Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Όταν τελειώνουν τα ωραία λόγια - Σχετικά με το δημ. συμβούλιο της 20/10/14

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα αρνητικές για τους εργαζόμενους και το λαό συνολικά, κάτι που αντανακλάται και στην κατάσταση στην πόλη μας. Από πλευράς μας θυμίζουμε πως προεκλογικά είχαμε τονίσει πως η «τοπική αυτοδιοίκηση» έχει μετατραπεί σε «τοπικό κράτος», ασφυκτικά ελεγχόμενο από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ μέσω σειράς νομοθετημάτων και θεσμικών παρεμβάσεων τα τελευταία χρόνια, όπως ο Καλλικράτης, το Παρατηρητήριο κ α.. Κατά συνέπεια, όλες οι καταγγελίες, αγωνιστικές διαθέσεις, και υποσχέσεις που δίνονταν τότε (προεκλογικά) αποτελού κενό γράμμα αν δεν συνοδεύονταν με πράξεις ρήξης και σύγκρουσης με το υπάρχον πλαίσιο άσκησης πολιτικής και πάντα σε συνδυασμό με την ενημέρωση και μαζική κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Κάλεσμα για συντονισμένη Αντιφασιστική Παρέμβαση

Το προηγούμενο διάστημα σε όλη τη χώρα, ακόμα και σε πόλεις του εξωτερικού, πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις στα πλαίσια του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη. Η καμπάνια του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παυλου Φύσσα από μέλος της ΧΑ.

Η δολοφονία του Π. Φύσσα είναι ένα από τα πολλά περιστατικά φασιστικής βίας, καθώς μια σειρά από επιθέσεις ρατσιστικού και πολιτικού χαρακτήρα σε ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, όπως αυτή που κατέληξε στο θάνατο του Σ Λουκμαν τον Γενάρη του 2013, επιθέσεις εναντίων απεργών σε εργοστάσια, συνδικαλιστών στα ναυπηγεία, ανθρώπων, οι ομοφοβικές επιθέσεις κ.α. και ποιος ξέρει πόσες ακόμα…

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Σχετικά με την εκδήλωση για τα παιδιά των παιδικών σταθμών από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Να καλωσορίσουμε τους χορηγούς στους παιδικούς σταθμούς;

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου παραβρεθήκαμε στην εκδήλωση-γιορτή που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Πριν την έναρξη της γιορτής, με έκπληξη ακούσαμε την κυρία Κυπραίου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, να καλεί τους γονείς ώστε να ενισχύσουν οικονομικά το Σύλλογο για να μπορέσει να υλοποιήσει διάφορες δραστηριότητες απασχόλησης των παιδιών εκτός ωραρίου λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών η οποία δεν παρέλειψε, επίσης, να ευχαριστήσει-διαφημίσει τους δύο χορηγούς, φαγητών και αναψυκτικών, της εκδήλωσης.