Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Πρόθεση πρόσληψης της δημοτικής αρχής 191 εργαζομένων στο δήμο Ν. Ιωνίας με 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέας

Κύριε Πρόεδρε

Ενημερωθήκαμε σχετικά με την πρόθεση πρόσληψης 191 ατόμων από τον δήμο μας, με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, διάρκειας 5 μηνών. Τα προγράμματα αυτά υποχρεώνουν τους εργαζόμενους σε φτηνή, ανασφάλιστη, ελαστική, επισφαλή και προσωρινή, εργασία. Οι εργαζόμενοι ονομάζονται «ωφελούμενοι», θα δουλεύουν 5 μήνες για 420 μέχρι 490 € το μήνα, δεν έχουν δικαίωμα σε άδεια κανονική - αναρρωτική, δεν αναγνωρίζονται προϋπηρεσία, πτυχία, οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.. Πρόκειται για μια ακραία μορφή εκμετάλλευσης και ταυτόχρονα για ένα εμπόριο ελπίδας των εργαζόμενων, πατώντας στην ανάγκη τους για δουλειά.

Υλοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης, οι δήμοι εκμεταλλεύονται τους άνεργους, εφαρμόζοντας τις εντολές της Ε.Ε., προκειμένου να ανακυκλώνεται η ανεργία, να μειώνονται εικονικά τα ποσοστά της, να απορροφάται η δυσαρέσκεια και να επεκτείνεται η φτηνή, ευέλικτη εργασία.

Πιστεύουμε ότι όλες οι ανάγκες για να μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες στην καθαριότητα, την πρόνοια, την προστασία του περιβάλλοντος, τους παιδικούς σταθμούς, τη συντήρηση των σχολείων και των υποδομών, απαιτούν μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης με δικαιώματα, σταθερές σχέσεις εργασίας, αξιοπρεπή αμοιβή.

Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα για την λειτουργία του δήμου και τα δικαιώματα των εργαζομένων και να μην γίνει ο Δήμος Ν. Ιωνίας φορέας εφαρμογής των πιο βάρβαρων αντεργατικών πολιτικών και ανατροπής των εργασιακών σχέσεων.

Ζητάμε το θέμα αυτό να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.

Η διεκδίκηση θέσεων σταθερής εργασίας και η απαίτηση μόνιμου προσωπικού αποτελεί για εμάς προϋπόθεση για να λειτουργούν οι υπηρεσίες και να εξυπηρετείται ο λαός της Ν. Ιωνίας.


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία