Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Παίρνουμε την πόλη στα χέρια μας/με συλλογική οργάνωση, αγώνα, αλληλεγγύη/ βγάζουμε τη ζωή μας έξω απ τα σχέδιά τους

Είμαστε άνθρωποι της γειτονιάς, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι, που οι ανάγκες και οι αναζητήσεις μας, μας ωθούν να συγκρουστούμε:

Με τη μοιρολατρία ότι ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ και ότι το μόνο που μπορούμε να επιλέξουμε είναι το χρώμα των τοίχων που θα είναι φυλακισμένες οι ανάγκες μας.

Με το σύγχρονο κανιβαλισμό που λέει ότι για να επιβιώσω πρέπει να πεθάνει ο διπλανός μου ή αυτός που είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση από μένα.

Με τη λογική της ανάθεσης σε φωτισμένους «σωτήρες» και της καλής διαπραγμάτευσης με τους σύγχρονους δυνάστες μας.

Η Εκτός Σχεδίου δεν είναι μια δημοτική κίνηση «μιας χρήσης», παρεμβαίνουμε στην πόλη μας συνεχώς από το 2006 που δημιουργηθήκαμε.

«πώς έγινε με τούτο τον αιώνα και γύρισε καπάκι η ζωή …»

Βλέπουμε καθημερινά να αλλάζει βίαια η ζωή μας προς το χειρότερο. Οι θύτες εμφανίζονται ως «σωτήρες» για να μας σώσουν. Οι «πάνω» χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα μέτρα που «αναγκάστηκαν» να πάρουν, οι «κάτω» κλαίνε πραγματικά, από οργή και αγανάκτηση για την κοροϊδία, την απάτη και το λογαριασμό που καλούνται να πληρώσουν.

στην πόλη του Καλλικράτη

Με τον Καλλικράτη μεταφέρθηκε μεγάλος αριθμός αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στους δήμους και τις περιφέρειες, όμως η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε εντυπωσιακά ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες εργαζόμενοι στους ΟΤΑ απολύονται. Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολλές κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες να καταρρέουν ή να εμπορευματοποιούνται, η δημοτική φορολογία να αυξάνεται, οι δημόσιοι χώροι να ξεπουλιούνται και κερδοφόροι δημοτικοί τομείς να ιδιωτικοποιούνται. Ενώ μεγαλώνει η κοινωνική καταστροφή, οι κοινωνικές υπηρεσίες παρέχονται μόνο μέσω προγραμμάτων αλληλεγγύης για μικρό τμήμα της κοινωνίας.

στη Νέα Ιωνία της ανεργίας, της μετανάστευσης, των ελάχιστων ελεύθερων χώρων

Η συνεχής υποβάθμιση των δημοτικών κοινωνικών παροχών και η διεύρυνση του ανταποδοτικού χαρακτήρα τους. Η βιομηχανική κληρονομιά της πόλης μας που αφήνεται να ερημώνει. Οι δημόσιοι χώροι που υποβαθμίζονται για να αξιοποιηθουν εμπορευματικά. Οι απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η διάλυση της δημόσιας εκπαιδευσης και υγείας. Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και η εργοδοτική αυθαιρεσία στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες. Τα κλειστά μαγαζιά σε όλο το εμπορικό κέντρο. Ολα αυτά αποτελούν μερικά μόνο στιγμιότυπα της καθημερινότητας στη Νέα Ιωνία.

Η πόλη που την έφτιαξαν πρόσφυγες και που στις δεκαετίες που ακολούθησαν κάμποσα παιδιά της πήραν το δρόμο της ξενιτιάς, έγινε πόλη υποδοχής μεταναστών από κάθε γωνιά της γης, κυνηγημένων από φτώχεια, χούντες και πολέμους, χωρίς όμως δομές συμβουλευτικής υποστήριξης και κοινωνικής ένταξης τους.

«…και πώς θα ξημερώσει άλλη μέρα όταν το ψέμα σέρνει τον χορό;»

Ο πρώην δήμαρχος και εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γκότσης και η παράταξή του, παρά τις φραστικές διαφοροποιήσεις, έχει υιοθετήσει κάθε τι που προβλέπεται από τα μνημόνια και τον Καλλικράτη για τους δήμους εφαρμόζοντας πολιτικές που είναι ενάντια στους κατοίκους της Νέας Ιωνίας και στους εργαζόμενους του δήμου.

Ο κ.Μανούρης και η κ.Θωμαϊδου είδαν το καράβι του ΠΑΣΟΚ να βουλιάζει και σπεύδουν να δηλώσουν ανεξάρτητοι, ενώ εξακολουθούν να είναι μέλη του. Δηλώνουν «ανεξάρτητοι», αλλά είναι βαθιά εξαρτημένοι από την πολιτική της ΕΕ, της τρόικας και του κεφαλαίου.

Οι κ.Τσοπανίδης και Χατζησαββίδης προβάλλουν ένα μοντέλο που δεν διαφοροποιείται παρά μόνο σε πλευρές της διαχείρισης και αποφεύγουν να συγκρουσθούν με τους πυλώνες αυτής της πολιτικής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση(KKE) και ο κ. Τσουκαλάς, προτάσουν την κομματική-παραταξιακή ενίσχυση τους ως προϋπόθεση για οποιοδήποτε θετικό βήμα, ενώ αρνούνται να υιοθετήσει το κίνημα στόχους πάλης που αποτελούν σήμερα αποφασιστικούς κρίκους για την ανάπτυξη ανατρεπτικών αγώνων, αλλά και κάθε συμμετοχή τους σε πρωτοβουλίες κοινής δράσης στο κίνημα.

