Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΔΟΓΜΑ «ΑΠΟΛΥΣΤΕ – ΠΕΡΙΚΟΨΤΕ –ΞΕΠΟΥΛΗΣΤΕ»


Το Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29/10 στη Ν. Ιωνία ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικό όσον αφορά τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής. Βασικό ζητούμενο η άμεση αναμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού, σε κατεύθυνση περικοπών εννοείται, αφού το Παρατηρητήριο για τα οικονομικά των ΟΤΑ, (μια μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης που όπως φαίνεται υλοποιείται στο ακέραιο), ζήτησε άμεση αναμόρφωσή του προκειμένου να είναι ισοσκελισμένος.

Η κατά τα άλλα «αντιμνημονιακή» διοίκηση του Δήμου της Ν. Ιωνίας έσπευσε να αναμορφώσει τον προϋπολογισμό, περικόπτοντας ποσά που αφορούν από τις τακτικές αμοιβές όλων των κατηγοριών εργαζομένων του δήμου και τις εργοδοτικές εισφορές του δήμου, μέχρι τις αμοιβές για υπερωριακή απασχόληση, νυχτερινά κτλ.

Φυσικά οι αποφάσεις αυτές έχουν άμεση επίπτωση στη ζωή και στην καθημερινότητα μας σαν κατοίκους της Νέας Ιωνίας καθώς μεταφράζονται σε μείωση της λειτουργίας των υπηρεσιών προς τους δημότες, ενώ παράλληλα διαμορφώνουν το έδαφος είτε λειτουργίας σημαντικών κοινωνικών υπηρεσιών (καθαριότητα, βρεφονηπιακοί σταθμοί κλπ) με καθεστώς ανταποδοτικότητας ή και ιδιωτικοποίησής τους.

Νωρίτερα, την ίδια μέρα, η δημοτική αρχή της Ν Ιωνίας ανακοίνωσε την απόλυση 12 εργαζομένων από τον τομέα καθαριότητας.