Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Γιατί να ευαισθητοποιείται κανείς περισσότερο με τον "αναπάντεχο" άδικο θάνατο, από ότι με τον άδικο θάνατο εν γένει

Η πρωτοφανής, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, τυφλή εγκληματική επίθεση στο Παρίσι, αλλά και το εξίσου τυφλό δολοφονικό χτύπημα στην Βηρυτό είναι κομμάτια του ίδιου έργου. Ενός έργου που της συνέπειες του τις πληρώνουν οι λαοί.

Οι ευθύνες για το μακελειό βαραίνει πρώτα και κύρια της ηγεσίες των ιμπεριαλιστικών κρατών της Ευρώπης και των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, ανάμεσά τους και η αιματοβαμμένη, πολεμοκάπηλη κυβέρνηση του Ολάντ. Αυτοί είναι οι υπαίτιοι για την καταστροφή του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης και τώρα της Συρίας με εκατοντάδες χιλιάδες άμαχους νεκρούς και πρόσφυγες. Με μόνο στόχο το κέρδος, σπέρνουν μίσους και οι λαοί κηδεύουν τους νεκρούς τους.

Ο πόλεμος δικός τους, οι νεκροί δικοί μας!

Η Εκτός Σχεδίου εκφράζει τα συλλυπητήρια της προς τους συγγενείς και αγαπημένους των αδικοχαμένων θυμάτων των επιθέσεων στο Παρίσι και τη Βηρυτό. Θρηνούμε για αυτούς, όπως θρηνούμε για τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες του Ιράκ, της Συρίας, του Αφγανιστάν και της Λιβύης. Για τους εκατοντάδες διαδηλωτές υπέρ της ειρήνης που δολοφονήθηκαν στην Άγκυρα ή το Σουρούτς από την συνεργασία Ισλαμικού Κράτους με τι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Για τους χιλιάδες πρόσφυγες που πνίγονται στα νερά της Μεσογείου έξω από την Μυτιλήνη ή την Λαμπεντούζα.

Ξέρουμε ότι αν θέλουμε να σταματήσουμε το μίσος και τον θάνατο που αυτοί σπέρνουν πρέπει να παλέψουμε ώστε:
  • Να σταματήσουν άμεσα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι βομβαρδισμοί Αμερικανών, Γάλλων Ρώσων στην Μ. Ανατολή.
  • Να σταματήσει η χρηματοδότηση και η ενίσχυση του ISIS.
  • Να υπάρχει ελεύθερη και ασφαλής διέλευση των προσφύγων. Να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου.
  • Να απεμπλακεί άμεσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας» και να μην παρέχει καμιά διευκόλυνση στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή. Τώρα έξοδος από το ΝΑΤΟ.
Δανειζόμαστε την παράγραφο από την ανακοίνωση του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος Γαλλίας (NPA) και φωνάζουμε με όλη μας την καρδιά :

«Η μόνη απάντηση στους πολέμους και την τρομοκρατία είναι η ενότητα των εργαζομένων και των λαών, πέρα από την καταγωγή τους, το χρώμα τους δέρματός τους, τη θρησκεία τους, πέρα από σύνορα, προκειμένου να πολεμήσουν εναντίον όλων εκείνων που θέλουν να φιμώσουν και να τους υποτάξουν, για ένα τέλος με το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη βαρβαρότητα».

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία