Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

Στην ΕΡΤ καλά τα είπες. Γι' αυτά τι λες;Λαλίστατη η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας. Για όλα τα ζητήματα έχει πάντα κάτι να πει. Από την Κερατέα, και το χαράτσι της ΔΕΗ, έως την ΕΡΤ και την πραξικοπηματικού και φασιστικού τύπου προσπάθεια της τρικομματικής συγκυβέρνησης να την κλείσει, η δημοτική αρχή της πόλης μας παρεμβαίνει. Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια. Όλες αυτές οι παρεμβάσεις της αφορούν άλλους. Για τα ζητήματα του δήμου η διοίκηση κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο.
Αρχή άνδρα (και γυναίκα) δείκνυσι, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Δηλαδή, με απλά λόγια μπορεί να λες ό,τι θες, αλλά αν τα φέρει η τύχη, η μοίρα, ο λαός έτσι τις καταστάσεις και κληθείς να δώσεις δείγματα γραφής, τότε φίλε μου, τα πράγματα αλλάζουν. Μπορεί ξαφνικά να γλύφεις εκεί που έφτυνες ή να ανακαλύπτεις ότι εντάξει μπορεί να είπες μια κουβέντα παραπάνω, αλλά δεν είναι ώριμες οι συνθήκες, δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις, δεν τα πιστεύεις αυτά που κάνεις αλλά αναγκάζεσαι.
Είμαστε λοιπόν εδώ και τρία χρόνια μάρτυρες των πρακτικών μιας δημοτικής αρχής που είναι στα λόγια «αριστερή», αλλά στην πράξη ένας θεός ξέρει. Ή μάλλον ξέρει. Γιατί πώς μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει μια δημοτική αρχή που από το 2010 και μετά έχει κάνει τα παρακάτω:
·         Αύξησε ουσιαστικά τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς σε τέτοιο σημείο που να είναι πια από τους ακριβότετους δήμους της Αττικής, και μάλιστα σε  έναν δήμο που η κοινωνική του σύνθεση είναι λαϊκή και εργατική και τα αποτελέσματα της βαρβαρότητας της κυβερνητικής πολιτικής στους κατοίκους της , ιδιαίτερα έντονα. Φέτος για να εγγράψουν τα παιδιά ζητούν εξοφλητικό από την τράπεζα για τα τροφεία των προηγούμενων χρόνων με τόκο.