«στην εποχή του αλλόκοτου φόβου…»

Κάνουμε το φόβο, θυμό και απαντάμε ανατρεπτικά, ενάντια στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο, το φασισμό και το ρατσιστικό μίσος.

Με τη δημοκρατία των εργαζομένων, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές κατοίκων, τις λαϊκές συνελεύσεις, τις εργατικές λέσχες. Κόντρα στον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Με τη δύναμη της συλλογικότητας, του αγώνα και της αλληλεγγύης

«δεν είμαι μόνος, δεν είμαι ο μόνος, όλα είναι δρόμος…»

Δεν λέμε ότι είμαστε ο κάτοχος της αλήθειας, είμαστε όμως η πιο μαχόμενη συλλογικότητα στην πόλη της Νέας Ιωνίας. Ήμασταν παρόντες και στηρίξαμε-με όλες μας τις αδυναμίες- κάθε μικρή και μεγάλη μάχη στην περιοχή αλλά και την κοινωνία.

Τον αγώνα των εργαζόμενων στο εμπόριο και των αυτοαπασχολούμενων μικρέμπορων ενάντια στην κυριακάτικη εργασία, τον αγώνα των εργαζόμενων στο δήμο ενάντια στις επιθέσεις της δημοτικής αρχής, την πολύμηνη απεργία στη PhoneMarketing. Συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ και την κατάργηση τμημάτων του ΕΠΑΛ. Στηρίξαμε τους αγώνες των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στο Αγία Ολγα. Παλέψαμε ενάντια στις διακοπές ρεύματος, στα χαράτσια, στα τροφεία και τα δημοτικά τέλη, ενάντια στην τσιμεντοποίηση δημοσίων χώρων, όπως το Οικοδομικό Τετράγωνο 150. Στηρίξαμε τις επιτροπές αγώνα που στήθηκαν, με πρωτοβουλία των κατοίκων τους, στον Περισσό και στην Καλογρέζα. Συμμετέχουμε στην Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας, αποδεικνύοντας εμπράκτως την διαφορά της αλληλεγγύης από τη φιλανθρωπία.

Η Εκτός Σχεδίου δεν είναι ένας υποψήφιος δήμαρχος, είναι ένας απεργός, ένας απλήρωτος εργαζόμενος, ένας απολυμένος εκπαιδευτικός, ένας άνεργος.

να γίνουμε οι φωνές που δεν θα μπορούν να αγνοήσουν

Η λύση και η διέξοδος από την βάρβαρη πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η καπιταλιστική κρίση και η εντεινόμενη επίθεση, δεν μπορεί να είναι μια «τεχνοκρατική» διαχείριση με «φιλολαϊκό» μανδύα

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο δήμο-επιχείρηση και την πόλη-εμπόρευμα. Για να πηγαίνουν όλα τα παιδιά στο δήμο μας σε δημόσιους σταθμούς, χωρίς τροφεία, με κατάλληλες υποδομές και επαρκές προσωπικό. Για δημόσιες δωρεάν ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες, εκπαίδευση και υγεία. Για καθαρή γειτονιά με ελεύθερους δημόσιους χώρους και περισσότερο πράσινο, με αναβαθμισμένες δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες. Για να μη βγει κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας σε πλειστηριασμό και να μη μείνει χωρίς ρεύμα.

Στη Νέα Ιωνία του Μπλόκου της Καλογρέζας, δεν θα επιτρέψουμε την εμπέδωση ενός κλίματος ρατσιστικού μίσους και μισαλλοδοξίας, δεν θα επιτρέψουμε την αμαύρωση της ιστορικής συμβολής του αντιστασιακού κινήματος της πόλης μας.

Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε. Παλεύουμε όχι μόνο για την επιβίωση αλλά για μία αξιοβίωτη ζωή, με σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, με δημόσια δωρεάν κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες. Αγωνιζόμαστε για να καταργηθούν τα μνημόνια και οι νόμοι τους, να διαγραφεί το χρέος, για να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις, για να επιβάλλουμε εργατικό-λαϊκό έλεγχο στην παραγωγή, για την έξοδο από το Ευρώ και την ΕΕ.

«πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς…»

Παλεύουμε για τη συγκρότηση ενός μαζικού λαϊκού ανατρεπτικού κινήματος. Για ένα άλλο εργατικό κίνημα, που δεν θα διαπραγματεύεται τους όρους χειροτέρευσης της θέσης των εργαζομένων. Για μια άλλη οργάνωση στις γειτονιές, μέσα από λαϊκές συνελεύσεις, εργατικές λέσχες, κοινωνικοπολιτικά στέκια και επιτροπές κατοίκων, που θα συζητούν τα προβλήματα, θα δίνουν λύσεις με αγώνα και κοινωνική-ταξική αλληλεγγύη, θα συντονίζονται μεταξύ τους αλλά και με τα σωματεία στη γειτονιά. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι νέοι να γίνουμε κύριοι της ζωής μας, να ορίσουμε τα κριτήρια και να αγωνιστούμε για μια ριζικά διαφορετική ζωή σε μια ριζικά διαφορετική πόλη.

Παλεύουμε για μια άλλη αριστερά, ανατρεπτική – νικηφόρα – αντιδιαχειριστική – αντιιεραρχική - αντικαπιταλιστική. Μια αριστερά κοινωνικά χρήσιμη στην καθημερινότητα του λαού.

Η παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι παρουσία αποκάλυψης και ενημέρωσης του λαού της Νέας Ιωνίας, συμβολής στην οργάνωσης της πάλης του, θα είναι βήμα και φωνή των εργαζομένων, των ανέργων και κάθε αγωνιζόμενης συλλογικότητας.

Ψηφίζουμε – Στηρίζουμε
Εκτός Σχεδίου
Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία