Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Πρόταση της Εκτός Σχεδίου για φιλοξενία Σύριων Προσφύγων πολέμου στο δήμο Νέας Ιωνίας

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέας

Κύριε Πρόεδρε

Οι Σύριοι πρόσφυγες, θύματα ενός άγριου πολέμου, κατέφυγαν στην Ελλάδα και παρέμειναν για αρκετές μέρες στην πλατεία Συντάγματος, διεκδικώντας άσυλο, αξιοπρεπή κι ανθρώπινη μεταχείριση, ενώ αρκετοί από αυτούς, ζήτησαν να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να μεταβούν στις ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν, κάτι που απαγορεύεται από τη ρατσιστική πολιτική της Ευρώπης-φρούριο, των κλειστών συνόρων με την FRONTEX, του Δουβλίνο 2.

Στις 3 τα χαράματα της Δευτέρας 15/12, τα ΜΑΤ της κυβέρνησης, έδειξαν για μια ακόμα φορά το απάνθρωπο πρόσωπό της, διώχνοντάς τους από το Σύνταγμα, για να αποκαταστήσουν την «αισθητική» της πλατείας εν όψει της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας του κου Καμίνη!

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

"Λευκά Απογεύματα" σε συνεργασία Δήμου και Εμπορικού Συλλόγους Νέας Ιωνίας:

Πολύ μπλα μπλα για να κρυφτεί η πολιτική ουσία του θέματος…
Aς μιλήσουμε λοιπόν για την ταμπακιέρα

Όλα τα είχαμε στον κόσμο των εμπορικών καταστημάτων, στον κόσμο των λουσάτων βιτρινών, που πίσω τους κρύβεται -πλέον όχι και τόσο επιμελώς- ένα από τα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα όπου η εκμετάλλευση και η καταπίεση των εργαζομένων ολοένα και οξύνεται: απολύσεις, μισθοί πείνας, απλήρωτη εργασία, ελαστικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά και τις Κυριακές, εργοδοτική τρομοκρατία, ατομικές συμβάσεις, μαύρες μέρες, λευκές νύχτες και πλέον… και λευκά απογεύματα.

Το είδαμε κι αυτό! Ένοπλοι αστυνομικοί σε Παιδικούς Σταθμούς στη Νέα Ιωνία

Μετά από καταγγελία που έκανε ο ΠΑΣΙΠΣ (ΠΑνελλήνιος Σύλλογος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών) ότι υπάρχουν Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί που λειτουργούν χωρίς άδεια (πρόκειται για τους πρώην κρατικούς παιδικούς σταθμούς που πέρασαν στη συνέχεια στους Δήμους), η αστυνομία ξεκίνησε γενικευμένους ελέγχους χωρίς, απ’ ότι φαίνεται, να γνωρίζει ούτε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των παιδικών σταθμών ούτε ποιους παιδικούς σταθμούς αφορά η καταγγελία.

Στα πλαίσια των παραπάνω ελέγχων είχαμε την «εισβολή» ένστολων αστυνομικών με πλήρη εξοπλισμό (όπλο, χειροπέδες, γκλοπ) σε δύο παιδικούς σταθμούς της Νέας Ιωνίας (1ος και 3ος).

Με απλή επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, οι δύο αστυνομικοί προχώρησαν στο σχετικό έλεγχο ο οποίος περιελάμβανε και τον έλεγχο βιβλιαρίων υγείας των μόνιμων παιδαγωγών.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Εκτός Σχεδίου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τακτική τρομοκράτησης ενάντια στους 17 συμπολίτες μας που επέλεξαν να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους και να προσφύγουν στο ΣΤΕ για να υπερασπιστούν το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και τον δασικό του χαρακτήρα.

Η δημοσιοποίηση των ονομάτων και των διευθύνσεων από την ΠΑΕ ΑΕΚ δεν ήταν μία τυχαία αλλά μία συνειδητή ενέργεια του λαθρέμπορου Μελισσανίδη στην προσπάθειά του να επιβάλλει τον νόμο της σιωπής σε όποιον διαφωνεί με τα δικά του, επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τα όσα ακολούθησαν με την επίθεση στο σπίτι ενός από τους υπογράφοντες είναι λογικό επακόλουθο αυτής της ενέργειας.

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Παλεύοντας για τη ζωή με όπλο τη ζωή

Εναντία στην καταστολή, τις δολοφονικές κυβερνήσεις και τα επιτελεία τους
Αλληλεγγύη στο Νίκο Ρωμανό -Νίκη στον αγώνα του

Στις 10 Νοεμβρίου ο Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα να του χορηγηθεί η νόμιμη, σύμφωνα με την αστική δικαιοσύνη, εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσει το Πανεπιστήμιο (ΤΕΙ Αθήνας, διοίκηση επιχειρήσεων) στο οποίο πέρασε βρισκόμενος μέσα στη Φυλακή. Γιατροί, δικηγόροι, και η οικογένειά του αναφέρουν συνεχώς την πολύ κακή κατάσταση της υγείας του. Τελευταίες εξελίξεις, η απεργία δίψας που ξεκινά σήμερα ο Ρωμανός μετά το θρίλερ στη Βουλή με το βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης, μετά και την απόρριψη του αιτήματος για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας τόσο από τον Εισαγγελέα όσο και από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά και η απειλή από την κυβέρνηση πως θα προχωρήσει στην υποχρεωτική του σίτιση, που αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο βασανιστήριο.

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό - Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας

Στις 10 Νοεμβρίου ο Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα να του χορηγηθεί η νόμιμη, σύμφωνα με την αστική δικαιοσύνη, εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσει το Πανεπιστήμιο (ΤΕΙ Αθήνας, διοίκηση επιχειρήσεων) στο οποίο πέρασε βρισκόμενος μέσα στη Φυλακή. Γιατροί, δικηγόροι, και η οικογένειά του αναφέρουν συνεχώς την πολύ κακή κατάσταση της υγείας του. Τελευταία εξέλιξη, η απόρριψη εκ νέου του αιτήματος για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας τόσο από τον Εισαγγελέα όσο και από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά και η απειλή από την κυβέρνηση πως θα προχωρήσει στην υποχρεωτική του σίτιση, που αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο βασανιστήριο.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως σύσσωμο το μπλοκ της αστικής εξουσίας, λίγες ημέρες πριν από την 6η Δεκέμβρη, επανέρχεται, έτοιμο να «δολοφονήσει» το φίλο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το Νίκο Ρωμανό, στα χέρια του οποίου είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. Αποκαλύπτει ότι κράτος και κυβέρνηση επιβιώνουν μέσα από την τιμωρία και την εκδίκηση ενάντια σε όποιον δεν υποκύπτει πολιτικά και ιδεολογικά στις επιλογές και τους μηχανισμούς του.