Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ - ΕΕ – ΔΝΤ


Οι δολοφόνοι της “Χρυσής Αυγής” κτύπησαν ξανά, σκοτώνοντας αυτή τη φορά εν ψυχρώ με μαχαίρι τον Παύλο Φύσσα, 34 χρονών, αγωνιστή του αντιφασιστικού κινήματος και καλλιτέχνη με έντονη αντιφασιστική δράση.

Μετά τη δολοφονική μαφιόζικη επίθεση κατά αφισοκολλητών του ΚΚΕ στο Πέραμα την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα εννιά τραυματίες και τη χουντικού τύπου φιέστα στον Μελιγαλά, έρχεται τώρα η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Γίνεται φανερό στον καθένα το πραγματικό αποκρουστικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι πια μόνο οι φόνοι και οι κακοποιήσεις μεταναστών. Ο στόχος είναι το εργατικό και λαϊκό κίνημα, η Αριστερά, η αντιφασιστική πάλη, όλοι όσοι παλεύουν για να ανατρέψουν την βάρβαρη επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.

Είναι εντελώς προκλητική η στήριξη της κυβέρνησης, του κράτους, της αστυνομίας και των ΜΜΕ στη δήθεν «αντισυστημική – αντιμνημονιακή» Χρυσή Αυγή. Μια εβδομάδα μετά τις επώνυμες καταγγελίες του ΚΚΕ κανένα από τα 30 μέλη της δολοφονική συμμορίας δεν έχει συληφθεί, 24 ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας που του επιτέθηκε κυκλοφορούν ελεύθερα. Με το αίμα του ακόμη νωπό, ΜΑΤ και Χρυσαυγίτες χέρι-χέρι επιτίθονταν στους αντιφασίστες διαδηλωτές χθες στο Κερατσίνι, την ίδια στιγμή που η αστυνομία ματοκυλούσε του αντιφασιστικό συλλαλητήριο και συλλάμβανε      10δες αγωνιστές.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η φασιστική επίθεση εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες,  τώρα που το λαϊκό κι εργατικό κίνημα σηκώνει κεφάλι, τώρα που με αιχμή την απεργία διαρκείας των καθηγητών κι άλλων κλάδων η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στριμώχνεται για τα καλά.

Δεν ξεχνάμε ότι το εκπαιδευτικό κίνημα σε κορυφαίες στιγμές του έχει νιώσει τα φασιστικά δολοφονικά χτυπήματα, με τη δολοφονία του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα το 1990 και την απόπειρα δολοφονίας από τη Χρυσή Αυγή του αγωνιστή φοιτητή Δ. Κουσουρή το 1998.

Αυτό το μαζικό κίνημα τρέμει η κυβέρνηση, το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα, ο συρφετός των ΜΜΕ, η ΕΕ και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής.


Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ



Γιατί είμαι ΜΑΘΗΤΗΣ. Θέλω ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά. Θέλω να μαθαίνω την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μου και όλου του κόσμου, θέλω να μαθαίνω τις εξελίξεις στις επιστήμες και την τεχνολογία. Θέλω να αποκτήσω τη δυνατότητα να κρίνω το καλό και το κακό. Να μπορώ να έχω γνώμη για τη ζωή μου και την κοινωνία. Δεν θέλω να γίνω ένα «εξειδικευμένο ρομποτάκι  ατελείωτων εξετάσεων» που θα χάβει ότι του σερβίρουν οι Πρετεντέρηδες, οι Κωστόπουλοι και οι Ευαγγελάτοι. Όταν ακούω  ότι σε εποχή κρίσης οι 100 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου αύξησαν σε ένα χρόνο την περιουσία τους κατά 180δις €  απαιτώ να μπορώ να ζήσω με μια σταθερή δουλειά και αμοιβή για μια αξιοπρεπή ζωή.  Δεν θέλω να τελειώσω το Λύκειο ή το Πανεπιστήμιο και να είμαι άλλος ένα αριθμός στις λίστες των ανέργων του ΟΑΕΔ. Δεν θέλω να μεταναστεύσω για δουλειά όπως έκαναν οι παππούδες μου. Δεν θέλω να εξαναγκαστώ από τα 15 μου να σταματήσω το Λύκειο και να δουλεύω στα «κάτεργα της μαθητείας», ανασφάλιστος για 9 ευρώ μεροκάματο. Δεν αντέχω άλλη εντατικοποίηση, το ατελείωτο τρέξιμο, στο σχολείο, στα ξένες γλώσσες, στα φροντιστήρια. Θέλω ελεύθερο χρόνο να μπορώ να συζητήσω με τους φίλους μου, να αθληθώ, να παίξω, να γελάσω, να διασκεδάσω, να ερωτευτώ.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Διαδήλωση-Συναυλία την Τετάρτη 11/9 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Διαδήλωση-Συναυλία την Τετάρτη 11/9 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

11 Σεπτέμβρη Είναι μια μέρα σημαδιακή, που μας κάνει να επιδιώκουμε επανασυσπείρωση και εγρήγορση όλων των κοινωνικών δυνάμεων που πλήττονται από τις πολιτικές της δικομματικής κυβέρνησης και της ΤΡΟΙΚΑΣ που μας δυναστεύει.

11 Σεπτέμβρη του 2013- συμπληρώνονται 3 μήνες από το φασιστικό μαύρο στη Δημοκρατία την ενημέρωση, τον πολιτ...

ισμό. Η ΕΡΤ, ήταν μόνο η αρχή, ακολούθησε επίθεση σε όλο τον κοινωνικό τομέα με επίκεντρο την παιδεία και την υγεία και τώρα και στην αμυντική βιομηχανία της χώρας! Η κυβέρνηση, υπόδουλη μνημονίων και εντολών της τρόικας, ενισχύει την ιδιότυπη χούντα που εφαρμόζει σε βάρος ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθερίων, ξεπουλά εθνικό πλούτο, την ίδια την ανεξαρτησία της χώρας ..

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν θα τους αφήσουμε να χαλάσουν τα όνειρα και τις ζωές μας


Η’ ΕΜΕΙΣ ‘Η ΑΥΤΟΙ


Πράξη Πρώτη

Στις αρχές Ιουλίου ο υπουργός Παιδείας με ένα non paper ανακοίνωσε στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στους γονείς ότι καταργεί άμεσα τον τομέα Υγείας και Πρόνοιας και τον τομέα Γραφιστικής και Εφαρμοσμένων Τεχνών στα ΕΠΑΛ και όλες τις ειδικότητες στις ΕΠΑΣ. Συνολικά καταργήθηκαν 52 ειδικότητες, 2500 εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (βλ. απόλυση) ενώ 20000 περίπου μαθητές πετάχτηκαν μεμιάς στο δρόμο. Στην περιοχή μας, τη Νέα Ιωνία, αυτό σημαίνει 152 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ  εκτός σχολείου και 22 καθηγητές σε διαθεσιμότητα.

Η αιτιολόγηση ήταν, ότι το Δημόσιο Σχολείο δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αγοράς, ότι οι καταργούμενες ειδικότητες δεν προσέφεραν επαγγελματική αποκατάσταση στους αποφοίτους και ότι υπήρχε σύγχυση στα επαγγελματικά δικαιώματα γιατί αντίστοιχες ειδικότητες λειτουργούσαν σε κάποια Δημόσια ΙΕΚ, σε όλα τα ιδιωτικά ΙΕΚ και στα ΤΕΙ.

Είναι έτσι όμως;

Ο τομέας Υγείας και Πρόνοιας λειτουργούσε σε όλα τα ΕΠΑΛ, συγκέντρωνε τον μεγαλύτερο αριθμό μαθητών και είχε υψηλό ποσοστό επιτυχίας πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση(Α.ΤΕΙ). Είναι επίσης γνωστό ότι ΟΛΑ τα ιδιωτικά ΙΕΚ διαθέτουν τομέα Υγείας με όλες τις ειδικότητες και οι ιδιοκτήτες- επιχειρηματίες της Ιδιωτικής εκπαίδευσης επενδύουν συστηματικά σε αυτόν τον τομέα. Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για τον τομέα Γραφιστικής αλλά και για τις ειδικότητες των ΕΠΑΣ όπως πχ Κομμωτικής, Αισθητικής κ.α.

Ο σκοπός είναι προφανής: από τη μια προσφέρεται ένα δώρο στην ιδιωτική εκπαίδευση των ειδικοτήτων υψηλής προτίμησης και από την άλλη επιτυγχάνεται ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευτικών που πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα κατά την απαίτηση της τρόικας. Εξάλλου, την ίδια βδομάδα που καταργούσε τις συγκεκριμένες ειδικότητες, εγκαινίαζε τα ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πειραιά με τις ανάλογες ειδικότητες. Κανένα επικοινωνιακό τρικ δε μπορεί να κρύψει αυτή την αλήθεια. Και ρωτάμε: Οι 20000 μαθητές που έχουν τελειώσει την Β΄ΕΠΑΛ και την Α΄ΕΠΑΣ των καταργούμενων ειδικοτήτων πώς θα αποφοιτήσουν; Ποιοι θα τους διδάξουν τα μαθήματα ειδικότητας όταν οι καθηγητές τους έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα;