Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση για το Μπλόκο της Καλογρέζας, Πέμπτη 28 Μαρτίου

Στις 15 Μάρτη συμπληρώθηκαν 69 χρόνια από την μέρα που στην εργατογειτονιά της Καλογρέζας εκτελέστηκαν από τους γερμανούς ναζί, 21 νέα παλικάρια, εργάτες στα εργοστάσια της περιοχής μας και ένας ιταλός αντιστασιακός.
Θέλουμε να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορία του τόπου μας. Να μιλήσουμε για τη Νέα Ιωνία της Κατοχής, του εαμικού αντιστασιακού κινήματος, των δολοφονημένων υφαντουργών του '43 και του Μπλόκου της Καλογρέζας.
Ιδιαίτερα σήμερα που οι φασίστες νοσταλγοί του Χίτλερ, επιδιώκουν να παραχαράξουν την ιστορία, σπέρνοντας το δηλητήριό τους σε όσους αντιστέκονται, διεκδικούν, αγωνίζονται. Σήμερα, που ο αγώνας ενάντια στη νέα βάρβαρη καταπίεση είναι αναγκαίος όσο ήταν και τότε. Σήμερα που ο λαός μας δίνει πάλι έναν σκληρό αγώνα για την επιβίωση και την απαλλαγή από τα μνημόνια, την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους εκμεταλλευτές μας συνολικά.
Σας καλούμε όλες και όλους, λοιπόν, στην εκδήλωση που οργανώνει η "Εκτός Σχεδίου", για το μπλόκο της Καλογρέζας, με ομιλητές δύο νέους ιστορικούς, μελετητές του κινήματος της Αντίστασης.

 
Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

ΜΙΛΑΝΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ


Το 1821 καταγράφηκε στις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας ως η επανάσταση που ξεκίνησε από τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρασύροντας στη συνέχεια το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού. Η Τουρκοκρατία εξέθρεψε κοινωνικές τάξεις με συγκρουόμενα και ανταγωνιστικά συμφέροντα, εκμετάλλευση και καταπίεση. O λαός ξεσηκώθηκε ενάντια στους ντόπιους ολιγάρχες, στο οθωμανικό κράτος και τους υψιλόβαθμους κληρικούς και διεκδίκησε να γίνει αφεντικό του τόπου του, της γής του, της ζωής του. Γι' αυτό η Επανάσταση του 1821, εκτός από εθνική υπήρξε και βαθύτατα κοινωνική.

Αν και πέρασαν 192 χρόνια, ζωντανά και επίκαιρα παραμένουν τα μεγάλα οράματα των εξεγερμένων προγόνων μας για λευτεριά, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Σήμερα τον ρόλο της αντίδρασης και της καταπίεσης λαών και εθνοτήτων στο όνομα της «Παγκοσμιοποίησης» έχουν αναλάβει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ…

Έτσι, σε  κάθε εθνική επέτειο εμφανίζονται όλοι εκείνοι που είναι απόντες από τον καθημερινό αγώνα του ελληνικού λαού:

·         Η κυβερνητική τρόικα εσωτερικού των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα στηθεί καμαρωτά στις εξέδρες να παρακολουθήσει τις παρελάσεις κάνοντας δηλώσεις για το πόσο τους εντυπωσίασαν τα νιάτα της πατρίδας. Τα ίδια αυτά νιάτα που μαστίζονται κατά 60% από την ανεργία. Που αν πιάσουν δουλειά θα είναι κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη. Που θα πάρουν τελικά τον δρόμο για την ξενιτιά, αφού η... πατρίδα, φρόντισε να τσακίσει τα όνειρά τους.

·         Οι καλοπληρωμένοι ρουφιάνοι που υποδύονται τους δημοσιογράφους στα τρομοδελτία των 8.  Ο Γιάννης η Όλγα, ο Παύλος και φυσικά ο Μπάμπης αλλά και τόσοι  άλλοι. Στημένοι στα τηλεπαράθυρα αμείβονται τον μήνα με όσα βγάζει (ή μάλλον έβγαζε) ένας σκληρά  εργαζόμενος άνθρωπος το χρόνο. Θα  φέρουν στα μέτρα τους το νόημα και αυτής της επετείου. Το νόημα το καθορίζουν αυτοί και τα αφεντικά τους. Στις εθνικές επετείους δεν χωράνε διαμαρτυρίες! Δεν μπορεί να χαλάει τη φιέστα με την παρέμβασή του ο λαός. Αυτός μπορεί μόνο να αποτελεί το ντεκόρ και να χειροκροτεί. Α και να υπομένει. Σιωπηλά κατά προτίμηση.

·         Στο πλευρό των δύο παραπάνω, οι επίδοξοι συνεχιστές των ναζί. Οι φασίστες της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, που προσπαθούν να σπείρουν το μίσος και τον τρόμο στις ψυχές των ανθρώπων, εκμεταλλευόμενοι την απόγνωση και την απελπισία.