Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Κάλεσμα για συντονισμένη Αντιφασιστική Παρέμβαση


Το προηγούμενο διάστημα σε όλη τη χώρα, ακόμα και σε πόλεις του εξωτερικού, πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις στα πλαίσια του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη. Η καμπάνια του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παυλου Φύσσα από μέλος της ΧΑ.

Η δολοφονία του Π.  Φύσσα είναι ένα από τα πολλά περιστατικά φασιστικής βίας, καθώς μια σειρά από επιθέσεις ρατσιστικού και πολιτικού χαρακτήρα σε ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, όπως αυτή που κατέληξε στο θάνατο του Σ Λουκμαν τον Γενάρη του 2013, επιθέσεις εναντίων απεργών σε εργοστάσια, συνδικαλιστών στα ναυπηγεία, ανθρώπων, οι ομοφοβικές επιθέσεις κ.α. και ποιος ξέρει πόσες ακόμα…

Οι ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις αποτελούν το ένα πρόσωπο του φασισμού. Ο φασισμός είναι πλευρά του καπιταλισμού, ενισχύεται από την κρίση του συστήματος και δυστυχώς απλώνεται γρήγορα σε πάρα πολλές πλευρές της καθημερινότητας μας. Ταυτόχρονα ο φόβος για απόλυση με το παραμικρό, η αστυνομική καταστολή σε λαϊκές κινητοποιήσεις και το φάντασμα της “χρεοκοπίας” που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ για να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία η αντίληψη ότι τα μέτρα πρέπει να περάσουν αλλιώς χαθήκαμε είναι επίσης όψεις της φασιστικοποίησης και του φόβου που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και η τρόικα.

Σε αυτό το πλαίσιο η Χρυσή Αυγή αποτελεί την αιχμή του δόρατος, ήταν, είναι και θα είναι μια χρήσιμη εφεδρεία του συστήματος. Χρησιμοποιεί υποκριτικά λόγια για τα συμφέροντα των ελλήνων εργαζομένων, ενώ δεν συμμετείχε ποτέ και σε κανέναν αγώνα που έχει δώσει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές. Και αυτό με μόνο σκοπό να κρύψει τον πραγματικό της ρόλο, που είναι η έμπρακτη στήριξη του κεφαλαίου, ο αποπροσανατολισμός των λαϊκών στρωμάτων από τον αγώνα ενάντια σε αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση (κυβέρνηση, Τρόικα, ντόπιο και ξένο κεφάλαιο).