Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

«Μένουμε στο ΟΧΙ» . Παρασκευή 10/7, 19:00, Προπύλαια | Κυριακή 12/7 ,19.30, Σύνταγμα

Την Κυριακή 5 Ιούλη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είπαμε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ σε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή μας.

Χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι ένα δημοψήφισμα αρκεί για να λύσει όλα μας τα προβλήματα πιστεύουμε πως δόθηκε μια μεγάλη ταξική, μάχη και όλοι εμείς που ψηφίσαμε ΟΧΙ, είπαμε ΟΧΙ στη λιτότητα, τη φτωχοποίηση και την ανεργία, το ξεπούλημα της χώρας που συντελείται εδώ και πέντε χρόνια. Με θάρρος και αποφασιστικότητα, δεν υποκύψαμε στους εκβιασμούς των ολιγαρχών και των φερέφωνών τους, των ξεπουλημένων συνδικαλιστών, των καναλιών, του star system των εργοδοτών. Αν σημαίνει κάτι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αυτό είναι το τέλος του φόβου.

Σημαίνει ότι τέλειωσαν οι μέρες που μπορούσαν τα δελτία ειδήσεων να τρομοκρατούν, οι ξεπουλημένοι συνδικαλιστές να εκτονώνουν, οι «δημοσιογράφοι» να λένε τη μια ασυναρτησία μετά την άλλη και με γουρλωμένα μάτια να απειλούν, να βρίζουν, να «κλαίνε», να συμπεριφέρονται στον κόσμο σαν να είναι μια αμόρφωτη άβουλη μάζα που θα της λένε τι να πιστέψει, τι να κάνει, τι να ψηφίσει.

Σημαίνει την απαξίωση αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος, του μαύρου μπλοκ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ.

Σημαίνει ότι βάλαμε σε προτεραιότητα τις ανάγκες μας και όχι την εξυπηρέτηση του χρέους και το ζουρλομανδύα του ευρώ. Ότι, έστω και δειλά, απορρίψαμε την παντοκρατορία του μονόδρομου της ΕΕ, του ΔΝΤ του κεφαλαίου.

Σημαίνει ότι αψηφήσαμε τις χιλιάδες εργοδοτικές απειλές και εκβιασμούς, τα επαπειλούμενα και πραγματικά λοκ-άουτ, την τρομοκρατία του ΣΕΒ, των τραπεζιτών και όλου του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου, που στήριζε μανιασμένα το ΝΑΙ, αλλά και τους ξεπουλημένους ΝΑΙΝΑΙκους της ΓΣΕΕ της ΟΤΟΕ του ΤΕΕ

Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στο σάπιο σύστημα των ΜΜΕ, των υπαλλήλων των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Ο λαός βγήκε στο προσκήνιο. Οι εργαζόμενοι έσπασαν το κλίμα τρομοκρατίας που έφτιαξαν οι εργοδότες στους χώρους δουλειάς. Η ψήφος ήταν ταξική. Μετά από 5 χρόνια ανελέητης επίθεσης από την πλευρά του κεφαλαίου εναντίον στον κόσμο της εργασίας, η εργατική τάξη άρχισε να συνειδητοποιεί ότι τα συμφέροντά της δεν είναι κοινά με τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, των μεγαλοεκδοτών και των υπουργών που τους υπηρετούν. Ότι, εν τέλει, η μόνη λύση είναι να δράσει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παραχαράσσει τη θέληση του ελληνικού λαού και καταθέτει προς την τρόικα μια πρόταση αντιλαϊκή αντεργατική, που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο μνημόνιο, παρόμοιο με αυτό που καταψήφισε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα. Η κίνηση αυτή είναι συνέχεια της σύγκλισης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, της «εθνικής συνεννόησης» με τους μνημονιακούς βρικόλακες, την ίδια ώρα που οι «εταίροι» κλιμακώνουν τους εκβιασμούς. Βρισκόμαστε μπροστά στον μεγαλύτερο εκβιασμό που έχουμε δεχτεί τις τελευταίες δεκαετίες. Οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού και εγχώριου κεφαλαίου απαιτούν ένα νέο μνημόνιο θανάτου, με μέτρα σκληρότερα από ποτέ! Όλοι μαζί πάνε να μας αλυσοδέσουν σε ένα τρίτο μνημόνιο.

Η εμμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην «ευρωπαϊκή προοπτική» πάση θυσία, σέρνει τις ανάγκες των εργαζόμενων και την ψήφο τους στο δημοψήφισμα, από σύνοδο σε σύνοδο και από eurogroup σε eurogroup.

Το όχι του αγώνα, της ανυπακοής, της ρήξης

Το ΟΧΙ της Κυριακής για εμάς είναι η αρχή δεν είναι το τέλος. Μην επιτρέψουμε σε κανέναν να ξεδοντιάσει το ανυπότακτο εργατικό ΟΧΙ και να το υποτάξει στη βούληση της ΕΕ και του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Μην επιτρέψουμε σε κανέναν να παζαρέψει τους όρους εκμετάλλευσης μας. Μην επιτρέψουμε να μιλάνε άλλο για εμάς χωρίς εμάς. Ήρθε η ώρα ο εργαζόμενος λαός, οι άνεργοι και η νεολαία να κάνουν τους βαστάζους του συστήματος να χάσουν τον ύπνο τους. Όλοι στον αγώνα για όλα εκείνα που μας έκλεψαν, για όλα εκείνα που οφείλουμε να κατακτήσουμε.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα και ανυποχώρητα, κόντρα στους εκβιασμούς και την υποταγή για:
  • Να μην επιτρέψουμε καμία αντιλαϊκή συμφωνία – μνημόνιο. Να ξηλωθεί όλο το μνημονιακό πλαίσιο.
  • Να σπάσουμε το στραγγαλισμό της ΕΚΤ, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, που μας οδήγησαν και μας οδηγούν στην εξαθλίωση και επιχειρούν να ξαναφορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας.
  • Να απαγκιστρωθούν οι τράπεζες από τον ασφυκτικό κλοιό της ΕΚΤ. Κοινωνικοποίηση τους, χωρίς αποζημίωση στους τραπεζίτες, με λαϊκό έλεγχο.
  • Ρήξη με Κεφάλαιο έξοδος από ευρώ και Ε.Ε.
Τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας δεν θα θυσιαστούν για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό τις επόμενες μέρες στους δρόμους ενάντια στους εκβιασμούς, για να αποτρέψουμε ένα νέο μνημόνιο.

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία