Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Είμαστε όλοι καθηγητές!
Η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων κλιμακώνεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο. Τα υποταγμένα σκυλιά της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ, έβαλαν τώρα στο στόχαστρο τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τους  μαθητές και τους καθηγητές.

Μετά την κατάργηση εκατοντάδων σχολείων σε όλη τη χώρα και την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, προχωρά στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου και τη θέσπιση της αναγκαστικής μετάθεσης των εκπαιδευτικών με κύριο στόχο τις μαζικές απολύσεις για να μπορεί να παρουσιάσει «έργο» στους τροϊκανούς η κυβέρνηση Σαμαρά. Με τα νέα μέτρα 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οδηγούνται την επόμενη σχολική χρονιά στην απόλυση, με στόχο μέσα από την τεχνητή δημιουργία «υπεράριθμων», να προχωρήσει σε επόμενη φάση σε απολύσεις και στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

Οι κυβερνήσεις δημιούργησαν ένα σχολείο- εξεταστικό κάτεργο, παράρτημα των φροντιστηρίων, με μαθητές πελάτες και διευθυντές manager, και  τη διδασκαλία  να αντικαθίσταται από συνεχείς εξετάσεις και φραγμούς. Διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και τους εξαθλιώνουν, υποχρεώνοντάς τους να μετακινούνται  σε απομακρυσμένες περιοχές για πολλά χρόνια και με επίδομα αντί για μισθό.  Η κυβέρνηση είναι αυτή που επέλεξε αυτή την στιγμή να νομοθετήσει τις νέες «μεταρρυθμίσεις» στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση για να εκβιάσει τους εκπαιδευτικούς προβάλλοντας το επιχείρημα των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ’ Λυκείου. Δεν έχουν δικαίωμα να κατηγορούν τους καθηγητές για παιχνίδι με τον κόπο και την αγωνία των μαθητών! Την στιγμή που οι θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση περικόπτονται και η ανεργία στους νέους εκτινάσσεται στο 64.2%,  η κυβέρνηση δεν δικαιούται να μιλά για την αγωνία της νεολαίας και των οικογενειών τους.