Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30 & ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗΘέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα

Βαρεθήκαμε πια να δουλεύουμε άσκοπα,

να σκεφτόμαστε μόνο την επιβίωση
χωρίς λίγη ώρα για να ονειρευτούμε.

Κι ενώνουμε τις δυνάμεις μας και φωνάζουμε[...]

οχτώ ώρες δουλειά

οχτώ ώρες ανάπαυση

οχτώ ώρες για ζωή και όνειρα.

Το τραγούδι των οχτώ ωρών,

που τραγουδούσαν οι εργάτες του Σικάγο το 1886Συνέντευξη της Εκτός Σχεδίου για τις δημοτικές εκλογές στο ΠΡΙΝ της 27ης Απρίλη 2014Ποιο είναι το κύριο στοιχείο της παρέμβασής σας; 
Αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να ανατρέψουμε αυτή την πολιτκή που λεηλατεί τη ζωή μας και οι συνέπειές της είναι ιδιαίτερα φανερές σε εργατικές περιοχές, όπως η Νέα Ιωνία. Γι αυτό με όλες μας τις αδυναμίες, ήμασταν παρόντες και στηρίζαμε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη στην περιοχή αλλά και την κοινωνία. Θεωρούμε, πως είναι άδικο, στην εποχή του τεράστιου πλούτου, εμείς που παράγουμε αυτό τον πλούτο, να ζούμε με την καθημερινή αγωνία της απόλυσης, να σκύβουμε το κεφάλι όταν το παιδί μας, μας ζητάει κάτι γιατί είμαστε απλήρωτοι, να φοβόμαστε ότι θα μας πάρει το σπίτι η τράπεζα που υπάρχει με τα δικά μας τα λεφτά. Θέλουμε σήμερα να πηγαίνουν όλα τα παιδιά στην περιοχή μας σε δημόσιους σταθμούς, χωρίς τροφεία, με κατάλληλες υποδομές και επαρκές προσωπικό. Θέλουμε σήμερα οι κάτοικοι της νέας ιωνίας να έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία. Θέλουμε σχολεία επαρκή και καθαρή γειτονιά με πράσινο, χωρίς αυτά να σημαίνουν φορομπηξία. Αν βάλουμε αυτές τις προτεραιότητες, δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος στο δήμο ή καθηγητής ή γιατρός για απόλυση ή διαθεσιμότητα, αντίθετα μάλιστα.

ΟΤΑ: Όταν...


…οι άνεργοι βαφτίζονται «ωφελούμενοι» …
Εδώ κ καιρό εφαρμόζεται στους ΟΤΑ το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπορευόμενο από την Ε.Ε. και συγχρηματοδοτούμενο από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο, ΕΣΠΑ, που έρχεται συμπιέσει κι άλλο προς τα κάτω μισθούς και μεροκάματα, με πρόσχημα την καταπολέμηση της ανεργίας που με τις πολιτικές που ακολουθούνται από κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο, τα τελευταία χρόνια, έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Οι όροι και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι «ωφελούμενοι» άνεργοι θυμίζουν καθεστώς γαλέρας, καθώς απασχολούνται σε υπηρεσίες του δημοσίου, με 19,6 ευρώ ημερομίσθιο για 5 μήνες εργασίας (490 ευρώ «τον μήνα» αν δεν αρρωστήσουν/λείψουν καμία μέρα και 17,1 ημερομίσθιο και 427ευρώ αντίστοιχα για τους κάτω των 25).
Στη Νέα Ιωνία απασχολούνται μέσω των προγραμμάτων αυτών συνολικά 107 άτομα. Με επιχειρήματα όπως «η τρόικα και τα μνημόνια δεν μας αφήνουν να προσλάβουμε», «θέλουμε να ανακουφίσουμε» τους χιλιάδες ανέργους», κ.α.. η δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας από καιρό προσπαθεί να αιτιολογήσει (δικαιολογήσει) τη συμφωνία της κ συμμετοχή της στα προγράμματα αυτά. Ως ελάχιστο δείγμα αν ήθελε να υπερβεί αυτή την κατάσταση και να συγκρουστεί, θα τολμούσε να πληρώσει με τη ΣΣΕ   αυτούς τους εργαζόμενους.
οι συμβασιούχοι απολύονται…
Την ίδια στιγμή με την υπουργική απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη έχουν τεθεί  εκτός Δημοσίου, γύρω στους 6000  χιλιάδες συμβασιούχους οι οποίοι παρέμεναν επί σειρά ετών στις υπηρεσίες τους με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα Υπενθυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή της ν Ιωνίας είχε τη θλιβερή πρωτιά προσπάθειας εφαρμογής αυτής της ρύθμισης για 12 εργαζόμενους του δήμου μας, πριν καν αυτή ψηφιστεί!