Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Με πρόσφατο έγγραφο της η ΓΑΔΑ καλεί τους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων να μεθοδεύσουν επαφές με τους διευθυντές σχολικών μονάδων με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και των αναγκών των σχολείων και την σύνταξη εμπεριστατωμένων αναφορών με τη συμπλήρωση συγκεκριμένου αρχείου. Ακόμη και στα όρια του δήμου μας υπήρξε αστυνομική επίσκεψη σε σχολείο μετά από παρέμβαση του διευθυντή του και ανοχή μερίδας γονέων.

Παράλληλα την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία κάλεσε για ανάκριση 8 μαθητές του 2ου Λυκείου Κερατσινίου, επειδή συμμετείχαν στην πενθήμερη κατάληψη του σχολείο τους τον Οκτώβριο, ύστερα από υπόδειξη της διευθύντριας του σχολείου. Στο αστυνομικό τμήμα ακολούθησε όργιο αυταρχισμού, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις δεν επέτρεψαν στους γονείς των παιδιών να είναι παρόντες στην ανάκριση των ανήλικων παιδιών τους. Κατατρομοκράτησαν τους μαθητές και απειλώντας τους ψευδώς πως δε θα μπορούν να δώσουν Πανελλήνιες και πως θα κατηγορηθούν για κακουργήματα. Ενώ Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο μέρος της ‘ανάκρισης’ των μαθητών αφορούσε προσωπικές ερωτήσεις για την οικογένεια τους και τις παρέες τους και όχι την κατάληψη.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΣΙΤΙΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ. ΑΠΟ ΠΟΥ; ΜΑ … ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ¨ΦΙΛΟΥΣ¨ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που απευθύνεται σε εκμισθωτές σχολικών κυλικείων για να ενταχθούν σε πρόγραμμα παροχής ενός γεύματος σε μαθητές σχολείων. Φορέας της πρόσκλησης είναι το Υπουργείο Παιδείας.

Διαβάζοντας τη σχετική είδηση θα χαμογελούσε κανείς με ικανοποίηση και θα σκεφτόταν ότι επιτέλους αυτό είναι ένα καλό νέο για τους δοκιμαζόμενους μαθητές. Κι όμως μία προσεκτική ματιά στο κείμενο του υπουργείου φτάνει να σβήσει τα χαμόγελα.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ και αφορά μόνο σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Αναλυτικό Πρόγραμμα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, θα υλοποιείται μέσω των σχολικών κυλικείων, θα περιλαμβάνει ένα μικρογεύμα-σνακ και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 8.180.000 ευρώ για το διάστημα που έχει απομείνει από το σχολικό έτος που διανύουμε, αφήνοντας πολλά δημοτικά σχολεία εκτός.

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ 17/2, 08:30

Με τις εντολές της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., των τοκογλύφων δανειστών η κυβέρνηση διαλύει μεθοδικά τις παροχές, όσες έχουν απομείνει, της δημόσιας υγείας. Ήδη μετράμε 11 δημόσια νοσοκομεία που έχουν κλείσει, ενώ με συνοπτικές διαδιακασίες:
  • Μείωσαν τους ασφαλισμένους που δικαιούνται δημόσιες παροχές υγείας, ψηφίζοντας, μάλιστα, νόμους που αφήνουν, χωρίς κάλυψη τους μακροχρόνια ανέργους.
  • Αύξησαν τη συμμετοχή των ασφαλισμένων, μείωσαν τις λίστες φαρμάκων, επέβαλαν τα γενόσημα προσφέροντας στις πολυεθνικές δώρο εκατομμυρίων.
  • Έβαλαν τηλεφωνικές εταιρίες να κλείνουν ραντεβού στα νοσοκομεία επιβαρύνοντας με παράλογες χρεώσεις τον κόσμο,
  • Επέβαλαν εισιτήριο των 5 ευρώ για κάθε επίσκεψη,
  • Εβγαλαν εκτός ταμείων 300 εξετάσεις ενώ έβαλαν το 1 ευρώ ανά συνταγή.
  • Αποφάσισαν μείωση της κρατικής δαπάνης 20% ανά γιατρό, σε σχέση με πέρυσι, στις συνταγές φαρμάκων,
  • Κλείνουν νοσοκομεία, κέντρα υγείας, μονάδες ψυχικής υγείας, αφήνοντας τους ψυχικά άρρωστους στη μοίρα τους, όπως και τους καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα.

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Για μια άλλη ζωή έξω από τα σχέδιά τους

Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Μαΐου θα γίνουν μέσα σε συνθήκες κατάρρευσης των κοινωνικών δικαιωμάτων σαν αποτέλεσμα της επίθεσης που βιώνει ο κόσμος της εργασίας λόγω της καπιταλιστικής κρίσης.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τα εκάστοτε δεξιά και «αριστερά» της δεκανίκια συνεχίζει πιστά στο δρόμο της πολιτικής των μνημονίων και της Ε.Ε.

