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Ο σύντροφος, ο φίλος, ο αγωνιστής


Ο ακριβός μας σύντροφος και φίλος, ο Βασίλης Κοντομήτρος , έχασε την πολύμηνη τελευταία του μάχη για τη ζωή, μάχη άνιση, παλεύοντας λεβέντικα μέχρι τελευταία στιγμή, κόντρα σε μια απ' τις χειρότερες μορφές της “επάρατης νόσου”, το απόγευμα της Κυριακής 15 Φλεβάρη, λίγο πριν συμπληρώσει τα 57 του χρόνια.

Είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε τον Βασίλη και να βαδίζουμε μαζί τα τελευταία εννιά χρόνια. Ιδρυτικό μέλος της κίνησής μας, δόθηκε ολόψυχα στη συγκρότηση και το ρίζωμα της Εκτός Σχεδίου, της δημοτικής κίνησης της αντικαπιταλιστικής  Αριστεράς στη Νέα Ιωνία. Μιας περιοχής, δεύτερο σπίτι του, που παρότι δεν κατοικούσε, έτρεφε βαθιά αγάπη γι αυτήν, για τους ανθρώπους της, τους δρόμους της, τις γειτονιές της, καθώς τη γνώριζε πάρα πολύ καλά, αφού για πολλά χρόνια εργαζόταν στο δήμο της Νέας Ιωνίας.

Ενεργό μέλος του  σωματείου εργαζομένων του δήμου Νέας Ιωνίας, ο αγαπημένος μας Βασίλης, από πολύ νέος ήταν μπροστά στους αγώνες και στις απεργίες, πάντα κοντά στους συντρόφους του, δίπλα στους συναδέλφους του.

Δεν του άρεσαν τα μεγάλα λόγια του Βασίλη, ήταν μάχιμος αγωνιστής και άνθρωπος της πράξης.

Ευθύς και ντόμπρος, η ψυχή της παρέας, με σπάνια αίσθηση του χιούμορ, καυστικός, μα πρώτα απ' όλα αυτοσαρκαστικός, ατρόμητος και ακούραστος,  ψύχραιμος και αποφασιστικός, όλοι γνωρίζαμε ότι μπορούσαμε πάντα να στηριχτούμε πάνω του, χωρίς δεύτερη σκέψη, στα εύκολα αλλά  κυρίως στα δύσκολα.