Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Εκδήλωση της Εκτός Σχεδίου, Σάββατο 2 Νοέμβρη στο ΚΕΠ


Σε μια περίοδο που οι μνήμες και τα συμπεράσματα από την αντιφασιστική πάλη των λαών, στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, πρέπει να ανακληθούν από το συλλογικό υποσυνείδητο και να συνδεθούν με το παρόν, την καθημερινότητα, τις δυσκολίες και τον αγώνα των ανθρώπων, σε μια περίοδο που το αυτονόητο, όπως το δικαίωμα σε αξιοπρεπή εργασία, σε ασφάλιση, στην πρόσβαση στις βασικές παροχές που χρειάζεται να έχει ένας άνθρωπος, όπως παιδεία και υγεία, αποτελούν αντικείμενα προς πώληση, σε μια περίοδο όπου οι συλλογικές αντιστάσεις, οι κινητοποιήσεις, η πάλη του λαού για τις σύγχρονες ελευθερίες και τα δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα, επιχειρείται να ταυτιστούν με την τρομοκρατία και τον «εξτρεμισμό», είναι χρήσιμο τουλάχιστον να συζητάμε και να οργανώνουμε την αντιπαράθεση σε αυτές τις επικίνδυνες λογικές. Σε μια χώρα που ο λαός της έχει υποστεί τα χειρότερα από τις φασιστικές και αυταρχικές πολιτικές και αντιλήψεις, τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα, η συλλογική συζήτηση και μνήμη, η συλλογική αντίσταση και πάλη έχει πάντα τη σημασία της. Για όλα αυτά, για τις συνθήκες που συνέβαλλαν ώστε σημαντικό τμήμα συμπολιτών μας να «ξεχάσουν» την ιστορία τους και να μην αντιλαμβάνονται τη σύγχρονες μορφές και πρακτικές του ολοκληρωτισμού, η Εκτός Σχεδίου σας καλεί να κουβεντιάσουμε να προβληματιστούμε, να θυμηθούμε: και  να διαφωνήσουμε, αλλά κυρίως να συμβάλλουμε στον προβληματισμό και την οργάνωση των σημερινών αντιστάσεων. Σας καλούμε στην εκδήλωση με θέμα:

Η πολιτική του φασισμού κ η αντιφασιστική πάλη στη χώρα που πολέμησε το φασισμό.

Ακροδεξιά, Νεοναζισμός και τα πολλαπλά πρόσωπα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

με τους
--Γιάννη Ραχιώτη, δικηγόρο, μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων,

--Γιώργο Παυλόπουλο, δημοσιογράφο, μέλος της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή, κ’ της Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ)

Σάββατο 2 Νοέμβρη στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας στις 19.00
(Πατριάρχου Ιωακείμ 4, κοντά σε ΗΣΑΠ Ν Ιωνίας)

Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ή με τους εργαζόμενους ή με τα μνημόνια και την τρόικα


Όσοι ήμασταν παρόντες στα τραγικά που συνέβησαν στο δημοτικό συμβούλιο στις 15/10 από μεριά της δημοτικής αρχής, σίγουρα δεν μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Η δημοτική αρχή παρά το «αριστερό» προσωπείο που επιχειρεί να εμφανίσει, δείχνει για άλλη μια φορά ότι δυστυχώς δεν είναι τίποτ’ άλλο από μια εκδοχή της πολιτικής τρόικας και κυβέρνηση σε επίπεδο δήμου, και αυτό που την απασχολεί είναι το πώς θα διατηρήσει την εξουσία με οποιονδήποτε τρόπο.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η επίθεση Τρόικας – κυβέρνησης – κεφαλαίου εντείνεται με αιχμή το δημόσιο τομέα, τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά (υγεία, παιδεία, νερό, ρεύμα, πρόνοια, συλλογή απορριμμάτων κ.α.), επιχειρώντας το ξεθεμελίωμά τους και την εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίησή τους, κάτι που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη ζωή μας σαν εργαζόμενους. Για να το πετύχουν αυτό, χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων, με τη βοήθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ, μια βιομηχανία συκοφάντησης απέναντι στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. Το έργο χιλιο-ιδωμένο στα χρόνια του μνημονίου, κάθε κλάδος που αγωνίζεται, που αντιστέκεται, βαφτίζεται συντεχνία. Κάθε εργαζόμενος σε υπηρεσία που την προορίζουν για ξεπούλημα θα βαφτιστεί «τεμπέλης» και «χαραμοφάης» και κάθε εργαζόμενος στο δημόσιο τομέα που θα αγωνιστεί πρέπει να νιώθει μέσω του πειθαρχικού κώδικα τη «δαμόκλεια σπάθη» της απόλυσης πάνω από το κεφάλι του.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση των εμπόρων-βιοτεχνών και αυτοαπασχολούμενων Καλογρέζας-Ιωνίας

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση των εμπόρων-βιοτεχνών και αυτοαπασχολούμενων Καλογρέζας και Ν Ιωνίας, ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.


3 ΝΟΕΜΒΡΗ-  ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ.

Γιατί τα προβλήματά μας είναι τα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές του εμπορίου, η άδικη φορολογία, τα χαράτσια, η μέγκενη των οφειλών στον ΟΑΕΕ, τα δυσβάστακτα λειτουργικά έξοδα, η έλλειψη ρευστότητας, η ανεργία του κλάδου και όχι οι ώρες εργασίας.
Γιατί από τους πελάτες μας (εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, νεολαία) δεν λείπει ο χρόνος αλλά τα λεφτά.
Γιατί η πρακτική αυτή θα οδηγήσει σε κανιβαλικού τύπου ανταγωνισμό μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων και στην ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση του τζίρου στα πολυκαταστήματα.
Γιατί θα ανοίξει το δρόμο για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής σε όλους τους κλάδους που συνδέονται με το εμπόριο.
Γιατί θα μειώσει τις θέσεις απασχόλησης, όπως έδειξε η αντίστοιχη εμπειρία από την Ευρώπη.
Γιατί οι εργαζόμενοι στο εμπόριο θα αναγκαστούν να δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας με ανύπαρκτα δικαιώματα.
Γιατί θα καταστραφεί η εργασιακή και πολιτισμική κουλτούρα όλων των πολιτών της Νέας Ιωνίας, αφού θα υπονομευτεί κάθε θεμέλιο γνήσιου ανθρωπισμού: η σχέση με την οικογένεια, η επικοινωνία, η ανθρώπινη αλληλεγγύη, η απόλαυση της τέχνης, η εξοικείωση και η επαφή με κάθε αγαθό του ανθρώπινου πολιτισμού.
Γιατί είναι πρακτικά αδύνατο να δουλεύουμε όλη μέρα, κάθε μέρα.
Γιατί δεν θέλουμε να πεθάνουμε μέσα στα μαγαζιά μας.
Γιατί δεν θέλουμε να βλέπουμε συναδέλφους να αυτοκτονούν.
Γιατί έχουμε την  αξιοπρέπεια της αντίστασης και της πάλης για την επιβίωσή μας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη στάση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης μας και την απαράδεκτη υποχώρησή του από το αίτημα της μη κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.
ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ  την προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου προκειμένου να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την αντίδρασή μας.
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ στην πράξη το νόμο της κυβέρνησης.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΜΕ. ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013.

ΕΜΠΟΡΟΙ, ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ – ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ.

(mikroemporoik@yahoo.gr, ΤΗΛ. 210-2792479, 210-2791580, FACEBOOK: Έμποροι Καλογρέζας).

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Γιατί ενόχλησε το δήμο το πανό μας για το ΟΤ150;




Ως Εκτός Σχεδίου, έχουμε πολλές φορές εκφράσει τις απόψεις μας για τους ελεύθερους δημόσιους χώρους της πόλης μας, για τη χρήση του αυτοκινήτου και για το κυκλοφοριακό πρόβλημα και δεν κρίνουμε σκόπιμο να επανέλθουμε αυτή την στιγμή. Συνοπτικά μόνο να αναφέρουμε ότι η άποψή μας για την πόλη που ζούμε απαιτεί μεταξύ άλλων μια μεγάλη διεύρυνση των ελεύθερων δημόσιων χώρων πρασίνου. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο χώρος του ΟΤ 150. Πιστεύουμε ότι το βασικό για να γίνει μια πόλη ανθρώπινη και λειτουργική, να αγαπηθεί πάλι από τους κατοίκους της και όσους εργάζονται σε αυτή είναι να γίνει βιώσιμη και όχι «κυκλοφορίσιμη». 

Η δημοτική αρχή από την μεριά της προχωράει τα σχέδια της για την δημιουργία του υπόγειου χώρου στάθμευσης, ένα έργο που θα στοιχίσει εκατομμύρια στο Δήμο, παρόλο που όπως όλοι ξέρουμε η χρηματοδότηση των δήμων έχει μειωθεί κατά πολύ (περίπου 70%, όπως μας έχει ενημερώσει και ο Δήμαρχος με πολλές ανακοινώσεις του). Αυτό φαντάζει τουλάχιστον οξύμωρο αν αναλογιστεί κανείς ότι την ίδια ώρα το «δεν υπάρχουν λεφτά» είναι η δικαιολογία για την μη καταβολή εκδικασμένων χρημάτων που οφείλει ο δήμος σε πρώην εργαζόμενους. 

Στην προσπάθεια δημοσιοποίησης των απόψεων μας είχαμε αναρτήσει και πανό στο χώρο του ΟΤ150 που ανέφερε το αίτημά μας αυτός ο χώρος να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου. Με έκπληξή μας όμως παρατηρήσαμε ότι το Σάββατο 12/10, συνεργείο του Δήμου, προφανώς με εντολή του αντιδήμαρχου καθαριότητας Φώτη Τσομπάνογλου, κατέβασε το πανό, παρόλο που σίγουρα δεν ενοχλούσε την διεξαγωγή οποιασδήποτε δραστηριότητας στον χώρο.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – Ε.Ε.  Δ.Ν.Τ
Το τηλεοπτικό και δικαστικό σόου που ακολούθησε τις συλλήψεις βασικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, δεν μας πείθει για ούτε για τις προθέσεις της κυβέρνησης αλλά ούτε και για την ουσιαστική αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου συνολικότερα.
Ξαφνικά όλοι πέσανε από τα σύννεφα για την εγκληματική δράση της Χ.Α. Κυβέρνηση και ΜΜΕ παριστάνουν τους έκπληκτους από «το βάθος των αποκαλύψεων». Ωστόσο το κίνημα, και όσοι βρέθηκαν στις μικρότερες ή μεγαλύτερες μάχες του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος γνωρίζουν την αλήθεια. Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις είναι αυτοί που εδώ και δύο δεκαετίες παρείχαν ασυλία και συγκάλυψη των εγκλημάτων της ναζιστικής συμμορίας. Από τις επιθέσεις σε εκατοντάδες μετανάστες και τις δολοφονίες ορισμένων από αυτών μέχρι την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον Δ. Κουσουρή το 1998. Γιατί άραγε ο τότε ο υπαρχηγός του «φύρερ» της Χ.Α «Περίανδρος» ήταν φυγόδικος για χρόνια, γιατί δεν διώχθηκε συνολικά η Χ.Α., γιατί δεν συνελήφθη κανένα άλλο μέλος εκείνου του δολοφονικού τάγματος;

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Η υπεύθυνη δημοτική αρχή ξαναχτυπά


Με αφορμή την κατάπτυστη απόφαση του δημάρχου της Νέας Ιωνίας κ. Γκότση, με την οποία τιμωρεί με στέρηση αποδοχών τριών ημερών του Σπύρου Μπουρνελέ, συνδικαλιστή εργαζόμενου στον τομέα καθαριότητας γιατί τόλμησε να αναφέρει και να καταγγείλει τα όσα γίνονται στο γκαράζ και τη συμπεριφορά και δράση του γνωστού, από παλιότερες καταγγελίες κ. Καρβουνιάρη, προϊσταμένου τομέα καθαριότητας, έχουμε, καταρχήν να δηλώσουμε τα εξής:

Ζούμε σε μια περίοδο όπου η χούντα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αξιοποιώντας την παρουσία των εκπροσώπων της ΕΕ του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει εξαπολύσει τη χειρότερη ταξική επίθεση από τη μεταπολίτευση και μετά στην εργαζόμενη πλειοψηφία, με  όραμά της μια κατάσταση όπου οι εργοδότες δεν θα έχουν καμιά υποχρέωση και οι εργαζόμενοι κανένα δικαίωμα, ενώ επιχειρεί να καταστείλει είτε με τη φυσική βία, είτε συκοφαντώντας όποιον τολμάει έστω να διατυπώσει μια διαφορετική άποψη. Σε αυτή της την προσπάθεια η κυβέρνηση φαίνεται ότι βρήκε έναν απροσδόκητο σύμμαχο, που δεν είναι άλλος από την δημοτική αρχή. Από την ανάληψη των καθηκόντων η (για αρκετούς) πολλά υποσχόμενη, δήθεν «αριστερή» δημοτική αρχή (καθώς αποτελούσε και αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή) - έδειξε ποιους θεωρεί, καταρχήν, εχθρούς της.

 Θυμίζουμε, για μια ακόμη φορά ότι από το 2010 και μετά έχει κάνει τα παρακάτω:

·         Αύξησε ουσιαστικά τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και μάλιστα σε έναν δήμο που η κοινωνική του σύνθεση είναι λαϊκή και εργατική και τα αποτελέσματα της βαρβαρότητας της κυβερνητικής πολιτικής στους κατοίκους της, ιδιαίτερα έντονα. Φέτος, 100 τουλάχιστον παιδιά είναι εκτός σταθμών, ενώ για να εγγράψουν τα παιδιά ζητούν εξοφλητικό από την τράπεζα για τα τροφεία των προηγούμενων χρόνων με τόκο. Επιπλέον με απαράδεκτο σκεπτικό δεν ανανέωσε συμβάσεις σε όσες παιδαγωγούς είχαν ασθένειες ή ήταν εγκυμονούσες όπως κατήγγειλαν στο δημοτικό συμβούλιο.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΝΤΡΟΠΗ!!! ΗΘΙΚΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΓΚΟΤΣΗ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013



Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη πειθαρχικά, ηθικά και πολικά  απόφαση του Δήμαρχου Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, που με κατασκευασμένη και ψευδή αναφορά τιμώρησε  με πρόστιμο αποδοχών τριών ήμερων το συνάδελφο Σπύρο Μπουρνελέ,  οδηγό καθαριότητας και   αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του σωματείου μας.

Ο κατήφορος η συγκάλυψη και η συνένοχη τελικά φαίνεται πως  δεν έχουν όρια, για αυτό προσφεύγει σε τέτοιες ενέργειες νομίζοντας πως θα κλείσει στόματα για την συμπεριφορά και δράση του «εκλεκτού» του κ. Καρβουνιάρη και των σχεδίων που υπηρετεί στον Δημο.

Ο συνάδελφος μας  αναφορά έκανε ( που δημοσιοποιήσαμε) για να προστατεύσει την αξιοπρέπεια του από την αλητεία που έχει επιβληθεί στο Γκαραζ και βρέθηκε κατηγορούμενος από αυτόν που τσεπώνει  χιλιάδες ευρώ παράνομα με τις ευλογιές του δήμαρχου. Απολογία έκανε ο συνάδελφος, εκθέτοντας την πραγματικότητα (που επίσης δημοσιοποιήσαμε) και καταγγέλλοντας αυτά που και το σωματείο κατ επανάληψη έχει καταγγείλει δημόσια , το αποτέλεσμα ήταν η κατάπτυστη απόφαση τιμωρίας του  που προσβάλει ακόμη και αυτόν τον θεσμό του δημάρχου.

Φαίνεται πως υπάρχουν βαθύτεροι σχεδιασμοί από το Δήμαρχο και ομάδα της δημοτικης αρχής, για αυτό από την πρώτη στιγμή στοχοποίησαν το Σωματείο και όποιους εργαζόμενους αντιστέκονταν στις επιλογές τους.

Ας αναλάβουν πλέον όλοι τις εύθηνες τους ηθικές και πολιτικές,  πειθαρχικές και ποινικές από εδώ και εμπρός και για αυτά που θα επακολουθήσουν.