Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΜΑΖΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ 1η ΑΠΡΙΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ECOFIN, 18:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η συμφωνία της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την τρόικα δεν εξέπληξε κανένα. Το θέατρο της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης που παιζόταν για μέρες έλαβε τέλος και οι ηθοποιοί βγήκαν όλοι στη σκηνή για να εισπράξουν το χειροκρότημα. Η νέα σφοδρή επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας περιλαμβάνει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων (τριετίες, ωριμάνσεις κλπ), απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ασφυκτικός περιορισμός ουσιαστικά κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.

Παράλληλα υιοθετείται πλήρως η λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που καταργεί όποιον περιορισμό ισχύει ακόμα σε μια σειρά από χώρους (γάλα φάρμακα κλπ) που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή των μικορμεσαίων κτηνοτρόφων και θα οδηγήσει στην ουσιαστική μονοπώληση ολόκληρων κλάδων από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΤΡΙΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 6 μ.μ.
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Να μην ψηφιστεί η νέα αντεργατική αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης-Τρόικας ούτε στη Βουλή ούτε στο Euro group στις 1 & 2 Απρίλη!

Η νέα συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας σηματοδοτεί μια νέα κλιμάκωση στον αντεργατικό πόλεμο των δυνάμεων του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και την λαϊκή πλειοψηφία.

Έτσι η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αφού κατάργησε την πρωτοβάθμια υγεία, στέλνοντας 8.500 γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ στην διαθεσιμότητα, αφού άνοιξε τον πρώτο κύκλο των απολύσεων στο δημόσιο, σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών κ.α. αφού ψήφισε το νομοθετικό έκτρωμα για την αξιολόγηση και την μεθόδευση απόλυσης 35000 εργαζομένων αόριστου χρόνου με πρόσχημα τον επανέλεγχο των στοιχείων, επανέρχεται τώρα τις αμέσως επόμενες ημέρες να νομοθετήσει:

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ. Κινητοποίηση, Παρασκευή 28/3, στις 10:00 στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ

Βιώνουμε, μαζί με εκατομμύρια άλλους, την καταστροφική πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ που γεννά φτωχούς, ανασφάλιστους, απλήρωτους, απολυμένους και πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνεργους.

Η ίδια πολιτική που ιδιωτικοποιεί και κάνει εμπόρευμα κάθε κοινωνικό/δημόσιο αγαθό, που απομυζά ζεστό χρήμα από τα ταμεία και τους ασφαλισμένους καιαπειλεί με κατασχέσεις, οδηγώντας ανέργους και εργαζόμενους σε απόγνωση και στο κοινωνικό περιθώριο.

Οι άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι, φτωχοί και ανασφάλιστοι δε μπορούμε να πληρώνουμε για κάθε μας μετακίνηση!

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΜΚΟ και δήμος Νέας Ιωνίας – ιστορία μου… αμαρτία μου

Οι ΜΚΟ δημιουργήθηκαν το 1990, με πρωταγωνιστή στη δημιουργία τους την ίδια την ΕΕ. Διαφημίστηκαν πολύ και προωθήθηκαν από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ως εργαλεία «συμμετοχής», ως όργανα της «κοινωνίας των πολιτών» με την ΕΕ να υποχρεώνει τις χώρες να δίνουν ένα ποσοστό από τον προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση τους!!!

Πρόκειται για μια – από τις πολλές- «προσπάθειες» απάντησης του συστήματος στην όξυνση του κοινωνικού προβλήματος με τη δημιουργία «δομών αλληλεγγύης» τις οποίες φροντίζει να προωθεί μέσω του ίδιου του κράτους, της ΕΕ, διάφορων διεθνών οργανισμών, καπιταλιστικών επιχειρήσεων με «ευθύνη» και «κοινωνικό» έργο, εκκλησιών, δήμων και περιφερειών.