Κάθε νέο πακέτο μέτρων ξεπερνάει σε αντιλαϊκότητα το προηγούμενο(κατασχέσεις σπιτιών και λογαριασμών, ακόμη μεγαλύτερη φοροληστεία, χαράτσια κάθε λογής κ.α). Το success story αποδεικνύεται παραμύθι με δράκους, με την ανεργία να ξεπερνά το 27%, υγεία, παιδεία, ασφάλιση να διαλύονται και το δημόσιο πλούτο να ξεπουλιέται στους απανταχού επενδυτές. Με την εκτίναξη της ανασφάλειας κάθε νέου εργαζόμενου, ανέργου αλλά και συνταξιούχου για το μέλλον, με την αύξηση της μετανάστευσης (ιδιαίτερα των νέων) και την όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Βίντεο από την εκδήλωση της Εκτός Σχεδίου για το ΟΤ 150

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις η εκδήλωση της Εκτός Σχεδίου για το ΟΤ 150 σχετικά με την πρόθεση του Δήμου να γίνει υπόγειο πάρκινγκ σε συνδυασμό με σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης σε όλο το κέντρο της Νέας Ιωνίας, με τους Νίκο Κεχαγιόγλου, Τοπογράφο-Πολεοδόμο και Κοσμά Αναγνωστόπουλο, Πολιτικό Μηχανικό-Πολεοδόμο.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εισηγητικές τοποθετήσεις των δύο ομιλητών, καθώς και τη συζήτηση που ακολούθησε μετά.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση - Συζήτηση για το ΟΤ 150 κ τη δημιουργία υπόγειου γκαράζ, Τρίτη 11/2, 19:00

Στην πόλη μας, εδώ και πολλά χρόνια, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το μέλλον του ΟΤ 150. Η προηγούμενη δημοτική αρχή ήθελε να φτιάξει στον χώρο αυτό υπόγειο πάρκινγκ και να εφαρμόσει σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης γύρω από το εμπορικό κέντρο, πρόταση στην οποία δεν διαφοροποιήθηκε και η νέα δημοτική αρχή. Την πρόταση αυτή την παρουσίασε και δημόσια με εκδήλωση στον Αστέρα.

Ως Εκτός Σχεδίου έχουμε τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα. Όμως πιστεύουμε ότι από όλη τη συζήτηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα που δεν αφορά μόνο τους κατοίκους του κέντρου αλλά όλης της Νέας Ιωνίας, προκύπτουν κρίσιμα ερωτήματα που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.
  • Υπάρχει ανάγκη διεύρυνσης των ελεύθερων δημόσιων χώρων πρασίνου στην πόλη μας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που πνιγόμαστε από την αιθαλομίχλη και η πόλη μας μετατρέπεται σε θάλαμο αερίων ή όχι;
  • Εξυπηρετεί αυτή την ανάγκη η μετατροπή του ΟΤ150 σε υπόγειο πάρκινγκ με υπέργειο «χώρο πρασίνου»;
  • Έχουμε ανάγκη μια πολιτική ενίσχυσης των δημόσιων συγκοινωνιών και των ήπιων μέσων κυκλοφορίας (πχ. ποδήλατο) ή του αυτοκινήτου;

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Με τις εντολές της ΤΡΟΙΚΑ και των δανειστών η κυβέρνηση, διαλύει μεθοδικά τις παροχές, όσες έχουν απομείνει, της δημόσιας υγείας.

Με συνοπτικές διαδικασίες:
  • Μείωσαν τους ασφαλισμένους που δικαιούνται δημόσιες παροχές υγείας ψηφίζοντας, μάλιστα, νόμους που αφήνουν χωρίς κάλυψη τους μακροχρόνια ανέργους.
  • Αύξησαν τη συμμετοχή των ασφαλισμένων, μείωσαν τις λίστες φαρμάκων, επέβαλαν τα γενόσημα προσφέροντας στις πολυεθνικές δώρο εκατομμυρίων.
  • Έβαλαν τηλεφωνικές εταιρίες να κλείνουν ραντεβού στα νοσοκομεία επιβαρύνοντας με παράλογες χρεώσεις τον κόσμο,
  • Επέβαλαν εισιτήριο των 5 ευρώ για κάθε επίσκεψη,
  • Έβγαλαν εκτός ταμείων 300 εξετάσεις ενώ έβαλαν το 1 ευρώ ανά συνταγή.
  • Αποφάσισαν μείωση της κρατικής δαπάνης 20% ανά γιατρό, σε σχέση με πέρυσι, στις συνταγές φαρμάκων, ενώ
  • Κλείνουν νοσοκομεία, κέντρα υγείας, μονάδες ψυχικής υγείας, αφήνοντας τους ψυχικά άρρωστους στη μοίρα τους, όπως και τους καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα.