Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

ΜΚΟ και δήμος Νέας Ιωνίας – ιστορία μου… αμαρτία μου

Οι ΜΚΟ δημιουργήθηκαν το 1990, με πρωταγωνιστή στη δημιουργία τους την ίδια την ΕΕ. Διαφημίστηκαν πολύ και προωθήθηκαν από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ως εργαλεία «συμμετοχής», ως όργανα της «κοινωνίας των πολιτών» με την ΕΕ να υποχρεώνει τις χώρες να δίνουν ένα ποσοστό από τον προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση τους!!!

Πρόκειται για μια – από τις πολλές- «προσπάθειες» απάντησης του συστήματος στην όξυνση του κοινωνικού προβλήματος με τη δημιουργία «δομών αλληλεγγύης» τις οποίες φροντίζει να προωθεί μέσω του ίδιου του κράτους, της ΕΕ, διάφορων διεθνών οργανισμών, καπιταλιστικών επιχειρήσεων με «ευθύνη» και «κοινωνικό» έργο, εκκλησιών, δήμων και περιφερειών.

Την ίδια στιγμή που οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων μέσα και από το θεσμικό πλαίσιο που διαμόρφωσε ο Καλλικράτης, υποβαθμίζονται, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές κοινωνικές τους υποχρεώσεις και «σπρώχνουν» τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής για ανέργους, ηλικιωμένους, μητέρες, παιδιά στον ιδιωτικό τομέα ή στην 'καλύτερη' περίπτωση στην ανταποδοτική λειτουργία. Εμφανίζονται οι ΜΚΟ «…σαν έτοιμες από καιρό…» να καλύψουν από τη μια την αδυναμία των δήμων να ανταποκριθούν σε κοινωνικές υπηρεσίες και από την άλλη λειτουργούν σαν δουλέμποροι στο «σκλαβοπάζαρο» της πρόσληψης προσωπικού 5μηνων συμβάσεων με 600 ευρώ μισθό.

22 Μάρτη Διεθνής μέρα ενάντια στο Φασισμό & στο Ρατσισμό

Στην αντιρατσιστική συγκέντρωση & την πορεία προς το Σύνταγμα στις 22/3 το Σάββατο στις 2μμ & στη συναυλία που θα ακολουθήσει στις 4μμ δεν πρέπει να λείπει κανείς!

Εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι μετανάστες & ντόπιοι, άντρες και γυναίκες θα δώσουμε το πιο βροντερό παρόν στον δρόμο στο συλλαλητήριο που καλούν τα κινήματα & συνδικάτα στην Ευρώπη όπως στο Λονδίνο, στο Κάρντιφ, στη Γλασκόβη, στο Παρίσι, στη Βαρκελώνη, στην Κοπεγχάγη, στη Βαρσοβία, τη Βιέννη, τη Μελβούρνη, τη Ν.Υόρκη κ.α.

Ο κόσμος της εργασίας έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με την τρομοκρατία κράτους – παρακράτους & εργοδοτών. Απολύσεις μειώσεις μισθών, μαύρη εργασία απ τη μια. Καταστολή οποιασδήποτε κινητοποίησης από την αστυνομία και παρακρατικούς μηχανισμούς απ την άλλη. Λογικές και πρακτικές που προωθούν οι πολιτικές της ΕΕ & του ΔΝΤ τις οποίες εφαρμόζει η Κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Άξιοι συμπαραστάτες τους οι παρακρατικοί ναζί της Χρυσής Αυγής οι οποίοι επιχειρούν να σπείρουν τον τρόμο στις γειτονιές μας, να διαλύσουν σωματεία, να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. μετατρέπουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για να τους φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες για την αύξηση της φτώχειας, της ανεργίας, της διάλυσης της δημόσιας παιδείας και υγείας. Οι εργάτες γης στη Ν. Μανωλάδα μαζί με όλους τους μετανάστες, τους κατατρεγμένους από τους πολέμους, την πείνα και τις δικτατορίες ζητούν ανθρώπινη μεταχείριση, χαρτιά και όχι σφαίρες.