Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι για 1.645.000 παροχές δεν πληρώθηκαν τα χαράτσια στα ακίνητα, που επιβλήθηκαν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ) για το ΄11 και το ΄12. Αριθμός που μαρτυρά ότι είμαστε πολλοί. Όλοι εμείς που δεν είχαμε να τα πληρώσουμε και όλοι εμείς που αρνηθήκαμε να τα πληρώσουμε, γιατί είναι κοινωνικά άδικα και δυσβάσταχτα.

Ο αγώνας μας δεν ήταν και δεν είναι χαμένος. Καταφέραμε να ακυρώσουμε τον ανάλγητο νόμο για διακοπές παροχής ρεύματος, όταν δεν πληρώνουμε το χαράτσι. Καταφέραμε να τους καθυστερήσουμε χωρίς να μας τρομοκρατήσουν, όπως επιχειρούν με κάθε μέσο. Κυβέρνηση, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. συνεχίζουν, όμως, τη φοροληστεία του λαού.

Και εμείς συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε και να μην πληρώνουμε τα χαράτσια για το ΄13, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Μεγάλο μέρος της κοινωνίας, που αυξάνει όλο και περισσότερο, δεν μπορεί να δώσει αυτά που οι κυβερνήσεις επιδιώκουν να αρπάξουν, για να τα μεταφέρουν στους δανειστές και στις τράπεζες. Με βάση τα δικά τους στοιχεία 2,6 εκ. φυσικά πρόσωπα και περίπου 2 εκ νοικοκυριά το πρώτο 10μηνο του 2013 είχαν ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία. Παρόλα αυτά ξεκινούν νέο γύρο αφαίμαξης, στον οποίο μετράμε :

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΟΤΑ: όταν…

…οι άνεργοι βαφτίζονται «ωφελούμενοι» …

Πρόσφατα, άρχισε να εφαρμόζεται στους ΟΤΑ το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπορευόμενο από την Ε.Ε. και συγχρηματοδοτούμενο από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο, ΕΣΠΑ, που έρχεται να δώσει ένα ακόμη βαρύ πλήγμα στις εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα. Να συμπιέσει κι άλλο προς τα κάτω μισθούς και μεροκάματα, με πρόσχημα την καταπολέμηση της ανεργίας που με τις πολιτικές που ακολουθούνται από κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο, τα τελευταία χρόνια, έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Οι όροι και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα εργαστούν για πέντε μήνες οι άνεργοι θυμίζουν καθεστώς γαλέρας, καθώς, χιλιάδες άνεργοι, που εντωμεταξύ ονομάζονται «ωφελούμενοι» θα απασχολούνται σε υπηρεσίες του δημοσίου, με μελλοντικό αντάλλαγμα 19,6 ευρώ ημερομίσθιο για 5 μήνες εργασίας (490 ευρώ «τον μήνα» αν δεν αρρωστήσουν/λείψουν καμία μέρα και 17,1 ημερομίσθιο και 427ευρώ αντίστοιχα για τους κάτω των 25).