Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ο σύντροφος, ο φίλος, ο αγωνιστής

Ο ακριβός μας σύντροφος και φίλος, ο Βασίλης Κοντομήτρος, έχασε την πολύμηνη τελευταία του μάχη για τη ζωή, μάχη άνιση, παλεύοντας λεβέντικα μέχρι τελευταία στιγμή, κόντρα σε μια απ' τις χειρότερες μορφές της “επάρατης νόσου”, το απόγευμα της Κυριακής 15 Φλεβάρη, λίγο πριν συμπληρώσει τα 57 του χρόνια.

Είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε τον Βασίλη και να βαδίζουμε μαζί τα τελευταία εννιά χρόνια. Ιδρυτικό μέλος της κίνησής μας, δόθηκε ολόψυχα στη συγκρότηση και το ρίζωμα της Εκτός Σχεδίου, της δημοτικής κίνησης της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στη Νέα Ιωνία. Μιας περιοχής, δεύτερο σπίτι του, που παρότι δεν κατοικούσε, έτρεφε βαθιά αγάπη γι αυτήν, για τους ανθρώπους της, τους δρόμους της, τις γειτονιές της, καθώς τη γνώριζε πάρα πολύ καλά, αφού για πολλά χρόνια εργαζόταν στο δήμο της Νέας Ιωνίας.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Σχόλιο σχετικά με την ανακοίνωση της παράταξης «Δημιουργία-Αλληλεγγύη» του κ. Μανούρη

Με αφορμή την απογραφή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου την άρνηση της κίνησής μας να ορίσει εκπρόσωπό της στην αρμόδια επιτροπή, και την εμπλοκή μας μέσω της ανακοίνωσης του κ. Μανούρη, έχουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:
  1. Η θέση μας για τα ζητήματα κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης είναι πάγια γνωστή. Κατά τη γνώμη μας, μόνο με ενεργητική συμμετοχή σε διαδικασίες διεκδίκησης και αγώνα- και τέτοιες είναι οι μορφές οργανωμένης λαϊκής παρέμβασης μέσα από θεσμούς που το ίδιο το κίνημα έχει αναδείξει και επιλέγει κάθε φορά- αναδεικνύεται το πραγματικό περιεχόμενό της αλληλεγγύης και αποκτά ουσιαστικό νόημα. Οτιδήποτε άλλο, ακόμα και αν έχει καλές προθέσεις δεν διαφέρει πολύ από τη φιλανθρωπία.

Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί χωρίς τροφεία με παροχές υψηλής ποιότητας

Μπροστά στο νέο σκηνικό που διαμορφώθηκε μετά τις βουλευτικές εκλογές στις 25 του Γενάρη και με δεδομένο ότι διανύουμε τον έκτο χρόνο απάνθρωπης λιτότητας εν μέσω της καπιταλιστικής κρίσης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είναι απαραίτητο όλα τα κλεμμένα δημόσια αγαθά να μπουν στην ημερησία διάταξη διεκδίκησης και άμεσης επιστροφής.

Η φτωχοποίηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας, η ανεργία και ο αποκλεισμός από τη δωρεάν δημόσια υγεία και εκπαίδευση πρέπει να τελειώσουν.

Μέσα στις σημερινές τραγικές συνθήκες που βιώνουν και οι δημότες της Νέας Ιωνίας, επανέρχεται επιτακτικά το αίτημα για ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς τροφεία, όλων των παιδιών που το επιθυμούν, στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλη την χώρα, την Παρασκευή 13 Φλεβάρη στις 6 μμ, σε καταστήματα της Migato

Την Παρασκευή 13/02, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καλεί όλα τα Σωματεία και κάθε συλλογικότητα σε γειτονιές ή εργατικούς χώρους, να στηρίξουν και να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα καταστήματα της MIGATO σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στην απόλυση εγκύου συναδέλφου τους.

Ως Εκτός Σχεδίου, στηρίζουμε και θα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις αυτές στην περιοχή μας!

Εδώ μπορείτε να δείτε το κάλεσμα του Σωματείου: http://somt.gr/node/3998

Συγκεκριμένα, η εταιρεία απέλυσε εργαζόμενη μηχανικό, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, αμέσως μόλις ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της. Η μηχανικός εργαζόταν υπό το άθλιο καθεστώς του δελτίου παροχής υπηρεσιών, και μόλις ενημέρωσε ότι είναι έγκυος η εργοδοσία την ανάγκασε να υποβάλλει την παραίτησή της, επικαλούμενη υπογραφή νέας σύμβασης με αλλαγή των όρων εργασίας. Η νέα σύμβαση δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στην εργαζόμενη. Αντιθέτως, στις συνεχείς ερωτήσεις της, η εταιρία απάντησε ότι δεν τίθεται ζήτημα καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για οικειοθελή αποχώρηση!