22 Μάρτη Διεθνής μέρα ενάντια στο Φασισμό & στο Ρατσισμό

Στην αντιρατσιστική συγκέντρωση & την πορεία προς το Σύνταγμα στις 22/3 το Σάββατο στις 2μμ & στη συναυλία που θα ακολουθήσει στις 4μμ δεν πρέπει να λείπει κανείς!

Εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι μετανάστες & ντόπιοι, άντρες και γυναίκες θα δώσουμε το πιο βροντερό παρόν στον δρόμο στο συλλαλητήριο που καλούν τα κινήματα & συνδικάτα στην Ευρώπη όπως στο Λονδίνο, στο Κάρντιφ, στη Γλασκόβη, στο Παρίσι, στη Βαρκελώνη, στην Κοπεγχάγη, στη Βαρσοβία, τη Βιέννη, τη Μελβούρνη, τη Ν.Υόρκη κ.α.

Ο κόσμος της εργασίας έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με την τρομοκρατία κράτους – παρακράτους & εργοδοτών. Απολύσεις μειώσεις μισθών, μαύρη εργασία απ τη μια. Καταστολή οποιασδήποτε κινητοποίησης από την αστυνομία και παρακρατικούς μηχανισμούς απ την άλλη. Λογικές και πρακτικές που προωθούν οι πολιτικές της ΕΕ & του ΔΝΤ τις οποίες εφαρμόζει η Κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Άξιοι συμπαραστάτες τους οι παρακρατικοί ναζί της Χρυσής Αυγής οι οποίοι επιχειρούν να σπείρουν τον τρόμο στις γειτονιές μας, να διαλύσουν σωματεία, να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Party Εκτός Σχεδίου, την Παρασκευή 21/3, στις 10μμ

Η Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία, είναι μια αριστερή αντικαπιταλιστική κίνηση πόλης η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή από το 2006. Οι δραστηριότητές μας αφορούν τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους, γενικά δηλαδή όλο τον κόσμο της εργασίας στην Νέα Ιωνία, φιλοδοξώντας να συμβάλλουμε ενεργά σε όλες τις προσπάθειες για την καλυτέρευση της ζωής μας συνολικά και στη διαμόρφωση άλλων κριτηρίων για το παρόν και το μέλλον μας.

Σαν συλλογικότητα έχουμε πάρει την απόφαση να συμμετέχουμε στην επερχόμενη μάχη των δημοτικών εκλογών, όχι για να διεκδικήσουμε μία καρέκλα εξουσίας αλλά για να δηλώσουμε παρών και να μιλήσουμε για μία άλλη κοινωνία όπου ο κόσμος της εργασίας θα πάρει την ζωή του στα χέρια του.

Η μάχη αυτή όμως προϋποθέτει την πολιτική μας αυτοτέλεια, που για να διατηρήσουμε είναι απαραίτητο να είμαστε και οικονομικά ανεξάρτητοι. Δεν δεχόμαστε και δεν έχουμε κανενός είδους επιχορήγηση ή επιδότηση (φανερά ή υπόγεια) από το κράτος ή από πολιτικούς φορείς, ούτε κάνουμε προεκλογική εκστρατεία με τα χρήματα κρατικών ιδρυμάτων και άλλων κρατικών φορέων.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ

Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από το Μπλόκο της Καλογρέζας. Από τις 15 Μάρτη του 1944 όταν στην εργατογειτονιά της Καλογρέζας εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς ναζί 22 νέα παλικάρια, Έλληνες εργάτες στα εργοστάσια της περιοχής και ένας Ιταλός αντιστασιακός.

