Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

27 Νοέμβρη - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27/11/2014

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τα χρόνια της μνημονιακής καταιγίδας των κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απέδειξαν με τον πιο ωμό τρόπο ότι ο στόχος όλων των πολιτικών που διακήρυτταν τη «σωτηρία» της χώρας δεν είναι άλλος από την αφαίμαξή μας, την αντιδραστική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, την υποτίμηση της εργατικής δύναμης, την απαξίωση της ίδιας της εργασίας και της ζωής μας. Η αύξηση των κερδών τους, προϋποθέτει την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Αυτοί που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν με «αριστερή» φρασεολογία, υπόσχονται φιλοδωρήματα, «κοινωνικά ευαίσθητη» λιτότητα και διαχείριση των μνημονίων, χωρίς καν να θιγούν τα αίτια που μας έφεραν ως εδώ, δηλαδή την ΕΕ και συνολικά το καπιταλιστικό μοντέλο οργάνωσης της παραγωγής και της κοινωνίας.

Ωστόσο οι νεολαιίστικοι αγώνες του τελευταίου διαστήματος, οι μαζικές διαδηλώσεις στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που δέχτηκαν την ωμή βία και καταστολή της κυβέρνησης και του κράτους, μια σειρά αγώνες όπως οι για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, οι αγώνες ενάντια στην αξιολόγηση κ.α. υπενθυμίζουν ότι η ιστορία γράφεται με ανυπακοή και αγώνα.

Μάχη ενάντια στα νέα και παλιά μέτρα. Για να ξηλωθεί όλη η πολιτική τους, να φύγουν όλοι!

Απεργία στις 27 Νοέμβρη. Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός θέλουν μια ακόμα μια ξέπνοη συμβολική «ντουφεκιά», την ώρα που η συγκυβέρνηση, οι δανειστές- τρόικα, το ξένο και εγχώριο κεφάλαιο, προετοιμάζουν νέα βάρβαρα μέτρα για να ψηφιστούν Δεκέμβρη.