Το Μπλόκο, το πρώτο μεγάλο στην Αθήνα, ήρθε σαν εκδικητική απάντηση στην αντιστασιακή δράση που υπήρξε στην περιοχή και ιδιαίτερα στην οργανωμένη από το ΕΑΜ απεργία & τις συλλογικές διεκδικήσεις των ανθρακωρύχων της Καλογρέζας. Με εντολή της Ειδικής Ασφάλειας γερμανοτσολιάδες και δυνάμεις της χωροφυλακής από τα χαράματα περικύκλωσαν την περιοχή & συγκέντρωσαν τους άνδρες άνω των 14 ετών. Συνέλαβαν 350 άνδρες, κυρίως ανθρακωρύχους και αντιστασιακούς αντιφασίστες εκ των οποίων 22 εκτελέστηκαν ενώ 50 παραδόθηκαν στους Γερμανούς και 150 την κρατήθηκαν στην Ασφάλεια.

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Δήμοι και Περιφέρειες στη μέγγενη της Ε.Ε. -Τα βίντεο και οι εισηγήσεις από τη σημαντική εκδήλωση του Συντονισμού Κινήσεων Πόλης‏

Με αφορμή τη συνδιάσκεψη της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ στην Αθήνα στις 7-8 Μαρτίου στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας, ο Συντονισμός Κινήσεων Πόλης διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Δήμοι και Περιφέρειες στη μέγγενη της ΕΕ» το Σάββατο 8 Μάρτη 2014.

Ολόκληρη η εκδήλωση στα βίντεο που ακολουθούν:

Μετά το άνοιγμα από τον συντονιστή της συζήτησης Γιάννη Φραγκούλη (ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης)

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής: ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΝΕΡΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟΤΡΑΠΗΚΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ

Με τη μαζική παρουσία κατοίκων και συλλογικοτήτων έγινε αποκλεισμός του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, όπου η Τράπεζα Πειραιώς αποπειράθηκε να βγάλει σε πλειστηριασμό το σπίτι άνεργης γυναίκας. Ο πλειστηριασμός αποτράπηκε, αφού κηρύχτηκε άγονος. Ήταν ένα ακόμα αποτέλεσμα του συλλογικού αγώνα.

Το νομικό πλαίσιο για τη δήθεν προστασία από τους πλειστηριασμούς αποδείχτηκε και σε αυτή την περίπτωση ότι δεν προστατεύει, όπως έχουμε καταγγείλει. Το σπίτι ήταν πρώτη κατοικία άνεργης χήρας που έχει ένα παιδί και βγήκε σε πλειστηριασμό, επειδή ήταν σε καθυστέρηση και κεφάλαιο μαζί με πανωτόκια που είχαν υπόλοιπο 170.000 €, έφτασαν λόγω του υπολογισμού τους με ρήτρα ελβετικού φράγκου στα 240.000 € και έτσι ξεπέρασαν το όριο των 200.000 € που θέτει ο νόμος και το σπίτι βρέθηκε βορρά στα νύχια των τραπεζών.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Δυναμική κινητοποίηση των απολυμένων καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών στην εφορία Νέας Ιωνίας

Από νωρίς το πρωί σήμερα Πέμπτη, οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών συγκεντρώθηκαν έξω από την εφορία της Νέας Ιωνίας, ενημερώνοντας τον κόσμο της περιοχής μας, όπως κάνουν σε καθημερινή βάση σε κάθε γειτονιά της Αθήνας. Ανάμεσά τους ήταν καθαρίστριες που εργαζονταν - έως την απόλυση-διαθεσιμότητά τους - και στην εφορία της περιοχής μας.

Στην κινητοποίηση βρεθήκαμε κι εμείς, αλληλέγγυοι στον αγώνας τους, ενώ τη συμπαράστασή τους δήλωσαν και οι εργαζόμενοι στην εφορία. Επίσης, αλληλέγγυοι και παρόντες στην κινητοποίηση ήταν συναγωνιστές και από άλλες συλλογικότητες της περιοχής, (εργατική λέσχη, επιτροπή κατοίκων). Φυσικά, δεν άργησε να φανεί και η αστυνομία...

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συντονιστικού και φωτογραφίες από τη σημερινη κινητοποίηση